Komentari

givingisreceiving.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Giving is receiving

    .

    avatar

    26.02.2017. (14:31)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Pa hvala ti na izvještaju sa mog domaćeg fašnika! Ja sam Samoborka i slažem se s tobom, a imam samo par godina više od tebe. S godinama je postao kao nekakav celebrity party gdje je važno biti viđen i naslikavati se, a manje kao kostimirana zabava za sve generacije. Jedino što mi je dobro je onaj lnapark, nisam izgubila volju ni nakon tolikih godina za tim...Kao neko malo dijete sam postala, idem skoro svaki dan s malom nećakinjom. Za fašnik sve više i više gubim interes, ne zanima me više toliko to.... Tradicija je, ali kada vidim sve skupa to, još više se podsjetim kako i tradicija ima svoj rok trajanja. ;)

    avatar

    26.02.2017. (14:54)    -   -   -   -  

  • Afro Dita

    Nikad nisam bila na Samoborskom fašniku. :o

    Nadam se da ću sljedeće godine ići. -.-

    avatar

    26.02.2017. (16:38)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Danas sam bio na Riječkom karnevalu, koji je završnica svih maškaranih zbivanja u okolini, koji imaju višestoljetnu tradiciju, zvončari od puno prije, i bilo je veselo sa puno maski i u gledalištu, a i osoblje lokala uz rivu je bilo većinom u nekim maskama. Vožnja gradskim autobusima je bila bez naplate , a i u njima su prevladavale maske, pa se čudim kako si opisala stanje u jednoj puno manjoj sredini gdje bih očekivao da su svi maškarani i veseli.

    avatar

    26.02.2017. (17:41)    -   -   -   -  

  • Giving is receiving

    @Pozitivka- hvala ti na komentaru i dijeljenju, super je čuti mišljenje nekog domaćeg, ko je "u žiži zbivanja". kada navratis negdje na jedan dan, najčešće nemas priliku dobiti onaj pravi uvid u situaciju. da, i ja sam dojma da se vise radi o "celebrity partyju" nego li o onome sto fasnik u stvari jest ili bi barem trebao biti.. zacarani je to krug. tuzno je kak mladi, domaci ljudi, upravo zbog toga svega odustaju i prestaju s maskiranjem, a onda, posljedicno, ovi, nazovimo ih celebrityji, uzmu prevlast..
    ipak, drago mi je da ste ti i necakinja nasle bar nesto sto vas zabavlja i veseli :)!

    @Afro Dita- Steta, dojma sam da fasnik vise nikad nece biti isti. Ipak, nije lose, ako volis pojest, popit i poslusat koji koncertic ili stand up, kao mi jucer :).

    @gogoo- Hvala ti na dijeljenju iskustva iz Rijeke. vraca mi neki optimizam i izaziva zelju da odem u Rijeku iduce godine (svakako ću to i napraviti!) Voljela bih doživjeti onu pravu, karnevalsku atmosferu! Ne znam sto se dogodilo sa Samoborcima i njihovim gostima...

    avatar

    26.02.2017. (18:38)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Zbilja moraš doći u Rijeku i doživjeti taj štimung, ali i koji dan prije u neko prigradsko naselje na spontanu maškaranu zabavu, a pogotovo pogledati smotru zvončara. A što me pogotovo veseli kod ovakvih manifestacija gdje je velika gužva sa preko 100.000 ljudi, bude jedno-dva džeparenja, jedna tučnjava, dva pijana na hitnom traktu, a to je mislim daleko manje od prosječnog na jednoj seoskoj zabavi ili svatovima sa 100 uzvanika.

    avatar

    26.02.2017. (19:46)    -   -   -   -  

  • zg_cinik

    možda su u istoj maski cijelu godinu, pa sad ne vidiš razliku... :)

    avatar

    27.02.2017. (10:10)    -   -   -   -  

  • Giving is receiving

    @gogoo- nakon svega ovoga sto si mi napisao, da znas da i hocu! :) zelim iskusiti tu spontanost, veselje, autenticnost i ono dobro sto nam tradicija moze dati! :)

    @zg_cinik- hahaha! mozda je upravo u toj tragikomediji odgovor na moje pitanje zasto! :)

    avatar

    28.02.2017. (22:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...