Komentari

blokirani.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • FreshCaYg

    Zašto bi se bavili etikom i ekonomijom kad i jedna i druga ruše temeljne postavke njihovih dogmi, u ovoj zemlji je na djelu klasični Stockholmski sindrom, gdje građani uvjeravaju sami sebe da joj neka od frakcija saveza komunista, može ponuditi rješenje, a nepostojanje desnog intelektualizma, odnosno nepostojanje intelektualizma uopće je direktna pisljedica neslobode, jer sloboda je osnovna pretpostavka za intelektualizam, sloboda koje mi na žalost nismo imali, pa smo kojekakve quasiintelektualce prihvatili kao nužno zlo, što je samo po sebi pogrešno jer na taj način zauzimaju nepripadajući im prostor.

    Na žalost propustili smo priliku za obračunati se s komunizmom, i prognati ga, jer smo se zabavljali s nametnutim nam ratom, tako da se ne bi složio da je s Jugoslavijom pao i komunizam, on je nastavio živjeti kroz jedne te iste aktere, koji su se nametnuli kao, može li apsurd biti veći demokrate.

    avatar

    04.01.2017. (23:28)    -   -   -   -  

  • DOMENICO

    sviđa mi se pročitano

    avatar

    04.01.2017. (23:28)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    Just a short visit !...... ja san Ti za ove teme pravi prasac... :))
    koji ipak pripozna i ne ponjopa biserje, nego ostavi da ih pokupu
    oni šta znadu šta će šnjima ! :)))

    avatar

    05.01.2017. (00:08)    -   -   -   -  

  • škrpun

    S obzirom da si ljevicu temeljito secirao volio bih da si isto napravio i sa
    desnicom inače slika ostaje nedorečena.

    avatar

    05.01.2017. (08:11)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    @škrpun, nema potrebe. Smo pročitaj ponovo, ali pažljivije. Desnica je sve ono suprotno od Ljevice.

    avatar

    05.01.2017. (10:02)    -   -   -   -  

  • odmak

    Imam uvijek isti problemna tvom blogu. Ne vidim do kraja pročitati desnu stranu. I to nije nikakva aluzija nego fakta.

    avatar

    05.01.2017. (10:40)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Dobra raščlamba i lijeve i desene situacije, ali vrijedi tek za Hrvatsku državu. Možda još ima odjeka i u nekoj od zemalja bivšeg socijalističkog oblika. Jer ljevica i desnica u europi i svijetu imaju sasvim drugačiji značaj u politici, neusporedivo s stanjem u Hrvatskoj. Također sama desnica je izgubila svoj prvotni značaj iz vremena kada se počela predstavljati kao političko određenje, a i ljevica više nema nikakvog dodira s svojim prvotnim poslanjima o jednakosti i ravnopravnosti među ljudima. Ta utopijska zamisao je završila u manjem djelu kao elitni komunizam, a ostatak je pao na milost sindikalnog sustava.
    Danas u hrvatskoj državi ni jedna od rečenih opcija nije na djelu. Nazivi,ljevica i desnica služe samo kao znak raspoznavanja političkih kvazi opredjeljenja ,dok oni koji žele biti izvan „ideoloških“ okvira čine nekakvu, svim i svačim , zagađenu liberalnu opciju.
    Patriotizam ili domoljublje potpuno je izgubilo na važnosti i vrijednosti, jer mlađa i dolazeća javnost drži da je domoljublje tek prolijevanje krvi i podmetanje vrata na panj, u nekoj prošlosti. U Hrvatskoj je to zadnje bio Domovinski rat. Svakako da domoljublje i dalje živi u okvirima dnevnih politika, ali vrednovanje istog je podjednako izraženo kao ispijanje zdravice za Antu Pavelića i Josipa Broza. Danas je svaka opcija koja je na vlasti ili uz vlast smatra domoljubnom. A narodu je manje-više svejedno.
    Nacioanalne države sve brže nestaju, gube se u programima tkz. Novog svjetskog poretka. Seobe naroda s istoka i juga na zapad ( teško je razumjeti tvorce tog novog svjetskog poretka) su neizostavno stvaranje novog multikulturalizma. Povijest se ponavlja, kromanjonci su se izmiješali s neandertalcima, ali danas je u ovom trenutku teško predvidjeti čiji će geni nadvladati.
    Preostaje još jedino sveopći pokret nacionalnih elita u ostacima nacionalnih država, a to znači ipak svojevrsno taktičko ujedinjenje različitih, koji će prvo nadvladati teror Unije. No, pitanje je tko se danas za nacionalno pitanje želi odreći „blagodati „ konzumerizma svih oblika ?!
    Bez fašizacije nema nacije !

    avatar

    05.01.2017. (19:37)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    Multikulturalizam je mrtav. Umro je s posljednjim velikim migracijskim valom u Europu. Posljedice toga su - Velika Britanija se je zatvorila, US se na to spremaju, a unutar EU dolazi do sličnih tendencija. N to ne znači kako će EU "nestati", već se samo ponovo transformirati u Europu koja drži do svojih korijena, tradicije, običaja i vrijednosti. Bez obzira što mi mislili, činjenica je kako su europski narodi, iako na pravi pogled različiti, uvelike slični, a takvima nas vide izvan Europe (promatrač izvana uvijek bolje vidi nego promatrač iznutra). Procesi u EU, u tom smislu, su već počeli i postali nepovratni.

    Ljevica i Desnica u suvremenom svijetu ima potpuno drugačije značenje od onoga u Hrvatskoj. I to zato što u Hrvatskoj vladaju Djeca Komunizma, a Ljevičari u Hrvatskoj ionako nikad nisu bili pravi Ljevičari, već su (ne)prikriveni Jugoslaveni (o čemu sam već pisao). Hrvatsku Ljevičari su nešto kao konzervativni Ljevičari, a u mnogome su zapravo Reakcija (Jugoslavija je bila bolja). No i oni imaju svoj predvidiv kraj u društvenim transformacijama koje su započele. Mladi uglavnom više "ne šljive" ni Ljevicu ni Desnicu, već imaju neke druge habituse, a životne vrijednosti su im upravo suprotne od Ljevičarskih. Pa će te Ljevičarske strukture što biološki, a što pod utjecajem društvenih zbivanja nestati. Istina, radi se tek o počecima, no vremenski rok je ionako 20 godina. Naravno, te strukture one neće nikad zauvijek nestati (uvijek ostane nešto "ridikula"), ali će s vremenom biti društveno potpuno marginalizirane.

    Inače, zanimljivo je, kako se je u reakcijama Ljevičara s ovog bloga zapravo potvrdila hipoteza kako su Ljevičari intelektualna, duhovna i civilizacijska bijeda. Listom svi koji su se javili su na kraju, ali i na početku počinjali s prostačenjem, što samo znači da su se dobro prepoznali i odmah deklarirali. Da budem iskren, zapravo nisam ni drugo očekivao.

    Ipak i bez obzira na to, svejedno mi je drago. To znači kako ne pišem uzalud i da se ovaj blog, koliko god marginaliziran, sustavno cenzuriran od uredništva čiji trolovi se ovdje moraju identificirati nickom, čita. Čita se vrlo pažljivo, uključujući i "indiferentnu" većinu. Jednako to pokazuje i dokazuje neke, i ne samo moje opservacije, kako društvo oko uredništva, pa i samo uredništvo na ovom portalu ima višestruke nickove kako bi glumatalo javnost. Pa tko se ulovi.

    avatar

    05.01.2017. (23:05)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Volim kada je netko optimist, ja nisam, ali nisam suprotnost, već samo pokušavam zbrojiti neke stvari. Multikulturalizam je već započeo svoj osvajački put. Pitanje je samo do kuda će ga puštati vlade nacionalnih država, npr. Njemačka , Francuska, Italija, Španjolska ...koje se već danas bore s tkz. izbjeglicama iz ratom zahvaćenih zemalja na Istoku i Africi., a već su poprilično okupirane posljedicama svoje negdanje kolonijalističke politike, Ukoliko Turska pribjegne odmazdi spram EU, onda možemo slobodno govoriti o seobi naroda jer se tada radi o milionima ljudi. Pa kada se ta masa nakon nekog vremena orodi x 2, pa tako nekoliko puta ? Ne treba zanemariti da je Amerika već danas na 50% bjelačka, ne pribrojivši latino Amerikance., a samo zato jer nisu razmišljali kada je trebalo.
    Velika je nada za navedene zemlje EU, da će se na određen način osloboditi djela tih uzurpatora, ali bojazan je da se ti neželjeni neće odmaći dalje od Hrvatske i zemalja u tkz. regiji. Pa uostalom, i iz tih smo razloga primljeni u EU, što je vidljivo i po tome da ni izbliza nismo ravnopravni članovi. Postati ćemo skladište za ljudske resurse EU.
    Hrvatska ovog trena nije pripravna ni na što, a do sada se nije niti ništa događalo, ali sigurno hoće. Tko će i kako reagirati na mjere koje će nam odrediti EU feudalci ?
    Usput, Blokirani, nije loše ovako pisati, ipak se postavljaju neka pitanja nad kojima će se netko jednog dana zamisliti. No, postoji opasnost da će netko jednog dana takvo pisanje proglasiti pamfletom i taj netko okrenuti mač na mene, Tebe... Neće mi biti prvi put !

    avatar

    05.01.2017. (23:21)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    Multikulturalizam je na zalazu, umire. Osnovna zakonitost migriranja, kad netko dolazi u novu sredinu treba se njoj prilagoditi. Multikulturalizam nije uspio u Europi zato što su migranti svoj tradicijski način života htjeli prenijeti u novu sredinu, što je izvan svake logike migriranja. Dogodit će se, zapravo se već događa, da sve zemlje EU zatvaraju svoje granice, uključujući tu i Hrvatsku.

    Plenković je prije nekog vremena, na pitanje što se to događa u Hrvatskoj, zašto se mobiliziraju specijalci (vojarne i vježbališta su puni), odgovorio kako je to mjera predostrožnosti za očuvanje sigurnosti. A ona neće biti kratkoročna nego dugoročna. Slično je posvuda po Europi. Uostalom, i zbog toga je povećan budžet za obranu, a slično su učinile gotovo sve države EU.

    Što se tiče odnosa migranata i domicilnog stanovništva, većina migrantske djece rođene drugoj generaciji ne osjeća pripadnicima onih nacija/naroda koji su migrirali, već se osjeća domicilnima: nijemcima, fincima, švicarcima,, ... Nešto o tome sam svojedobno pisao.

    No sve to nema veze s temom Djece Komunizma.

    avatar

    06.01.2017. (00:11)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Dobro, nećemo više o nevažnim stvarima koje nisu tema, a s ovih nekoliko desetaka miliona mutanata koji već jesu u EU, već ćemo nekako.
    A što se tiče djece komunizma, nemoj žuriti, o njima ćeš još dugo moći pisati, oni traju vječno (jebiga), kao piramide. Nema recepta za njihovo zbrinjavanje u Hrvatskoj, jer je način "konačnog rješenja" proglašen ... maaa.. nema veze.

    avatar

    06.01.2017. (08:42)    -   -   -   -  

  • NF

    najviše su me nasmijale točke 17 i 35, "suprotnosti kao odlike desnice" te to što pokušavaš socijaldemokrate svrstati u ljevicu, to mi sliči na onu priču o nacionalsocijalistima kao krajnjoj desnici. ne da mi se ulaziti u ukalupljene diskusije s pozicije kako mali perica ispranog mozga zamišlja politiku. pa čak i u zemljama takozvanog (mošmislit) realnog socijalizma je ogromna razlika između kube i vijetnama, al to ionako male perice ne zanima. s mekonom se slažem oko tkz. liberala...

    avatar

    06.01.2017. (11:07)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    Sve te točke možeš pronaći lijepo obrazložene u knjizi i sve su one općepoznate i općepriznate karakteristike ljevice, pa mi tako priča o malom Perici ne drži vodu. No i među ljevicom postoje razlike. Neke su ekstremnije, a neke manje ekstremne. Kuba i Vijetnam, svatko na svoj način, primjeri su ekstremizma bez obzira što su turistički vrlo atraktivne i k tome niskobudžetne destinacije tipa "back to the past".
    Možda bi nam mogao prenijeti svoja iskustva iz DDRa? Od tamo je i Angela Merkel. Male Perice muči znatiželja.

    avatar

    06.01.2017. (15:00)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Makar se o tome već raspravljalo u javnosti i među strankama, i dalje se koriste termini "centar", "lijevi centar", "desni centar", kada se govori i o Ljevici i Desnici. Dođe mu to kao raspored sjedenja u koncertnoj dvorani Lisinski u Zagrebu. Zatim termini ; umjerena ljevica, ekstremna ljevica, podjednako tako i desnica. Politika podrazumijeva da ili nešto jesi, ili to nešto nisi. Ekstremni, manje ekstremni, umjereni... itd, također predstavlja političke bastarde. Pripadnik političke opcije treba prihvatiti sve nijanse političkog programa ma od čega se taj sastojao. Ljevica može biti od socijalno osjetljive pa do revolucionarno raspoložene, a Desnica je tu na samo jedan korak sa drugačijim konačnim ciljem. Današnje političke stranke u Hrvatskoj imaju toliko izmiješane programe da se skoro u svaki od okvira Desnice ili Ljevice mogu unekoliko uvrstiti. No, kako se Ljevica nikako ne može osloboditi svoje elitističke komunističke doktrine, Desnica pa nikako ne može zauzeti Frankovu i Kvaternikovu baštinu. Pa kada se sve zbroji hrvatski narod nema ništa od solidnog socijalnog statusa po Ljevici, niti se zdrava nacija može uspostaviti na tragovima Desnice. Po uzoru na tkz Novi svjetski poredak, pitanje je tko će po tom principu prvi odigrati u Hrvatskoj, Ljevica ili Desnica ?

    avatar

    06.01.2017. (16:11)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    Novi svjetski poredak je neka druga tema.

    Malo prije sam na HTV gledao onu jugoslavenčinu, Žarka Puhovskog. U bivšoj državi bio je SDBov cinkaroš na računa čeg je kao mlad partijski kadar ostvario strelovitu sveučilišnu karijeru. Tada se je i proslavio denunciranjem kolega koji su bili slobodnomisleći. Krajem 80-ih s još nekolicinom osniva Hrvatski ogranak UJDI-ja čiji je zadatak bio očuvati Jugoslaviju. Kad to nije uspio potonuo je u anonimnost. Ali sredinom 90-ih godina aktiviraju ga strane agenture (http://www.medienhilfe.ch/fileadmin/media/images/dossier/mediasupport_Bal kan.pdf) s ciljem stvaranje preduvjeta za realizaciju projekta Regija na kojim poslovima radi još i danas. Pa sad on na državnoj televiziji kao "moralna vertikala" ocjenjuje političare i njihove postupke. Ne znam, je li to za plakati ili smijati se. Nešto slično kao recimo @sempre_contra na ovom blogu ili onog @sjedokosog, s time da je Puhovski neusporedivo pismeniji od naših kolega blogera, pogotovo @semprea koji je svoje prve korake pismenosti stekao na ovom blogu, pa sad proučava Miroslava Krležu i Miljenka Smoju. Eto takve jugoslavenčine, zapravo Djeca Komunizma, zagađuju Hrvatski prostor, od politike pa do medija, da sad ne spominjem imena političare uključujući i nemuštu Plenkovićevu vladu.

    avatar

    06.01.2017. (18:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...