,nepoznatizagreb.blog.hr" /> <font color=#CC0000>I opet "grickanje" javnog prostora grada: Slučaj "Cvjetni plac" ponovo jaše ...</font> - Nepoznati Zagreb - Blog.hr - komentari na post

Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Bergaz

    Šteta što trg u Lucci nisi mogao snimiti s nekog "četvrtog kata" da se bolje razazna šarm njegove ovalnosti!

    avatar

    07.10.2016. (19:28)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Njihovi mafijaši vole svoje gradove :-)).

    avatar

    07.10.2016. (20:30)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Žao mi je što se to dešava sa Cvjetnim, vjerojatno se ni general Preradović više ne snalazi. (A nekima ja ne bih dao voziti ni bicikl...) Toscana je pojam za mnoge.

    avatar

    08.10.2016. (22:20)    -   -   -   -  

  • j.

    Lijep primjer. Ipak, mislim da se Cvjetni ne može mjeriti po ljepoti s Luccom, najljepši je bio osamdesetih sa puno stabala koja su zapravo narušavala običnost. To što smo puni emocija ne čini nešto posebno lijepim. Stoput se čudim Kinezima kad ih vidim tu, na par koraka od Beča :) Valjda nešto ima i na našem asfaltu, nismo sve pogubili putem u ovih par desetljeća.
    Mislim da je Zlica na pravom tragu, ja bih dodao - na prvom mjestu, poštuju.
    Osobno mi je od Cvjetnog uvijek puno ljepši bio Štross kod Lotršćaka. Ali to im ne daje pravo da Cvjetni unište do kraja.

    Ipak, ovaj svijet pokreće zarada. I odvodi u ambis. Na kraju, nisu ni trgovi nastali radi ljepote, nego pragmatičnosti. Zato s godinama radi zdravlja pojačano odlazim u šume :)

    avatar

    09.10.2016. (07:52)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Tako je, GP, na žalost, nisam našao zgodno mjesto za sliknuti to odozgo ... zanimljivo, čak se i među razglednicama teško nađe neka takva!

    Zlice, Gogoo, J, da, Cvjetni nije neki trg svjetske ljepote ili reputacije, međutim, za razliku od nekih drugih zagrebačkih trgova, on ima neka svojstva koji drugi trgovi nemaju:
    - u potpunosti je bez prometa (takvih je trgova u Zagrebu izuzetno malo, sjetite se bilo kojeg drugog osim gornjogradskih!)
    - preko njega vode mnogi pješački smjerovi (recimo, na jednom od najpopularnijih pješačkih smjerova, od Jelačić placa do HNK Cvjetni plac je gotovo neizostavan!) tako da je uvijek pun ljudi i zanimljiv za gledanje, što ljudi, što izloga (za razliku od npr gornjogradskih trgova koji su često prazni, osim kad ne naiđe grupa turista)
    - najbolje je veličine - nije ni prevelik (pa da bude neugodan zbog veličine), a ni premali (pa da bude pregužvovit kad navle ljudi)

    Ako pogledamo ta tri faktora, mislim da ga niti jedan drugi trg u gradu ne može zasjeniti.

    avatar

    11.10.2016. (14:18)    -   -   -   -  

  • Zlica

    Kakav je da je, naš je :-)).

    avatar

    11.10.2016. (20:17)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Što god rekli o Cvjetnom, ja nikad neću prežaliti ono staro zdanje od prije puno godina i kak je neko napisal u novinama kad se to mijenjalo: Imali smo usred grada trg na kojem bi nam jedan Pariz mogao pozavidjeti. Ona stara pumpa na uglu i one dve ak se dobro sjećam dvije a ne jedna - trafike koje su sad u muzeju, a vidim miče se i ona na uglu Klaićeve, no to je druga priča oću reći takve su bile i to je bil pravi štih Zagreba. Sve staviti u staklo i asfalt može svaka palanka, niš mi se to sve skup ne dopada.

    avatar

    15.10.2016. (21:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...