Komentari

nihonkichigai.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • jelen

    Možda i najfascinantniji katolički svetac i uopće najvažniji sveti čovjek s tla Europe. Prvi put sam za njega čuo baš na tvom blogu pa sam onda našao i njegov citat koji od onda držim na blogu:
    Nitko na svijetu ne može promijeniti Istinu. Ono što možemo i trebamo učiniti jest tražiti istinu i služiti joj jednom kada ju pronađemo. Pravi sukob je unutarnji sukob. Iznad okupacijskih vojski i hekatombi eksterminacijskih logora postoje dva nepomirljiva neprijatelja unutar svake duše: dobro i zlo, grijeh i ljubav. Od kakve koristi su pobjede na bojnim poljima ako bivamo poraženi u dubini našeg samog bitka?

    Nije da me se tiče osobno ali jednostavno čudno mi je kako katolička Crkva i danas uporno priča o nekim svecima za koje se niti ne može dati ruku u vatru da su uopće postojali i čije biografije su u rangu priča iz davnina, pune fantazmagorija, a o ovakvom savršeno dokumentiranom primjeru (da ne kažem primjerku) svetosti kakav je bio Maksimiljan Kolbe, koji je živio među nama prije tako reći samo jednog ljudskog životnog vijeka, o njemu se rijetko govori.

    Također jedna zanimljivost koju sam negdje davno upamtio o njemu, baš u vezi njegove strasti za gradnjom, kad je u Japanu izabrao specijalno mjesto na planini na kojem su nešto sagradili ne sjećam se što, ta građevina je ostala sačuvana i kad je jaka oluja porušila sve u okolici, nažalost više se ne sjećam detalja. Možda ćeš ti znati na što mislim.

    Pozdrav!

    avatar

    14.08.2016. (20:26)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    Hvala ti prijatelju na posjetu i tvom komentaru. Ne bih ništa dodavao.
    Sve si rekao. Možemo se samo pokloniti tom čovjeku.

    Ne znam za tu priču. Znam da kad je došao u Nagasaki da je tražio od gradskih vlasti zemljište u gradu pa su mu dali izvan grada, iza brda. To brdo je spasilo grad Bezgrešne koji je Kolbe tamo izgradio. navodno ni jedan prozor nije popucao dok su iznad Nagasakija bacili bombu.

    avatar

    14.08.2016. (22:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...