Komentari

potok.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • shadow-of-soul

    zamisli sad mladu curu, 16-tak godina, pohvatala se sa dečkom, proradila strast, mladost, ljubav, zaljubljenost... nakon 2 mjeseca (cura neuka, ne čita ništa, živi u svom svijetu kako već) nema menzes, ode doktoru, kaže: trudna si

    cura ima stroge roditelje, škola, sve je čeka... što napraviti???

    da sam bila u toj situaciji, ne bih se dvoumila ni trena.... možeš sad ovo shvatiti kao bilo što, ali iskreno pišem: abortirala bih u tom slučaju!

    avatar

    27.02.2017. (19:46)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Žena isključivo ima pravo na odlučivanje o svom tijelu, nitko joj to ne može oduzeti. No, danas je normalno da drugi odlučuju o tuđim pravima, što je često pokaže pogrešno. Moje zalaganje uvijek ide ka ljudskim pravima i ništa manje od toga ne bi trebalo biti. :)

    avatar

    27.02.2017. (19:56)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Nisu sve situacije iste. Silovana, prevarena ili premlada
    djevojka treba imati pravo na abortus. Ali uvijek treba misliti
    i na to da kod prekida prve trudnoće trećina nikad bviđe neće
    imati djecu, dvije trećine će imati problema da dođu do djece
    kad žele, a samo trećina neće imati nikakve probleme.

    avatar

    27.02.2017. (20:06)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    žena treba odlučiti sama, žena-djevojka, uz stručnu pomoć liječnika, ne ovih mesara koji trančiraju mlade cure i uzimaju silne novce za abortuse, protivnik sam takvih mesarskih "doktora" "liječnika", ali treba se educirati, obrazovati, čitati internet, vidjeti sa liječnikom, roditeljima, jer uvijek ima - izlaz!

    ako je cura silovana, tada nema dvojbe - abortus odmah, bila sam žrtva pokušaja silovanja, znam što je to i nitko mi ne može soliti pamet iz tople foteljice i govoriti što bih trebala, da je taj gnjus uspio u svom naumu, e pa nije... bila sam dovoljno prisebna, jaka, i Bog mi je pomogao, a taj gnjus je plakao na kraju tog svog nečina - nije uspio, plakao je kao crna zemlja! bljak! ne žalim takve koji na silu idu uzeti ono što nije njihovo!

    avatar

    27.02.2017. (20:13)    -   -   -   -  

  • Prozor u svijet

    Danas je bar na svakom ćošku moguće naći sve vrste kontracepcije pa mislim da djecu treba odmah na početku puberteta početi učiti o svemu tome pa ne bi bilo toliko problema a žrtve silovanja su sasvima druga priča ili ako je u pitanju bolest ili tako nešto Ružno je suditi druge...

    avatar

    27.02.2017. (21:20)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Nemam namjeru suditi nikome, ali je činjenica da se nerođeno biće ne može branit. Nikakvi razlozi nisu argument da bi se jedan zametak koji sadrži klice svih sastavnica ljudskog, jedinstvenog bića, proglasio bezličnom nakupinom stanica.
    Smatram da djecu treba odgajati da seks ne shvaćaju kao puki užitak nego kao jednu stranu odnosa ljubavi koja poštuje život.
    U današnjem svijetu prezrena samodisciplina bila bi dobra prevencija za odgovorno ponašanje, naravno ne stopostotna, ali što je stopostotna "zaštita"!?

    avatar

    27.02.2017. (21:35)    -   -   -   -  

  • megi?

    '!

    avatar

    28.02.2017. (02:04)    -   -   -   -  

  • megi?

    "Žena treba odlučivati SAMA" - a nije bila sama ranije...."Žena treba odlučivati sama o svojem tijelu" - a odlučuje o TUĐEM i to o svojem DJETETU.
    Nikoga ne osuditi, ali uključiti i roditelje, psihologe, vjernicima svećenike, društvo da pomogne i imati na umu da je ljudski život iznad svega.
    Bog neka im pomogne da prebrode teškoće , rado dočekaju svoje maleno i nikad ne zaborave da je čovjek od začeća do smrti. Neka ne nose na duši teret ubojice svojega djeteta. Vjerujem da je mnogim ženama teško i da su situacije različite, ali ustrajte, nemojte biti ubojice svoje djece. Ako vas i progoni savjest zbog učinjenog, obratite se Bogu i on će vam dati utjehu, a nadasve iscijeliti vaše rane svojim OPROSTOM!

    avatar

    28.02.2017. (02:24)    -   -   -   -  

  • Pozitivac

    Zanimljivo je da se isti oni koji se zalažu za pravo žene na ubojstvo, istovremeno protive smrtnoj kazni za silovatelje, ubojice i druge zločince, jer ubojica po njima ima pravo na život ali ne i dijete njihovo vlastito.

    avatar

    28.02.2017. (08:17)    -   -   -   -  

  • sho gun

    93 posto žena koje u Hrvatskoj abortiraju starije su od 20 godina, a 78 posto njih već su majke, i to najčešće u braku. Svaka četvrta trudnica iznad 35 godina abortira! Pobačaj je, slažu se stručnjaci, u Hrvatskoj još uvijek metoda kontracepcije kojoj pribjegavaju zrelije, najčešće zaposlene i udane žene, u slučaju da zatrudne s trećim djetetom koje nisu planirale.

    avatar

    28.02.2017. (08:41)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Moram ovdje pokazati svoju "feminističku stranu": Baš kod udatih žena se može reći da su u pola slučajeva inicijatori i naredbodavci očevi! Znam žene koje su sa suzama išle na pobačaj pa su ih liječnici ohrabrili da odustanu od tog čina i suprotstave se neodgovornom mužu!
    Najviše razumijevanja bih imala za silovane žene ali i one bi trebale imati u vidu da je dijete 50% njihov genetski nasljednik. A genetska osnova nije jedini čimbenik u formiranju karaktera, tu je odgoj, okolina i drugi faktori.

    avatar

    28.02.2017. (08:55)    -   -   -   -  

  • sho gun

    Znam ja i dosta slučajeva u kojima očevi i muževi nisu bili ista osoba.

    avatar

    28.02.2017. (10:09)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    @Sho gun, ove koje ja znam su tradicionalne, vjerne žene! Neke su pobacile upravo za to što su se bespogovorno pokoravale mužu!
    Dugo živim i bila sam na raznim mjestima, pa sam skupila iskustva!
    Smeta mi kad se za neke stvari krivi jedan ili drugi spol, svi smo slabi ljudi!
    A znam da ima svašta, i kad su majke i supruge različite osobe.

    avatar

    28.02.2017. (10:45)    -   -   -   -  

  • sho gun

    Slažem se s tobom.

    Samo hoću naglasiti da ne može 7 posto mladih biti izgovor za 93 posto onih koje zasigurno nisu mlade, niti 1 promil silovanih može biti opravdanje za 999 promila onih koje to nisu, i ako su žene nerijetko prisiljene na abortus, kako ti kažeš, onda to svakako nije isključivo žensko pravo. Teško možemo o bilo čemu ozbiljno razgovarati ukoliko su nam argumenti izmišljotine.

    avatar

    28.02.2017. (11:13)    -   -   -   -  

  • Neverin

    kako se abortiranje neće zaustaviti drakonskim kaznama već će se samo preusmjeriti iz zdravstva u privatne garaže gdje će to provoditi mesari inače zaposleni u KBC-u lječnici molim te reci mi što će od toga dobiti žena koja je ionako i ovako odlučila ne donijeti dijete na svijet?

    Osuđivanje? Prijetnje? Stigmatiziranje Moralnih? Ne zvuči baš kršćanski ili se samo varam.

    ako ne želiš pobaciti nemoj... jednostavno je zar ne?

    avatar

    28.02.2017. (13:42)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    @Neverin, ni ja nisam za "drakonske kazne" nego za njegovanje pozitivnog stava premma svačijem životu i odgoj djece u tom duhu, te za slobodu priziva savjesti ( a za oštro kažnjavanje liječnika koji imaju dvojaku praksu)!
    A što se tiče stigmatiziranja na to sam kao vjernica navikla otkad sebe znam! Samo iznošenje stava, iako ističem da nikoga ne osuđujem, za tebe je nekršćansko!? Ukazivanje na zlo je svačija, pa i kršćanska dužnost!
    "Osuđivanje" i "prijetnje" nevinim životima naša su svakodnevica.
    @Sho gun, slažem se!

    avatar

    28.02.2017. (14:58)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    Zanimljivo je koliko žene i ženske udruge govore o "pravu na pobačaj", ali niti jedna ne govori o "dužnosti kontracepcije"...

    avatar

    28.02.2017. (16:40)    -   -   -   -  

  • .Pozitivac

    Ako ne želiš rađati djecu, nemoj ih ni raditi, jednostavno zar ne, ili možda ima nekih koji misle da se trudnoća prenosi zrakom, nešto kao gripa, e pa takve bi trebalo sterilizirati, zar ne?

    avatar

    28.02.2017. (16:58)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    @Pozitivac,već sam rekla, treba znati vladati sobom i u jelu i u seksu, i u radu, i u zabavi, princip je ravnoteža u svemu! Sterilizacija nije opcija.

    avatar

    28.02.2017. (19:09)    -   -   -   -  

  • j.

    Svatko bi morao biti svoga tijela gospodar, ali je na žalost mnogima tijelo gospodar.

    avatar

    01.03.2017. (07:47)    -   -   -   -  

  • tignarius

    možda mi, tzv. muškarci nismo najpozvaniji za prosudbe
    ali abortus je, sui generis, ubojstvo
    ono je stupnjevano (i KKC jasno kaže, kada je on uvjetno dopušten) i svakoj ženi, užasno iskustvo
    ali licemjerje i besćutnost onih koji se zalažu za "pravo žene" je užasnije

    avatar

    01.03.2017. (15:30)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Večeras u dnevniku je jedan političar (zaboravila sam koji) htio nešto spomenuti nerođeno dijete, pa je zaustio "dije-, fetus", valjda radi političke korektnosti, da ne bi posvijestio istinu u glavama onih koji se zalažu za pobačaj! Kao "ne zna se " da zametak ima gotovu osnovu, kompletne gene novog bića.
    Trebalo bi da otvoreno kažu da im nije važno pitanje kad nastaje čovjek nego je važno da odrasli imaju pravo na život a nerođena djeca ne! Lakše je zamagljivati stvari!

    avatar

    02.03.2017. (19:54)    -   -   -   -  

  • Živa

    Draga, bojim se da bi one koje žele napraviti abortus isti napravile milom ili silom. Samo što bi onda porasla smrtnost nerođene djece I MAJKI...

    avatar

    02.03.2017. (20:01)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    @Živa, ali stvari treba nazvat pravim imenom, ako je zametak novo biće onda nije dio ženskog tijela, a ne treba zamagljivat istinu tzv. političkom korektnošću.

    avatar

    02.03.2017. (21:05)    -   -   -   -  

  • geomir

    Pročitati
    POGLAVLJE 15,
    POBAČAJ: JE LI MOGUĆE BITI I »ZA ŽIVOT« I »ZA IZBOR«?*

    u ovoj knjizi

    Usput, autor je imao tri žene i duzinu dice, svi živi i zdravi osim njega, nažalost! :-))

    U članku je obrađen problem sa svih strana s argumentima za i protiv
    i triba ga pažljivo i s razumnjevanjem pročitati.
    Tada oni "za život" možda malo olabave,
    kad čuju neke argumente koji im do tada nisu bili poznati.
    Ja sam doznao dosta podataka koje prije nisam znao,
    i prihvaćam stavove autora.

    @sje, tvoje razmišljanje je sasvim u redu, ali, nažalost,
    to nije jedini kantun od kuda se može gledati.
    I sama spominješ da je i "muški faktor" često odlučujući.

    Ako promatramo samo HR, tada se pitam koja grupa Hrvatica
    daje najveći broj pobacateljica??
    Kako je višekratno ustanovljeno da je više od 80% kršćana
    to logika govori da kršćanke vode u broju abortusa!!
    Kako su kršćani najžešći protivnici abortusa to očito nešto ne štima!!

    U svakom slučaju svima priporučam pročitati i poglavlje 19,
    kao i EPILOG, kojeg napisala njegova supruga kad je on otiša.
    A bilo bi dobro pročitat i cilu knjigu iz koje se može naučit puno lipih stvari. :-)))

    avatar

    02.03.2017. (21:51)    -   -   -   -  

učitavam...