Komentari

mcind.blog.hr

Dodaj komentar (42)

Marketing


  • Dinaja

    trnovit je put ka zvjezdama... a ljepota pejsaža očaravajuća... :)

    avatar

    22.09.2016. (05:21)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Uspon nije nimalo lak. Rižoto je privlačan.
    Smijem se sebi, nekad davno sam zamišljala da ću u ovoj
    dobi planinariti, između sam naravno radila posao koji traži
    24- satni rad, i nisam planinarila, i sada se čudim što ne
    mogu ostvariti svoj stari san.

    avatar

    22.09.2016. (05:47)    -   -   -   -  

  • j.

    Obruč fascinantan, doduše ja ga ispenjao prije par godina sa Platka, tamo i nazad u istom danu i još autom Zg-Platak, nije lagan, ali krijepi ljepotom i spokojem.
    Lastavice, i najmanja šetnja je blagoslov ako nam donosi radost. Polako pa sigurno, ali u kontinuitetu, tetive i koljena se razgibaju, a napor je stvar volje. Važno je početi s malim ciljevima, smireno, dok se udiše na nos, ne odustati. Obruč i obruči lako doći na red poslije nekih lakših stvari, nitko ne zna je li u nekoj obližnjoj šumi potočić ljepši i izazovniji ili možda lišće šušti punije i bolje :) evo, kroz tjedan-dva kreću kesteni...
    Pozdrav i svako dobro svima :)

    avatar

    22.09.2016. (06:41)    -   -   -   -  

  • kaparoculica

    fascinantna snaga stijena, gotovo, zastrasuje...
    ruku na srce, nije mi nikada ni bilo drago planinarit...mada jesam, jedno krace vrijeme...davno...a nedavno pokusala opet...
    ma, kao da me je strah, eto...takav osjecaj imam...onda strah i je...al ne od visine, vec od neizvjesnosti samog penjanja...
    da se bar moze autom do ovih visina!!!!

    tebi i ekipi skidam kapu :)))

    avatar

    22.09.2016. (08:50)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    prekrasno...čestitke za tebe i ekipu...hvala na poklonjenoj ljepoti :-))

    avatar

    22.09.2016. (08:53)    -   -   -   -  

  • stara teta

    divota! ovaj ću vikend biti blizu, no neću se uputiti na takav podvig. u društvu koje vole male čisto rekreativne ture za amatere. uživam u tvojem izviješću i krasnim fotkama!

    avatar

    22.09.2016. (09:09)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Svježina zraka i pogleda te atmosfera među vama "penjačima" su zarazni.
    "Znam kako vam je (bilo)!" Jer oduševljenje nekim takvim izletom znam osjećati godinama... i u danima kad se "ne izađe iz kuće".

    avatar

    22.09.2016. (09:35)    -   -   -   -  

  • Gurmanka

    Predivno ozračje! Upornost, strpljivost i velika ljubav su garancija savršene simbioze čovjeka s prirodom!
    Pogled je fantastičan, hvala ti na predivnim slikama jer teško da ću ja ikada gledati iz te perspektive :)
    P.S. Uživam u blagim rekreativnim šetnjama, ali sve preko toga... :):)

    avatar

    22.09.2016. (10:24)    -   -   -   -  

  • cookandplay

    Čestitke na usponu! Pogled odozogra je prekrasan, ali ja bi vam rađe mahnula s mora :) Večera odlična!

    avatar

    22.09.2016. (11:44)    -   -   -   -  

  • Zvonka

    Krasni vrganji. Rado bih pojela gotov rizoto,
    ali sam odlucila ne jesti rizu.
    Za uspon, moj naklon.
    Ja sam prelijena za ovakve egzibicije ! :-)

    avatar

    22.09.2016. (12:05)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @Dinaja, nema do pogleda sa planine.
    @Lastavica, nikad nije kasno, znam planinare koji imaju preko 80 godina, a dobro @j. kaže.
    @j., baš je tako kako kažeš, a Platak-Hahlić-Obruč-Platak je barem 9 sati, ukoliko nisi došao kolima do Gorniškog ili Suhog. Ja više volim prespavati u domu ili skloništu i drugi dan nazad.
    @merlinka, što kaže@j. napor je stvar volje, a neizvjesnost je i avantura, traži oprez i jaku volju.
    @Čuvarica, zbilja ima puno ljepote u planinama ali ne treba ju shvatiti kao šetnju korzom (zato imamo pune ruksake na leđima), znam dvojicu koji su ostali bez prstiju na rukama i nogama.
    @teta u naj..., ako ćeš biti u Fužini skoči do Preradovićevog vrha i poslije krug oko Bajera, zatim na ručak u Vagabundinu kolibu, od koje poslije može šetnja do Zagradskog Vrha (stazu do vrha sam ja markirao, nećete zalutati), meditacija kod Majke Božje Snježne i večera u Novom.
    @GP-ZG, je, baš tako, tko se zarazi tom atmosferom, makar se koji put i usred ljeta skoro smrzne, teško je "izlječiv", ali po statistici planinari duže žive od prosjeka.

    avatar

    22.09.2016. (13:13)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @Gurmanka, zašto ne i malo više preko toga, carpe diem.
    @cookie, lijepo je i mahati nam s mora uz moralnu podršku, ( još ako ćeš nam usput pripremiti i večeru, nismo zahtjevni, friška riba i brdo sezonske salate, demižonka...).
    @Zvonka, riža je integralna i ima je manje nego ostalog, a često napravim juhu samo od gljiva i povrća koja na kraju ispadne ovako gusta , sa puno maslinovog ulja kod serviranja. (Nema ljenčarenja, trkom na Kamenjak do tragova "kokoši" i nazad, bez auta je upad džabe)

    avatar

    22.09.2016. (14:27)    -   -   -   -  

  • stara teta

    je, idemo u fužine, rakov jarak, no ide se kam ide cijeli čopor, sama se neću poduhvatiti ničega. ma taman da me pojede kakav medo, ha, ha.

    avatar

    22.09.2016. (15:56)    -   -   -   -  

  • j.

    Pa je, tako je nekako bilo, sjećam se da je sat hoda od Platka ravnica pa to ni ne računam, a bio je početak ljeta i dugi dan. Hahlići su mirišali po boji, bili su friško ofarbani, pa smo spavali na Malom Platku, a najviše pamtim te vršne livade, pravi alpski ugođaj s morem u pozadini. Vrijedno svakog truda, možda uz Guslicu, Krn i Sveto Brdo najdraži uspon u životu :)

    Evo sad sam i u onom svom čušpajzu našao sliku od tada :)))

    avatar

    22.09.2016. (21:04)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @...teta, Rakov jarak je poznato izviđačko okupljalište, a nećete valjda samo ležati, Preradovićev Vrh vam je samo preko jezera . Znači kud svi Turci... he.
    @j., zbilja alpski ugođaj sa pogledom na more koji je malo gdje. Spavali ste na Malom Platku? (one vikendice iznad vidikovca 2 km prije Platka koje zovu mali Platak ili u tzv. Malom domu iznad livade Platak, blizu žičare, Veliki dom je onaj na cesti prema Guslici i stazi za Hahlić, Crni vrh, Gumance i Obruč, koji se zove "Platak", ali je ustvari na livadi Pribeniš.)

    avatar

    22.09.2016. (21:21)    -   -   -   -  

  • gali

    da " hahlići" odjedanput s e ne mogu prestat smijuljit na ovaj naziv, ali kućic mi upala ono na " prvi balun" i dalje niti makac, ustadunala san se gledajuć ju:-)))))
    fala ti na ovoj lipoti od srca

    avatar

    22.09.2016. (22:19)    -   -   -   -  

  • gali

    p.s. ma uspon je Z A K O N , kako tako uzbrdice, al nizbrdice ćoviće ,e to ti je tavuljanje ono u svih šesnest, viruj ti meni:-))))

    avatar

    22.09.2016. (22:21)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @gali, slažem se da je uspon zakon, ideš koliko možeš dok možeš, ali na silasku je problem, skoro sve nesreće u planinama su se desile na silazku. Dođi u dom Hahlić, ako si platila članarinu u bilo kojem HPD-u, imaš po meni badave spavanje i doručak.

    avatar

    22.09.2016. (23:36)    -   -   -   -  

  • j.

    da, da, dom na Malom Platku, zadnja velika spavaonica desno na katu
    sjećam se da sam bio dovoljno škrt oko deset navečer kad smo nakon te hodačine stigli da ne platim ribice jer sam po mirisu iz kuhinje skužio kakvo je ulje, tako da sam se poslužio svojima iz konzerve, a ovi što su papali su obnoć bježali iskačući iz kreveta :)
    sutradan nezaboravan uspon na Guslicu, nisu ovi vezisti bez vraga baš nju izabrali za one građevine; nekako mi je pogled s nje ljepši i od Snježnika i Obruča, ne znam zašto...
    budem potražio fotke s Guslice pa ih stavim na svoj blog; baš si me sad sjetio tih prelijepih izleta... Grobničke Aple su nešto stvarno posebno

    e da, hoću cijelo vrijeme pitati, kako stojiš s Mudnom Doli :)

    mi smo to po preporuci jednog frenda tada izbjegavali jer je dan-dva prije padala kiša pa je bilo sklisko, jesi li to prošao? ja baš nisam neki penjač; sajle i to... sumnjam da ću ikada tim putem ako me više nanese put tamo...

    pozdrav! :)

    avatar

    23.09.2016. (09:04)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @j. znači "Mali dom" , koji se ustvari zove Sušak, ne Mali Platak, a planinari imaju popust (80 kn?). U restoranima u planini uzimam samo povrtne maneštre, ništa prženo, i naravno što imam u ruksaku, a riba u limenci je praktična i često zdravija opcija od neke nazovi friške, samo ne koristiti često. Najbolje mi se pokazalo na napornim turama suho ili orašasto voće , ali ne zajedno u obroku.(Kad sam jednom naišao na malinjak negdje između Gorniškog i doma Hahlić najeo sam se ne primjetivši odmah medu s druge strane, a kad smo se vidjeli ja potrčao prema domu a on suprotno. Susreti sa divljim svinjama i pitomim srnama (ustvari isto divljim, jel') skoro svakodnevni ).

    avatar

    23.09.2016. (11:01)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @j., što se tiče Mudne Doli, kao i posebno divljeg područja Pakléno, toplo ih preporučam, ali po suhom i lijepom vremenu. U Mudnoj Doli imaš nekoliko kratkih sajli ali nije nikakav problem, ja bih mogao i bez njih. Jednom sam sa alpinistima išao zimi uz pomoć cepina i dereza, prava avantura, naišli smo na smrznutog jelena, valjda je pao sa stijena bježeći od vukova.

    avatar

    23.09.2016. (11:11)    -   -   -   -  

  • Mekon

    Nemam što prigovoriti, samo pohvaliti i prisjetiti se kako sam i ja nekada tako obilazio planinske vrhove. Sve ne vjerujem da je to uopće bilo, vrijeme prolazi. Uživaj Gogo....

    avatar

    23.09.2016. (12:23)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Divnoooo OSTAJEM BEZ RIJEĆI...a rižota je njami!!!!

    avatar

    23.09.2016. (16:34)    -   -   -   -  

  • nisan EL DIABLO

    Blago tebi....sve znaš i možeš ! :)

    avatar

    23.09.2016. (16:52)    -   -   -   -  

  • gogoo

    @Mekon & Digby, nadam se da te nije velike nevolja spriječila za nastavak planinarenja, vidim da možeš špancirati. (Ma do Grafičara ili Hunjke si mam peš, more i sa nordijskim...!).
    @modrina..., moj rižoto nećeš naći ni u hotelima u Kranjskoj Gori, ali mislim da bi ga pohvalili i oni na MasterChef-u , makar bi rekli: - to je za bolesne, a ne za gurmane, fali soli i papra.
    @nisan The D..., ne mogu sve, a i bolje da ne mogu, ali ova tura ostavlja lijap osjećaj, kao da se može.

    avatar

    23.09.2016. (16:55)    -   -   -   -  

učitavam...