Komentari

blokirani.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Blokirani

    Dugačak ali zanimljiv post. Znam da će biti izuzetno čitan.

    avatar

    17.12.2016. (19:53)    -   -   -   -  

  • DOMENICO

    ne znan za druge.. meni je zanimljiv..
    ..mogu samo reč da san ponosan na svoje roditelje, ponosan ča san HRVAT

    avatar

    17.12.2016. (21:27)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Neki dan je "luđak" Pernar u Hrvatskom saboru napao sve tzv. hrvatske tzv. akademike tzv. HAZU, skupa s Reinerom, rekavši im da su niškoristi, nakon čega ga je predsjednik HAZU oprao kao malo dijete, iako je Pernar izrekao živu istinu, što svi mi znamo! Isključivu i jedinu istinu!!! Da u Hrvatskoj postoje intelektualci poput tebe, danas ti ne bi morao pisati ovakve postove. Na žalost, oni koji bi trebali ustajati u obranu Hrvatske tj. elementarne hrvatske državnosti, bezobrazno i bezočno šute, nakon što od hrvatskog naroda pokupe novac iz budžeta za svoje financiranje neradništva i šutnje! Gdje su ti hrvatski intelektualci? Je li itko ikad čuo od njih da se očituju na napade protiv Hrvatske? Ja ih nisam čula. Čak ne znam ni da postoje. Što je to uopće HAZU? Nekakva skrivena elita, koja se skriva po zagrebačkim rupama i podrumima? O čemu oni pišu? Čime doprinose dobrobiti hrvatskog naroda? Treba li onda čuditi što državom zapravo vlada peta kolona i što su i predsjednica i premijer njihovi pijunčići ili plišane igračke? Nikad se Hrvat u Hrvatskoj nije osjećao gore i poniženije nego danas! Za vrijeme Juge bar smo znali da smo pod jugoslavenskom čizmom, pa smo znali na čemu smo! Danas nas ta ista čizma gazi pod našim barjakom! Nečuveno sluganstvo!

    avatar

    18.12.2016. (11:19)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    Hvala na komplimentu, ali ne osjećam se nešto posebno. Da ima onih koji ovako rezoniraju, ima. Kao što ima i onih koji tako misle, ima. Većina.
    Međutim, svi glavni mediji su pod kontrolom, pa se mišljenja, koja iznosim i prenosim, mogu naći samo u alternativnim medijima koji, za razliku od nekih drugih alternativnih, ne dobivaju novac iz državne blagajne. No to je i problem Hrvatskog društva gdje su petokolonaše ("locirati, identificirati, uhititi, transferirati") na žalost instalirali oni koji su za ovo društvo krvarili, pa su oni sada lovine lovaca iz pete kolone.

    avatar

    18.12.2016. (16:00)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Da, interesantno, doduše već nebrojeno puta komentirano u domoljubnim krugovima. Tražio se način, ne kako se suprotstaviti, nego obraniti od petokolonaša. Ali petokolonaši i nisu toliki problem, oni su znani i viđeni, ali daleko veće iznenađenje je kada se otkrije da je nekakvi "bližnji" ustvari nacionalni izdajnik. U kolike se narod kleo, zazivao, uzdizao, a danas se o takvima , uglavnom , šuti. I ništa se nije promijenilo i neće se. JAZU je tek zamijenio prvo slovo a Hrvatska izgubila ono ispred SR. Moglo je i ostati po starom, barem se ne bi danas toliko frustrirali nego bi , moguće, djelovali na neki način.
    Pri organiziranju pokreta Stop progonu hrvatskih branitelja, i ja sam sudjelovao uz prijatelja i istomišljenika Z.T. Pokret su iznutra uništili upravo neki branitelji na glasu, a Z.T. je isfabricirana optužnica poradi ratnog zločina. Što dalje, to je hrvatska vlast sve manje hrvatska bez obzira tko ju sačinjavao. Nacionalizam ili domoljublje je zabranjeno, ili diktirano. Ništa se neće izmijeniti nego će nestati o ovo malo što , za sada, glumi demokraciju.

    avatar

    18.12.2016. (18:40)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    "Ništa se neće izmijeniti nego će nestati o ovo malo što , za sada, glumi demokraciju."

    Ne bi se u to kladio, jer ... stvari se mijenjaju. Recimo, zbog problema s financiranjem, Documenta - Teršelić, Pusić i Markovina osniva još jednu "ljevičarsku" (zapravo YUgofilsku) stranku kako bi pokušali nadoknaditi minus na računu Documente. To što je to objavljeno na sva zona u Regionanoj Državnoj Dalekovidnici, miljama daleko istinske Hrvatske Radio Televizije) ipak nešto govori: društvo ima problema s financiranjem, inozemne dotacije presušuju, a državna slavina je za sad zatvorena. Naravno, događanja ne idu očekivanim tempom koji bi nešto promijenio u kraćem vremenu, ali nešto se ipak pokreće.

    Lavina uvijek počinje grudom snijega ili prvim kamenom odnosno grumenom zemlje.

    avatar

    18.12.2016. (19:37)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Blokirani, dobro te čitat tako optimističnog. Evo, upravo Nova ljevica i Markovina najavljuju totalno discipliniranje domoljuba. Podupiru ih bivši i sadašnji političari od značaja, a pridružuje se i predsjednik vlade svojim isprikama Srbijancima zbog jedne plastične ploče u Jasenovcu. Usput, Plenković jede srbske čokoladice što će svakako doprinijeti bilateralnim odnosima. Točno je da su Dokumenta i GOLJP i još neki izgubili dio sredstava iz državnog proračuna, ali to je bio trenutak u kojem se pojavio jedan Hasanbegović, a takvi se pojavljuju jednom u 20 godina. Vjerojatno i tu slijedi nečija isprika i nadopuna blagajne iz rezervnog državnog fonda.
    U ovom trenutku ne znam niti jedan pokret koji se na bilo koji opipljiv način bori za hrvatsku slobodu (osim D.Keleminca, mojeg prijatelja, koji bagru drži , makar, budnom). ZDS

    avatar

    19.12.2016. (17:57)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    Baš me zanima tko će glasovati za "Novu ljevicu"?

    Uglavnom zaposlenici i rodbina Documente, tu i tamo pokoji stari smrdljivi "antifašist" kao Ivan .Fumić, čovjek koga treba na sud zbog zločina koje je radio za vrijeme Jugoslavije gdje je kao tužitelj ljudima šrafcigerom vadio oči ili ih hladnokrvno ubijao metkom iz pištolja, čime se još i hvali Neka među mnogobrojnim svjedočanstvima su ovdje:
    http://www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/36859-ivan-fu mic-batinas-i-krvnik

    Što je više takvih stranaka, s kojima ni SDP neće, to je veća razbijenost "krajnje ljevice", jer glasovi koje ovi dobiju zapravo idu (relativnom) izbornom pobjedniku.

    Ministarstvu kulture je za 2017. smanjen budžet, pa se tako, bez obzira na Obuljenicu, zatvara dio državnog krvotoka. No i tu se stvari mijenjaju, počevši od smanjenog budžeta. Zato "krajnja ljevica" i mijenja ploču, osnivaju stranke u nadi da će ih čuti netko iz inozemstva (smijao sam se ACI Stankoviću u nedjelju s njegovim Rusima, tip je prolupao), ali tu je duga, mrkla i gluha noć, što će reći i to je (uglavnom)gotovo, na izdisaju i to iz globalnih političkih razloga.

    Zapravo, jedan od znakova odumiranja "krajnje ljevice" u Hrvatskoj je njena velika galama u medijima, konstantno produciranje "afera" iz ničega, ali to je promašaj. Kad puno galamiš i dereš se, nitko te ne čuje, jer svima postaješ dosadan, pa te prestanu primjećivati kao da ne postojiš.

    Evo što je povodom svega toga izjavila Bruna Esih:

    "Osnivanje Nove ljevice svakako sagledavam i u kontekstu istovremenog osnivanja nove zaklade, tzv. Solidarne, gotovo s istim ljudima i s istim zadatkom, odnosno u ime oblikovanja i ostvarivanja boljeg i pravednijeg društva, ostvariti bolji život sebi samima, što su do sada jasno pokazali da mogu i znaju. U demokratskom pluralnom društvu udruživati se može svatko i dopuštene su raznorazne inicijative, ali Dragan Markovina smatra da su i takvom društvu potrebne 'radikalne mjere i promjene kako ne bi otklizali u jedno regresivno razdoblje'. Takvim ‘demokratskim metodama’ služio se jugoslavenski komunizam, progresivan kakav već znamo da je bio, pa ne čudi trud Dragana Markovine i društva za reanimacijom istih smjerova i ideja.

    Jednako progresivnim u Markovininom stilu smatram i transparent ispred spomen ploče poginulim hrvatskim braniteljima HOS-a, jer njihova je žrtva omogućila demokratsku i slobodnu Hrvatsku u kojoj, uz Novu ljevicu, i svatko drugi ima pravo na iznošenje svoga stava, bez bojazni da ga se zbog njega javno linčuje. Inicijative poput Nove ljevice i zaklade Solidarna ne bi bile komentara vrijedne kada istovremeno ne bi jako dobro živjele od države u kojoj po njima ‘bujaju militantni nacionalizam, klerikalizam i rehabilitacija ustaštva.

    Zbog toga je i nastala velika potreba za osnivanjem spomenute stranke i zaklade, jer se krenulo u razotkrivanje tih mreža i struktura, zaklada i udruga, na što smo upozorili i svojim amandmanom. To im je bio dodatni poticaj da se na vrijeme pobrinu za sebe, dok još stignu."

    avatar

    19.12.2016. (20:31)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Ploču u Jasenovcu neće skinuti bez posljedica.
    Ja sam pripadnik satnije Ante Paradžik, koja je držala prvu crtu kod Drenovog Boka. Tog dana je JNA izvela tenkovski napad na položaje , koje su branili pripadnici HOSa i rezervni sastav policije. Među poginulima su i moja dva susjeda , koje sam ja doveo u HOS. Nisu do danas pronađeni jer su nastupile poplave, a nakon toga se izmijenio krajolik.
    Pripadnici satnije A.Paradžik su većinom iz Kustošije i MIkulića.

    avatar

    20.12.2016. (13:44)    -   -   -   -  

  • NF

    zanimljivo kako si nježan prema petokolonašima navodnim hrvatinama, o vukovaru dovoljno znam iz prve ruke od braniteljice blogerice ljute babe tako da mi ova kao objektivna tumačenja, netko je tuko šefove obrane, nisu previše zanimljiva.

    avatar

    20.12.2016. (21:51)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    Slavko Jager, 17.11.1966., Mariboru, Slovenac, poginuo j29.11.1991., bio je teško ranjen, pao u okruženju i ruke četnicima koji su mi "šrafcigerom" iskopali oči, polomili mu svaku kost, ispalili u njega 76 metaka.
    Vesna Pusić: “Ne trebamo stručnjake, već ‘šarafciger!’” Pametnom dosta.
    Pri pokušaju njegovog spašavanja poginuli su Davor Milaković i Miro Petrin, 25 i 20 godina.
    Davor Milaković, 21.2.1966., Zagreb, poginuo 29.11.1991.
    Miro Petrin, 08.07.1971., Zagreb, poginuo 29.11.1991.
    Miroslav Martinovski, 08.07.1961., Vinkovci, preminuo 09.11.1991. u bolnici u Zagrebu.
    Mario Huis, 04.02.1962., Valpovo, poginuo 05.10.1991.
    Milan Špoljarević, posljednja Hrvatska "službena" žrtva u vojno-redarstvenoj operaciji "Oluja"
    Dino Simić, 28.07.1966., Belišće, Pravoslavac (Srbin, kako bi reako Pupovac, poginuo 14.10.1991.
    Zlatko Klasić, 15.06.1952., Zagreb, poginuo 05.10.1991.
    Ivan Bebić, 31.05.1967, Lipovice, 04.11.1991.
    Željko Grgić, 1966., rođen 1966., poginuo 11.12.1991.

    Pa sad vi vadite oči šrafcigerom i budite "antifašisti".

    Toliko od jednog "Štrasera", a @Mekon zna tko su oni.

    avatar

    20.12.2016. (22:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...