Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • neverin

    1) tako smo mala zemlja, a toliko odbora, odsjeka, pododsjeka, voditeljstva, foruma, povjerenstava, predsjedništva i gonfalonijera raznih fela imamo da se naprosto zgranem kad promislim da nam je broj u kostantnom padu. Pa kime će docirati svi ti cilindraši kad svi ostali odu? jedni drugima?

    2) Uvijek sam mislio da je svaki čovjek planet za sebe, ali to je valjda tako samo pri rođenju, onda krene indoktrinacija pri odrstanju tako da bi rekao da kod nas ima brat bratu 20 uloga u koje su nas stereopizirali.

    Čak i nas koji to uviđamo smo stereopizirani jer su nas pretvorili u dežurne nezadovoljnike koji jamraju nad nepravdom što postoje cilindraši.

    avatar

    24.10.2016. (22:48)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    Krleža je opori vizionar : gotovo tragično podudaranje književne vizije u znanstveno političke vode ( znanstvo i politika djeluju kao oximoron ovdje ) se objelodanilo i, ako si imalo svjestan trenutka, onda ostaje ono iz zadnje misli @neverinove : dežurni nezadovoljnik koji na žalost ne može napraviti baš ništa

    avatar

    24.10.2016. (23:28)    -   -   -   -  

  • neverin

    hah, taman me podsjetilo na ovo o tipizaciji na commediu dell'arte protiv koje se Carlo Goldoni borio u kazalištu. Imao si nekad na kazališnim daskama škrtog starca, pametnog slugu i još par šablona koje bi publika prepoznala. Sad u zbilji imaš studenta bez perspektive, političara koji misli samo na svoje džepove, cilindraše ,sezonce, mlade koji biježe iz zemlje i tako to. Commedia dell'arte kažem ti...

    avatar

    25.10.2016. (20:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...