Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    Još jednom
    Radoslav Dejanović: "Razmislimo dobro kakvu budućnost zaista želimo: je li to budućnost u kojoj su ljudska prava iznad običaja vjerskih zajednica koji nisu u skladu s ljudskim pravima, ili su običaji vjerskih zajednica iznad zakona i Ustava RH?
    Nismo u prilici dugo o tome razmišljati: tajnik Vatrogasne zajednice grada Zagreba Damir Vlahović poručio je dobrovoljnim vatrogasnim društvima da, ukoliko ne budu prisutni na vatrogasnom hodočašću u Mariji Bistrici, neće dobiti financijsku potporu.
    Pročitajte to pažljivo: ako vatrogasci ne odu na hodočašće, milom ili silom, bit će im uskraćena financijska potpora. Ovo nije News Bar, ovo nije Monty Python, ovo je Hrvatska ovdje i sad; dapače, ovo se dogodilo u najurbanijem dijelu Hrvatske.
    Ako se vatrogasci ne pojave i ako im se uskrati financijska potpora za kaznu što nisu pokazali dovoljno vjere i ljubavi prema Mariji, tko će gasiti požar kad bukne? Sveti Florijan?
    Ili će opožareni kvart grada biti opravdana Božja kazna za sve one neznabošce koji su tamo stanovali?
    Strašno ćemo pogriješiti budemo li mislili kako se nama primitivni vjerski fanatizam ne može dogoditi. Naprotiv, on nam se upravo događa, samo se još nije razmahao. Država koja mu se uklanja umjesto da ga drži pod kontrolom sama sebi kopa rupu iz koje će se jako teško izvući sama."

    avatar

    23.08.2016. (16:29)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    To, kao dnevnu vijest čula sam u Dnevniku HRT-a i mislila sam da je neka greška u interpretaciji dok to isto nisam pročitala u tisku..
    Zanima me samo, je li taj dotični Vlahović dirigirani projektil nečiji, ili zaista tako jadno razmišlja?

    avatar

    23.08.2016. (18:57)    -   -   -   -  

  • škrpun

    Da napišem da je STRAŠNO, premalo je, kao da nisam reagirao. STRAŠNO je i to da ono 'vjernika' koji prakticiraju vjeru to zapravo nisu
    jer ova i ovakva Crkva više ne uči vjeri i blagodati koje bi vjera mogla
    doprinijeti psihi nego prijeti, straši i ucjenjuje. Oni što pohode vjerske
    objekte i slušaju luđake koji ih maltretiraju s oltara, nisu vjernici. Oni
    su sujevjerni zombiji a to itekako odgovara klero-krimosima koji su evo
    više od 2000g na jaslima svoga stada bez motike i čekića i jašu li jašu. DOKLE?

    avatar

    23.08.2016. (20:50)    -   -   -   -  

  • borgman

    očito je vrijeme da ponovim svoj blog od početka. tamo sam, iako mi sustav još nije bio tehnički poznat, predvidio kako će uz "dalekovidnicu" biti obavezna lemozina...a one koji ne budu gledali (i darivali) program, slijedi...roštiljanje.
    Sadržaj ugovora je nepoznat (drži se u tajnosti već 10 godina, 5-i je nepoznat javnosti, 4 su djelomično poznata), na osnovi toga što ne pristaju na novčane nadoknade sklapaju se s njima sporazumi, i oni , jedini su povratili u cjelosti "svoju", konfisciranu imovinu. U mom su gradu posadili barem po jednu crkvu u svakom kotaru, u sred parkova i trgova, kako bi se osigurali da jednostavno, urbanistički ne bude mjesta za bilo kakav pokušaj, onih "drugih"... ušli su temeljito u škole sa vjeronaucima u trećem školskom satu... Iskorištavaju neplaćeni rad časnih sestara i i dalje bez ikakvog poreza primaju prijepis imovine nakon smrti za "skrb" (koja je proporcionalna dobitku). Hrvatska nije sekularna država, nego katolibanština

    avatar

    23.08.2016. (22:18)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Annabony, bez ili. jedno i drugo. obični beskičmeni dupelizac koji se za pare uvlači Bandiću koji se za glasove uvlači Crkvi.
    @škrpun, ukoliko domaćin ne primijeni pravi lijek, paraziti obično na njemu parazitiraju do njegove smrti.
    @borgman, ostalo mi je nejasno kakve veze tvoje ondašnje tehničko nepoznavanje sustava bloga ima sa tvojim ondašnjim predviđanjima u vezi hrvatske desekularizacije, ali da si dobro predvidio, detektirao i precizno imenovao o čemu je riječ (katolibanština) - nema spora.

    avatar

    24.08.2016. (22:55)    -   -   -   -  

  • borgman

    recimo da sam jako dobro upoznat sa tehnologijom interaktivne televizije (koju svi operateri u Hr, na silu guraju)... Ono što je prije 10-ak godina bila Orwell-ovština, sada je sasvim moguća...a samo postane pitanje, tko dobiva povratne informacije, i što želi s njima uraditi...uključujući i roštiljati nepodobne

    avatar

    24.08.2016. (23:12)    -   -   -   -  

  • borgman

    Jedan od oblika takvog skupljanja podataka i djelovanja je u članku

    http://net.hr/danas/crna-kronika/proces-protiv-opasne-bande-zbog-balkansko g-kraka-pink-panthera-policija-bi-nas-mogla-masovno-prisluskivati/

    avatar

    25.08.2016. (08:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...