Komentari

mojakurukshetra.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Atma

    ...

    avatar

    06.01.2017. (19:19)    -   -   -   -  

  • y

    Pitanje koje sam si ja postavila na tvoj zadnji post jest : što nam se dogodilo? Naša priroda nam nalaže da pripadamo jer smo društvena bića. U genetskom kodu nam je upisano da volimo, a čini se da prije tih potreba stoji brdo nekih kompleksnih dojmova i utisaka koji priječe da budemo jednostavni. Svi želimo biti voljeni i voljeti. Ponekad mi se čini kako prosječan čovjek jednostavnost poistovjećuje s manjkom inteligencije, primitivnošću i sl. Osobno bih rekla kako je jenostavno pronalaženje rješenja vrh inteligencije. Oni koji nalaze mir (u sebi i oko sebe), zajedništvo- oni znaju.
    No dobro. Mislim kao svaka praksa ili svaki trening u kojem osoba vidi smisao može postići uspjeh i dovesti cilju - biti bolji sportaš, kuharica itd. Međutim bez predanosti i pronalaženja smisla u bilo kojoj praksi dogodit će se odustajanje i predbacivanje sebi jer nismo ustrajali. Mi smo misaona bića i ono u čemu ustrajemo mora za nas imati smisla ili nas se mora prisiliti. :)

    Što se tiče reakcija djelomično nam može pomoći shvaćanje da onaj koji reagira prema nama ima set svojih misli koje su utemeljene u njegovoj stvarnosti i doživljaju nas, a to često može nemati nikakve veze s nama. Podpitanja pomažu riješiti problem? Zašto to misliš? Na temelju čega si to zaključio? - kao stvarno istraživanje i komunikacija koja je praćena neutralnom energijom, a ne bijesom i obrambenim stavom. Istinska potreba da shvatim što je tog čovjeka navelo da misli to što misli. U dobroj komunikaciji stvari se riješe. U situacijama u kojima nismo u mogućnosti tako postupiti možda nije dobro nalijevati ulje na vatru. Svatko ima pravo misliti što misli pa čak i o meni, a to nije moj problem i ne zahtjeva uvijek moju reakciju. Shvaćanje da mi nismo ono što drugi misle o nama nije loša spoznaja kao i to da se ne moramo baš svakome opravdavati.
    Eto.

    avatar

    07.01.2017. (06:11)    -   -   -   -  

  • ~Confidant~

    Svima fali discipline, što je je. Po meni je sve pitanje cilja. Ako ti je cilj ne jest grah, onda je način da ga ne jedeš (a voliš ga) - disciplina. No tebi treba neka bilanca... što ti želiš postići svime time? Mislim ako te netko tjera da se odrekneš graha samo zato jer tim odricanjem nečega što voliš dolaziš na happy place - zapitala bih se. Ako je disciplina sama sebi svrha, i želiš ju vježbati, vježbaj tako što ćeš svaki dan napravit 30 sklekova, umjesto da se odričeš graha koji ti je drag i ne šteti ti. Hoću reć, sama moraš donijeti svoja pravila za disciplinu. A onako od oka - jedan dobar početak bi bio da suzbiješ potrebu da se čuješ i miješaš u sve. Ona sigurno ne dolazi iz dobrog mjesta.

    avatar

    07.01.2017. (12:54)    -   -   -   -  

  • Pozitivka

    Kontrola će doći kada postaneš svjesna kakvih utjecaja na tvoje zdravlje i psihu ima pojedina navika. Osobno sam samodisciplinirana osoba jer sam u određenom trenutku života osvijestila da mi neke navike više štete nego koriste i jedino što je potrebna volja da ih promijeniš. Znam, nije dovoljno samo reći, treba i učiniti, no ako se čvrtsto odluči, samo nebo je granica. Ili što bi se reklo, sve je to u našim glavama! ;)

    avatar

    07.01.2017. (14:27)    -   -   -   -  

  • Atma

    @y- slažem se da je vrh inteligencije naći jednostavno rješenje. Kompliciramo po deafultu.
    Kad malo zagreb u sebe, vidim da ne vjerujem u takve sustave i zato ne ustrajem. Ne vjerujem da je potrebno tako i na taaj način.

    @Confidant-Odricanjem sigurno ne dolazimo na happy place, nego po mom iskustvo, upravo na suprotno mjesto. Osim ako nije spontano došlo jer smo to prevazišli.
    Kako misliš da čujem i da se miješam u sve? Vezano za što?

    @pozitivka- da, malo pogledati dobrobit koja proizlazi jer inače je teret.

    avatar

    07.01.2017. (15:34)    -   -   -   -  

  • y

    Jednostavno rješenje je upravo to što govore te dvije riječi. Znaš što se meni čini? Ljudi ne ne žele mir, harmoniju i jednostavnost. Adrenarlin i kortizol ipak daju drugačiji osjet života.
    Po prilici : još malo, tu je iza ćoška i to je ono pravo. Ono iskustvo koje čekam. Prosvjetljenje, fatalna ljubav, nešto mistično, nadrealno. ( nastavi niz...)
    Ono što jesam i imam je više manje - govno. :) Na kraju : trebam bolest da shvatim da se ne podrazumijeva.

    Jednostavnost znači upravo to i ništa drugo. Tko je poželi taj je i ima. :))

    avatar

    07.01.2017. (20:34)    -   -   -   -  

  • Atma

    Da, misliš da nije dovoljno dobro ako je jednostavno i glatko. I ja jednim dijelom živim u uvjerenju da mora imati težinu da bi valjalo. Bullshit.

    avatar

    08.01.2017. (16:22)    -   -   -   -  

  • y

    Sad dođoh, ostalo ću nadam se pročitati naknadno.
    Jedina ”težina" koju život može imati ili ima je ona koju mu mi dajemo.
    Što god " težina" nekome značila.

    avatar

    10.01.2017. (20:35)    -   -   -   -  

  • travelology

    Mozda ti ova tema vise nije vazna, ali tek sam sad procitala ovaj tvoj post. Misim da je discipina vazna jer ona stvara naviku.. kada nesto radis redovno, to je kao rijeka koja ostavlja brazdu, a to je cilj duhovne prakse - da ima nekakav trag u tvome zivotu.. itd. ali naravno, moras znati zasto to radis ili zelis, nista ne mozes ako to stvarno ne zelis.. it itd, samo kratko.

    avatar

    15.01.2017. (13:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...