Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    Vlahizmi, Vlaho pored zdravih očiju

    avatar

    08.08.2016. (11:02)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    babl.blog: Nije izraz nego zloupotreba

    avatar

    08.08.2016. (11:12)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    ma dosadno je to već više, svi bi trebali dobiti po piksi za govor mržnje i gotovo, da to već jednom prestane.

    avatar

    08.08.2016. (12:00)    -   -   -   -  

  • Kunigunda

    “sieg heil” i za dom spremni ----svaki na svom jeziku ima istu konotaciju i ne vidim ni razloga ni potrebe da se o takvim pozdravima, konkretno nešem, prepoznatljivom, izjašnjava pravosudje (!!!!) kako misli Kolinda...........

    avatar

    08.08.2016. (12:49)    -   -   -   -  

  • borgman

    Pošto je kod nas cijelo vrijeme revizionizam u tijeku, ne mogu "mučat". Dakle, ako bi čak netko i svario bez probavnih smetnji kako je "Za dom!" stari pozdrav (uzimajući Šubića Zrinskoga koji se jadan kao i svaki normalni mađaron na to okreće u grobu, onda je "Za dom! Spremni" nepatvoreni i jedino, ustaški pozdrav (i jedna stvar koja mi se kao dragovoljcu HV-a iz 91-e nikako nije prelomila preko usta).
    Cijela je priča nastala u "pomirbenom" pokušaju kada se pokušalo predstaviti sve "ideologije" jednakima...kao svi su jednako krivi, i sve se treba trpati u isti koš.
    Trpanje u isti koš, je kao i trpanje ljudi u isti pretinac po imenu , boji, vjeri, i porijeklu, osobina...maloumnika.

    avatar

    08.08.2016. (13:20)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ne po piksi negu u piksi!

    avatar

    08.08.2016. (21:31)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    Komentar Tihomira Ponoša: Orepić za zabranu spreman
    "Orepić se odlučio nametnuti kao vjerodostojni tumač Oluje i onoga što je o Oluji dopušteno govoriti i onoga što nije, iako to ni u jednom hrvatskom propisu nije jasno određeno, a i ne spada u nadležnost ministra unutarnjih poslova. Istodobno, Orepić ne zna kako bi pravno jednoznačno protumačio »za dom spremni«, pa traži od pravosuđa i povjesničara da se jasno odrede o ustaškom pozdravljanju i kažu mu, već jednom, je li to kažnjivo ili nije.

    Sama činjenica da netko traži da mu povjesničari daju službeno dopušteno tumačenje »za dom spremni« ukazuje na ozbiljnu manjkavost moralnog rasuđivanja. Nikome ne treba povjesničar da bi shvatio da je »za dom spremni« simbol zla i ne treba nikakvo specijalističko stručno znanje da bi se razlučilo dobro od zla. A ako već Orepić ima problema sa »za dom spremni« zakonskim nejasnoćama, možda ne bi bilo zgorega da zaviri u Izvorišne osnove Ustava u kojima je hrvatska država, uz ostalo, zasnovana i »u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju Drugoga svjetskog rata, izraženoj nasuprot proglašenju Nezavisne Države Hrvatske«. "

    avatar

    09.08.2016. (23:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...