Komentari

tignarius.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • tignarius

    danas u Teznom "pokapaju našu braću i sestre
    nažalost nisam mogao ići ali se mogu Bogu pomoliti da mi da snage da se ne obazirem na bezobzirne sljednike jedne sulude ideologije i jednog zločinačkog režima

    avatar

    27.10.2016. (14:09)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    BTB Tiggi! Tako i treba

    avatar

    27.10.2016. (14:16)    -   -   -   -  

  • geomir

    S citiranim tekston sam suglasan, samo bi tribalo iznacit riči koje počinju s velikim slovom.
    Tek tako bi to bila prava stvar!!

    avatar

    27.10.2016. (22:18)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Daruj nam mir!

    avatar

    27.10.2016. (22:49)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Nadam se da će se sada umanjiti nesreće na autocestama. Ovi koji su pokopani ušli su u mir, iako zločinci nisu kažnjeni, ali zapravo jesu jer ih je većina u paklu. Na nama živima je da oprostimo i da nastojimo napraviti političku klimu da se kazne zločinci (iako su stari) što je dobro i za žrtve, čija krv neće vikati iz zemlje, ali i za zločince jer bi im kazna bila prigoda za pokajat se i spasiti dušu.
    Mnogo je vragova pušteno u državu radi ostavljanja starog zakona o abortusu pa se mogu još očekivati pojačane Božje kazne i razne nesreće i ubojstva.
    Na vladajuće ne treba gledati kao na slabe nego kao na teške grješnike radi kojih cijeli narod pati.

    avatar

    28.10.2016. (01:07)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @anne
    iden danas u Split, pa se duhovno pripremam..ha.ha
    @geo
    a stižem i na For
    pa bum ti objasnil
    @sjećanje
    puka san ko lubenica, pa sam morao malo prikočit..ha..ha
    svima nam mira treba, ali kršćanskog, kao što i Barti kaže

    avatar

    28.10.2016. (08:38)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Imal bi kaj reć za prvo, al iz pijeteta prema drugom ne bum.

    @barti, nesreća na autocestama će bit manje samo kroz ono kaj se zove odgovorno ponašanje. Promili + gas do daske - ne pomaže ak nekaj visi na retrovizoru.

    avatar

    28.10.2016. (13:31)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Zlo je posljedica našeg neodgovornog ponašanja, odnosno nepoštivanja fizičkoh i psihičkih zakonitosti, ignoriranja duhovnosti, jer svi zakoni su u simbiozi, Bog nije protivnik prirode, tijela i psihe, ne može postojati nikakva istina koja isključuje njegovo postojanje.

    avatar

    29.10.2016. (09:40)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @sjećanje bravo, zakoni su u simbiozi, vrlo si puno rekla u kratkom tekstu.

    avatar

    29.10.2016. (20:52)    -   -   -   -  

  • lion queen

    @bartimej, o kakvom ti to miru govoriš?? o miru onih koji nisu pokopani na hrvatskoj grudi?? o miru onih koji su bezimeni pokopani u tuđini u trećem milenijumu, uza svu tehnologiju zvanu forenzikom i dna analizama'??? pa sad tek treba očekivati osvete i nesreće!!! do sada su se duše umrlih i mogle nadati pravdi, ali nakon ovog pokopa uz nazočnost hrvatskog državnog vrha, teško da će počivati u miru. po drugi put su stradale, prvi put o četničke kame, a po drugi put od kame hrvatskog državnog vrha!!! o kakvom ti miru, čovječe, zboriš?????

    avatar

    30.10.2016. (17:24)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @lionice draga, ovi što su ukopani na slovenskoj grudi ukopani su sa blagoslovom i molitvom svećenika. I oni su u miru tj Raju Božjem, nadam se većina jer su imali vremena pokajat se za eventualne grijehe. Kažu stručnjaci da je trebalo od 4 do 7 dana da se uguše jer im je zatvoren dovod zraka. Jedan od zidova je bio od gline baš zato da zatvori dovod zraka. Ukupno je zid skoro 6 metara. To nije radio ni Staljin ni Hitler. Udbaši su najgora bagra čovječanstva i na dnu su pakla zajedno sa pedofilima.
    Isus je rekao da nije važno mjesto molitve, sjećaš se. nije se odnosilo na to ali se može primijeniti. Bitan je ukop sa blagoslovom svećenika. Naravno da ostale duše 'viču' u nebesa, a takva vika dolazi do Boga kako kaže Riječ Božja. Na svima nama je neprestano tražiti da se ljudi izvuku iz rudnika i jama i da se dostojno ukopaju. Čudno mi je da državni vrh ne prebacuje kosti pored Crkve u Udbini jer je to predviđeno. Valjda se još uvijek neki boje udbe. Žalosno, ali istinito. Meni je nevjerojatno da je ovaj najgori narod na svijetu još uvijek na životu. Valjda važi ona Abrahamova molba Bogu da spasi 'grad' ako je u gradu ostalo samo deset dobrih ljudi.
    Žao mi je egzekutora. Dobro bi ih bilo uhapsiti. Primjer je Boljkovac. Čovjek se pokajao samo jer je postojala mogućnost da ode u zatvor. Bio mu je svećenik na pogrebu. Ići će u dugotrajno čistilište (čitaj- vremenski ograničeni pakao) ali bolje i to nego otići u pakao što vjerojatno čeka manolića koji se osilio i dalje vodi udbašku politiku umjesto da se javno pokaje. Kažu da je odgovoran za 600 žrtava.

    avatar

    01.11.2016. (00:15)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Sigurno molitva pomaža dušama, ali osnovno je da u trenutku prelaska osobe budu u miru s Bogom.
    Mjesto ukopa za njih nije bitno, ono je važno nama koji ostajemo, jer želimo posjetom i kičenjem grobova naći utjehu i vlastiti mir! Na tim mjestima molimo za njih ako još nisu u potpunom zajedništvu s Bogom, ali naša molitva bi bila jednako vrijedna ako i ne znamo gdje su pokokopana njihova tijela.
    Kazna za zločine određena zemaljskim sudovima također žrtvama ništa ne znači, samo je sredstvo da se spriječe daljnji zločini.
    Što više vrijeme odmiče manje je aktera iz poraća pa je sudovanje skoro bezpredmetno (ili nije?), ali je normalno da nas ŽIVE, koji smo još na ovoj grudi boli što se priječi istraživanje radi utvrđivanja istine i stavljanja točke na prošlost.
    To nema veze s mirom ubijenih i njihovim vječnim pokojem.

    avatar

    01.11.2016. (09:55)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    I još bih dodala: Kad je moj nećak poginuo još nije bilo nađeno njegovo tijelo ali je ipak za njega održan sprovodni obred i prikazana sveta misa.
    Usput rečeno on i kolega bili su ubijeni iz zasjede kad su sklanjali stvari iz jedne crkve, nisam sigurna je li tu bilo i sv.Otajstvo.
    Nakon sedam mjeseci tijela su nađena, identificirana i pokopana na mjesnim grobljima. Tako sam svom nećaku bila dva puta na sprovodu!
    Hoću reći da se molitve mogu prinositi bez obzira na mjesto gdje kosti počivaju! Važno je da duša nađe mir!
    A spomenici, pa čak i proglašavanje svetih, su isključivo nama potrebni!

    avatar

    01.11.2016. (17:39)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @sjećanje, ti kažeš da -Kazna za zločine određena zemaljskim sudovima također žrtvama ništa ne znači-
    To nije istina jer je vojujuća, slavna i trpeća crkva međusobno potpuno povezana.
    Post 4
    3I jednoga dana Kajin prinese Jahvi žrtvu od zemaljskih plodova. 4A prinese i Abel od prvine svoje stoke, sve po izbor pretilinu. Jahve milostivo pogleda na Abela i njegovu žrtvu, 5a na Kajina i žrtvu njegovu ni pogleda ne svrati. Stoga se Kajin veoma razljuti i lice mu se namrgodi. 6I Jahve reče Kajinu: »Zašto si ljut? Zašto ti je lice namrgođeno? 7Jer ako pravo radiš, vedrinom odsijevaš. A ne radiš li pravo, grijeh ti je kao zvijer na pragu što na te vreba; još mu se možeš oduprijeti.« 8Kajin pak reče svome bratu Abelu: »Hajdemo van!« I našavši se na polju, Kajin skoči na brata Abela te ga ubi.
    9Potom Jahve zapita Kajina: »Gdje ti je brat Abel?« »Ne znam«, odgovori. »Zar sam ja čuvar brata svoga?« 10Jahve nastavi: »Što si učinio? Slušaj! Krv brata tvoga iz zemlje k meni viče. 11Stoga budi proklet na zemlji koja je rastvorila usta da proguta s ruke tvoje krv brata tvoga! 12Obrađivat ćeš zemlju, ali ti više neće davati svoga roda. Vječni ćeš skitalica na zemlji biti!« 13A Kajin reče Jahvi: »Kazna je moja odviše teška da se snosi. 14Evo me tjeraš danas s plodnoga tla; moram se skrivati od tvoga lica i biti vječni lutalac na zemlji – tko me god nađe, može me ubiti.« 15A Jahve mu reče: »Ne! Nego tko ubije Kajina, sedmerostruka osveta na njemu će se izvršiti!« I Jahve stavi znak na Kajina, da ga tko, našavši ga, ne ubije. 16Kajin ode ispred lica Jahvina u zemlju Nod, istočno od Edena, i ondje se nastani.


    Iako su duše u miru njihova krv viče iz zemlje. Krv označava život, zemlja je ljudsko srce, a vika je pravda koja je slika Božjeg atributa Pravde. Vika dakle označava poziv Bogu da se zločinac kazni i ta vika ne jenjava dok se pravda ne izvrši. Pravda se u Starom zavjetu izvršavala 'odmah' dok je u Novom odgođena do smrti zločinca, a to zahvaljujući Isusu koji daje vremena za pokajanje. U pravilu.
    Poruka ovog teksta je da je Bog sudac. On će ubojice kazniti na vječno lutanje zemljom. Iz novozavjetne vizure kazna je vječna što označava pakao. Ali tu je mogućnost obraćenja (i doslovno) Isusu uz prethodno pokajanje. Čovjek ne smije ubiti nikoga a osobito nerođeno dijete. Danas Abel označava nerođeno dijete.

    avatar

    01.11.2016. (23:42)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Tema je kompleksna, pa da ne upadnemo u klasičnu zamku zanemarivanja zakonite obrane od životne ugroze treba i reći da je zakonito ubiti napadača jedino u samoobrani ili obrani naroda i domovine. Ali samo napadača, nikad i nipošto civile.

    Zaboravih gore napisati da kazna za zločin umanjuje vremenitu pokoru, ako se zločinac pokajao. Dakle kazna je korisna za zločinca a korisna je i za žrtvu jer žrtva više ne mora 'vikati' Bogu (molitve) za namirenje pravde.
    Ako se zločinac nije pokajao (teško se antife kaju) onda mu je kazna korisna kao poziv na kajanje.

    avatar

    01.11.2016. (23:50)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Čekaj malo, Kain je sve lepo posložil po vegetarijanski, bez kapi krvi, a Abel napravil makljažu, sigurno nije bilo lepo za gledat. Nekaj tu ne štima. Ni pedagoški ... ;)))

    avatar

    02.11.2016. (01:28)    -   -   -   -  

  • tignarius

    dobro je što se "brinemo" oko mrtvih...
    a što je sa živima iz Orašja!!!???

    avatar

    02.11.2016. (13:14)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    @Barti, ako su sveci (M. Goretti, Ivan Pavao Drugi) opraštali svojim mučiteljima sigurna sam da ni drugi pravednici ne vape za osvetom!

    avatar

    02.11.2016. (14:18)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    @Tigi, e, to nam je vidljivo i dostupno, tu se treba založit za istinu i pravdu, jer uhićenima iz Orašja se još može pomoći!
    O poginulima se mora utvrditi istina radi nas živućuh, radi primjera požrtvovnosti koji nama služi, a poginuli su u miru ako su u Bogu, ili još trpe pa im pomažemo žrtvama i molitvama, što je svakako velika tajna na razmeđu vremena i vječnosti. Njihovo stanje se ne može usporediti s paklom jer oni imaju nadu!

    @Barti, radi se o krvi koja vapije za Božjom pravdom, zato je Bogu i treba prepustiti! Ostaje zakonita obrana života kad smo napadnuti i primjereno kažnjavanje osuđenika-zločinaca radi primjera ostalima!

    avatar

    02.11.2016. (14:29)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    ništa Tigi, pa sigurno su nešto krivi, evo pitaj naše antifice, a i ove nesvrstane, Tigi prijatelju moraš osvijestiti, da je zlotvora i naših kukavica daleko više od nas, i da su interesno povezani u vešeraju nečistih savjesti

    avatar

    02.11.2016. (16:11)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @sjećanje @fresh
    gledam i ne vjerujem, slušam i lud sam..
    jeste vidjeli reakciju naših govnara
    oni su izvijestili NATO!
    pa to je užas
    evo upravo Lučić govori za Dnevnik, pa ga idem poslušati
    a naša govna ćemo tak i tak morati samo jesti!!!!

    avatar

    02.11.2016. (19:09)    -   -   -   -  

  • geomir

    @friški, ne znan di mene trpaš ,,,, u antife ili nesvrstane,
    ili u obe kategorije.
    A možda ima i neka treća, četvrta,...... ??

    Jedno je sigurno, iman samo jedan pasoš.

    Koji san da san, da me pitaš @tigijevo pitanje, šta mogu odgovorit ?
    Šta itko išta more odgovorit, osim onih koji stvarno znaju činjenice.
    A i oni koji imaju/znaju činjenice ne mogu to prodat samo tako,
    već to moraju dokazat!!

    Ja mogu samo reć, što svi političari (čitaj: muljatori) uvik govore:
    Nije kriv dok se ne dokaže da je kriv!!
    A nisan političar!!

    Evo reka san i di ćeš me sad rasporedit, u koju kategoriju? :-)))

    avatar

    02.11.2016. (20:24)    -   -   -   -  

  • geomir

    @sjećanje van lipo govori i velikin dilon se slažen s puno tega
    ča je gore napisala, iako ne virujen u sve ča ona viruje.

    Eto @friški sad sam sam sebe smisti u kategoriju nevirnika,
    ali kako ćeš izać na kraj s anomalijon,
    da potpisujen puno tega ča govori prava virnica!??
    Ima li kategorija ..... poluvirnik?? :-)))

    avatar

    02.11.2016. (20:34)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @geo
    ma nije važno jesu li dečki krivi (makar ne mogu biti krivi) nego odgovor naših govnara
    uhitiš u Zagrebu jedno 1.000 mučahedina i tražiš razmjenu
    jel netko od islamskih Hrvata (uklj. i Hasanbegovića i Šefka) digao glas za prava Hrvata u BiH
    jel ijedan musliman potpisao peticiju protiv Hasanbegovića, od Tarika, Zuhre do Đ.Jusića, Hačiselimovića
    a da neš naučimo
    od halal divizije
    mi piceke i janjetinu spremamo za cvijet horvatskog naroda

    avatar

    02.11.2016. (20:47)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    lipo li je bit kratke pameti pa zaboravit da su u to vrime kad su ovi uhapšenici branili bosnu, muslimani na čelu s Alijom čuvali tekovine bratstva i jedinstva, onda su malo cvilili kad su im Srbi jebali majku, i čekali da ih spasimo, a sada skupa sa tim istim Srbima sude Hrvatima, a tebe Geo bi svrsta u pacifiste, šta nije loše dok ne zagusti, a ni kad zagusti nije strašno ako imaš mene i Tigija da te branimo, a dotle s ovin maskiranin četnicima po bloghaeru moreš skupa s blogijem širit liberalne ideje :)))

    avatar

    02.11.2016. (22:04)    -   -   -   -  

učitavam...