Komentari

sapunerija.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Bugenvilija

    i to si sad napravila kad sam ja odustala već od svih sapuna, pa čak i od onog tvog predivnog aleppo sapuna za kosu :)

    avatar

    17.11.2016. (10:45)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    a štaš, ali bravo za tebe šta ne koristiš nikakve detergente. ali ne brini poćet ću uskoro prodavat i sredstva za pranje veša bez ikakvih detergenata, što je u biti veliki podvig i što svako oće.

    avatar

    17.11.2016. (10:49)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepo, danas je puno alergija i zbog raznih sredstava za pranje koji nemaju puno prirodnog u sebi. Volim cvijet soli, a magnezija nam sve više fali, i u tijelu i u tlu.

    avatar

    17.11.2016. (12:53)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Znam, Cvijet soli Solane Ramova. Pisala sam u svibnju o njoj.

    avatar

    17.11.2016. (14:27)    -   -   -   -  

  • Lola

    Dobar dan,

    Bila sam zainteresirana koristiti vase proizvode, ali sam odustala jer su dostupni mi sapuni sadrzavali palmino ulje... Sapuni su bili izreklamirani kao sapuni od maslinova ulja i hr.proizvod.

    Doduse, nista nije krivo: bilo je i maslinova ulja i sapuni jesu napravljeni u HR, ali ne od lokalnih sirovina... Taj, ekoloski razlog, je bio glavni razlog zasto nisam dala sansu pa me zanima koji je sastojak sampona. Hvala unaprijed!

    avatar

    17.07.2018. (07:18)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Poštovana,

    U šamponu su sve tenzidi tj. detergenti (sci, decyl glucoside, cocoamidopropil betaine, cetyl alkohol i betrimonium methosulfate), osim eteričnih ulja, konzervansa, ovog morskog ulja - minerala mora. Ovaj proizvod nije ekološki po COSMOS standardu, a mislim da u svakom šamponu je osnova tenzid koji se ne može napraviti bez upotrebe sintetike.. Napisala sam par postova o tome.

    Maslinovog ulja u sapunima je 45% a u sapunu 100% maslinovo ulje 100%. (Naša kozmetika, npr melem od smilja, macerat od smilja se sastoji od 100% sirovina iz gornjih Tučepa (osim ambalaže) dok naš Biokovski melem npr. ima i eterična ulja koja nabaljam od veleprodaja za takve sirovine. Ove godine smo dobili i medalju na Noćnjaku za naše maslinovo ulje. NEmamo potvrde o ekološkom uzgoju, ali ga radimo po 100% ekološkim principima pa čak i više od toga, što govore i neke brojke iz diplome ali o tome drugi put).

    Nikad nismo skrivali palmino ulje. Naznačeno je na listi namirnica.
    Pisala sam i u postu o tome u 2014.
    "Palmino ulje je sastavljeno uglavnom od zasićenih kiselina i zato se ne kvari brzo. Njeguje kožu, pogotovo ako se nalazi u sapunu sa maslinovim uljem.
    Mnogi su zabrinuti da se korištenjem palminog ulja podržava prekomjerno uništavanje palminih šuma što pak uništava staništa orangutanima. Mislim da je taj strah kod kupovine sapuna licemjeran za svakog tko vozi automobil. Naime, statistika kaže da svjetska potrošnja palminog ulja preko 70% ulja ide u gorivo a manje od 9% u kozmetiku, s tim što domaći sapuni u toj statistici ne doprinose ni s 0,01%. Palmino ulje je vrlo jeftino. Tako da je ovo zapravo način kako "prirodne sapune" učiniti dostupne svima a da imaju dobru tvrdoću."
    https://blog.dnevnik.hr/sapunerija/2014/11/index.html

    -Da bi se kvalitet kojega postižu zanatski sapuni postigao, potrebno je koristit ili palmino ulje ili druge maslace, tj, kruta ulja. Svi vrište kad vide palmino ulje, ali nisam nikog srela da se prenerazi npr. na kakao maslacu. Ukratko, pogledaj film Slavery in chocolate industry. Užas i teror nad djecom, ne na orangutanima.

    -Sve najveće eko udruge za zaštitu okoliša, to sam gledala u jednom dokumentarcu kojem se ne mogu sjetit imena, uglavnom promoviraju zaštitu sisavaca. Nećeš nigdje čuti za probleme vodozemaca, a oni su puno bitniji za ekosistem... Onda se dublje ulazi u priču, sve najveće udruge za zaštitu okoliša financira NAFTNA INDUSTRIJA.

    Da zaključim kako ja doživljam da se prosječna osoba zalaže za manju upotrebu palminog ulja. Uđe u auto (ako je na benzin, koristi još gore tj. fosilno gorivo koje je neprijatelj svim životinjama, ako je biodizel garant je palmino ulje) odveze se do supermarketa i po policama gleda proizvode koji ne sadrže palmino ulje. I nitko ne spominje pri tom ništa o tome kako se voza autom, na fosilna goriva ili palmino ulje :-)

    avatar

    20.07.2018. (11:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...