Komentari

tibica.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • Lastavica

  Sve je to samo stvar kulture i pristojnosti.

  avatar

  24.08.2016. (14:54)    -   -   -   -  

 • dnevnikJR

  Ma kaj bi se predstavljala bliskim prijateljima...osobito sad u doba pametnih telefona kada vide da ih ja zovem...Ali, poslovni ili bilo koja službeni razgovor to svakako zahtjeva. Isto je izraz osnovne kulture, ali i profesionalizma.

  avatar

  24.08.2016. (18:04)    -   -   -   -  

 • Crna svjetlost

  Zanimljiv tekst...osnova kulture danas nije baš na nekom nivou...

  avatar

  24.08.2016. (19:00)    -   -   -   -  

 • GP

  Vrlo jednostavno - pitam: "A tko zove?".
  Pogotovo na "krive spojeve" iz pasivnih krajeva koji započinju s dernjavom: "Alo, jesi l' to ti?!". Tada još dodam: "... i koga trebate?".
  Pa nek se tko god ljuti i snebiva (jer ga "glasovno" ne "prepoznajem") koliko god hoće.

  avatar

  25.08.2016. (00:17)    -   -   -   -  

 • Iskreni trol

  Apsolutno se slažem, to je najnormalnije ( ili bi trebalo biti ) da se predstavimo!!! I da, stvar životne inteligencije je to; a netko ju ima netko nema.

  Vrlo dobro napisano.

  avatar

  25.08.2016. (09:55)    -   -   -   -  

 • j.

  Muče nas iste nepotrebne stvari kao balast današnjeg svijeta koristi i jakosti.
  Nema tu pomoći, pristojnost je teret.

  avatar

  25.08.2016. (11:08)    -   -   -   -  

 • Leif Erikson

  Osnova kultura u vidu predstavljanja mi dođe toliko normalno da se ne treba ni spomenuti. Činjenica je da su predstavljanja prije bila i bitna informacija, danas u doba modernih uređaja gdje vidimo tko nas zove ta informacija je unaprijed poznata. Iskreno, da se prijatelj s kojim se čujem svaki dan predstavlja svaki put kad me zove zapitao bi se: kaj je s glavom(?). U poslovnom svijetu napomenem i ime te naziv tvrtke jer to tako mora biti sve da i nemamo osnovu kulture. Da naručujem pizzu i da se predstavim imenom mi nema veze sa zdravim mozgom, ako netko živi u zgradi ionako mora reći prezime, plus da gnjavim neku osobu, koja u tom trenutku radi, sa informacijama koje mu ništa ne znače, ne pada mi na pamet, jer znam da ja to ne bi volio, a uviđajnost isto svrstavam u osnovu kulture. Ali eto, da se javim na fiksni i da netko treba nekoga od ukućana a nije se predstavio sigurno ne bi rekao da te osobe nema ako je pored mene, jer to ne bi bilo kulturno od mene a uz to bi i lagao. Tak da ono, u današnjem svijetu u kojem kronično nedostaje osnove kulture i međusobnog poštivanja, ne predstavljanje prilikom poziva ne da nije neku problem nego čak i nije nužno ponekad!

  avatar

  26.08.2016. (00:06)    -   -   -   -  

 • Voyager-nova generacija

  Odličan tekst i lijepo primijećeno. Ja inače ne volim puno zvati, čak i kad meni zazvoni mobitel to mi se baš ne sviđa, jer je to uglavnom nekome nešto treba od mene ili budilica me budi i razbija najslađi san. A kad zovem čak i ljudima koje zovem i imaju memoriran moj broj rečem svoje ime ako se nismo dugo čuli, a što se tiče službenih poziva uz ime tvrtke kažem i osobno ime. To je minimum. Ali nekad me na poslu ljudi zovu ispričaju svoju priču a nisu se predstavili, pa i mene dovedu u situaciju da mi neugodno ih pitati tko su.

  LP i BB

  avatar

  27.08.2016. (13:29)    -   -   -   -  

 • World by L

  U pravu si što se tiče ovih poslovnih razgovora i sl., ali se bliskim ljudima ne bi trebalo predstavljati, da ako su to poznanici i sl.
  Ovo sa pizzom mi je fora, baš ću se predstaviti drugi put, sigurno im je to neobično. :)

  avatar

  29.08.2016. (16:34)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...