Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    S obzirom na to kakve bicikliste viđam po gradu, žustro me interesira koliko će biciklisti poštivati to poboljšanje infrastrukture.... ili će kao i do sad s jedne strane jamrati kak "nema infrastrukture" a s druge strane čak i kad imaju staze i dlaje pretežno voziti mimo staza, mimo svih postojećih propisa i pravila, pa onda jamrati kad im policija naplati neku kaznu....

    avatar

    30.11.2016. (19:14)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ma baš si mogu misliti kako će im infrastruktura pomoći da konačno shvate da nisu pješaci nego vozači i da bi bilo jako civilizirano od njih da nauče pravila vladanja vozača u prometu.
    (Svakodnevno imamo razne vrste susreta sa biciklistima-kamikazama, ne znam jesu li mi strašniji oni dok sam pješak ili dok sam vozač.)

    avatar

    30.11.2016. (22:37)    -   -   -   -  

  • Zlica

    Hajde nekaj pristojno. Baš sam čula na vijestima kako su zabunom posječena stabla u Gajevoj. Kaj netko zabunom ne posječe korov :-)))))))))))))))))))).

    avatar

    01.12.2016. (10:07)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Fotografi, Coprnjica Lilianke, iz vaših bi se komentara moglo shvatiti da su svi biciklisti agresivni kreteni, dok se meni, koji sam gotovo svaki dan u prometu i pješak i biciklist i vozač auta, čini da je ta agresija i bezobzirnost više ili manje ravnopravno podijeljena na sve vrste sudionika u prometu - jučer sam bio pješak i doživio sam, poštivajući propise, nekoliko neugodnih situacija sa vozačima auta i jednu sa vozačem bicikla, danas sam došao biciklom i poštivajući propise ponovo je bilo nekoliko situacija vezanih uz vozače auta ... Definitivno ne podržavam bicikliste koji se bezobzirno voze na površinama koje nisu namijenjene njima i smatram da je takvih tek manjina (nekoliko postotaka) .. druga je stvar što bi ih vozači auta najradije izbacili sa cesta (gdje pripadaju po zakonu), a pješaci sa pločnika (kamo ih svrstavaju gradske službe radeći besmislene rasjeckane staze koje pješacima oduzimaju prostor i koje nemaju ni početka ni kraja) ....
    Na žalost, zbog zdravstvenih razloga sam u posljednje vrijeme bio često u prometu autom i uvijek me iznenadi koliki je nivo agresije među vozačima auta ... žalosno.

    avatar

    01.12.2016. (12:34)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    Iz vlastitog iskustva mogu reći to da od 10 biciklista koje vidim na cesti, njih 7-8 voze mimo svih postojećih propisa... no da, ima i drugih koji se u prometu ponašaju nekulturno, praktički do razine da se čovjek zapita imaju li oči u glavi i koliki im je IQ.

    avatar

    01.12.2016. (17:15)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Zanimljivo, radio sam neka početna istraživanja vezano uz (ne)kulturu ponašanja biciklista na cesti (upravo zbog pritužbi građana) i ustanovio sam da otprilike 10% biciklista krši pravila na način da time ugrožava druge sudionike u prometu (recimo, prelazi raskršće na crvenom svjetlu na semaforu, bezobzirno se vozi pločnikom itd), a još dodatnih 20% krši pravila na način da ne ugrožava druge sudionike u prometu (recimo, vozi se biciklističkom stazom u smjeru suprotnom oznakama na stazi, vozi se pločnikom uvažavajući pješake npr time da stane i propusti ih da prođu), dok cca 70% njih poštuje prometna pravila.

    S druge strane, radio sam to isto za pješake i ustanovio da cca 70% pješaka prelazi raskršće na crvenom svjetlu ...

    Naravno, uzorak nije bio posve reprezentativan jer sam to promatranje i bilježenje radio svega nekoliko puta u intervalima po 15 minuta, no mislim da je ipak znakovito pogotovo jer sam u obzir uzeo neke od najopterećenijih točaka (Ozaljska ulica, Nehajska ulica, Selska cesta,Brloška ulica) ... stoga bih se usudio zaključiti da su takve zamjerke ipak prilično subjektivne i da je bezobrazluk ipak prilično ravnomjerno raspoređen među sudionicima u prometu ... jer, ne vjerujem da staloženi pješak odjednom postane bijesni vozač bicikla ili automobila (i obrnuto).

    Vjerujem da bi ova tema posve sigurno bila zanimljiva za pravo stručno istraživanje - psiholozi, sociolozi, krenite!

    avatar

    02.12.2016. (09:01)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Sve me sram kaj prođem bar jednom tjedno ovim kvartom i niš ne vidim (sad imam ispriku, moram gledati pred sebe zbog sigurnosti hodanja, al nije mi zabranjeno stati, kaj ne?). A čekali smo da završiju tu Gajevu, ono, na najjače. Inače biciklisti ne šljive oznake za bicikliranje i to opće nije fora, za ilustraciju - jedan je zrušil kolegicu na pješačkom tak da je bila u bolnici i sve skup prek 6 mjeseci na bolovanju. Npr. Petrinjska je lepo označena, al slabo to ko poštuje, i zeleni val i tak.

    avatar

    13.08.2017. (18:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...