Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Lastavica

    Livade se kose, voće zri... je li ono ogrozd?

    avatar

    11.07.2016. (18:17)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ogrozd je, točno. Sad je već skroz crven, ali je i prilično pozoban.

    avatar

    11.07.2016. (20:51)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Dugo ga nisam jela :(

    avatar

    12.07.2016. (05:50)    -   -   -   -  

  • SarahB.

    mislila sam duguljaste maline :-)
    divljakuše patke su slatke.

    avatar

    12.07.2016. (09:11)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ovih smo dana očito tražili slične pejsaže za odmor. u hladovini bregovitog kraja, među livadama i plodovima ljeta. najslađe je ovako sam ubrati i pozobati kao ptičica :)

    avatar

    12.07.2016. (09:48)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Nema što ne volim na ovim slikama.
    (Gledajući prethodnu rečenicu, zaključujem da hrvatski dopušta zaista neobične konstrukcije, nadam se da se kuži da sve na svim slikama volim). Livade i šumske staze plus bobičasto voće....naglasak na tajberi......

    Idem u Međugorje. Razmišljala sam da potegnem na brdo Ukazanja (nakon što odradimo ili u zoru). Onda se na sajtu na kojem sam čitala uputstva za Međugorske najvažnije punkteve pojavio oglas koji inzistira na ideji da je radiestezija sotonino djelo, pa mi je nadobudnost splasnula. Dugo nisam bila u kontaktu s katolicima kad su u iskazivanju vjere i pobožnosti, pa me je podsjetilo. Tako da nudim samo molitvu iz hotelske sobe (ili busa) ako ustreba....................

    avatar

    12.07.2016. (13:58)    -   -   -   -  

  • jelen

    Hm, nitko ne pita kakva je ono misteriozna kućica u divljini :-S ha, dobro, da koga zanima valjda bi pitao/la/lo...

    @Lastavica: samo jedan grm ogrozda imam, ovaj crveni, možda bi trebao posaditi još jedan, žuti.

    @SarahB.: duguljaste maline su tayberry. Patke su divljakuše samo po boji perja :-))

    @stara teta: i ovih dana, a i nekih prošlih srpanja i lipanja. Sad je dobro kad se u neprekinutom nizu smjenjuje dostupno svježe voće, počev s trešnjama i jagodama u svibnju, preko tayberija, joste i ribizla u lipnju, ogrozda, do marelica i ljetnih jabuka "hrženjki" u srpnju, poslje toga bu došle hruške, kupine, sljive, orehi, grozdje, jesenske jabuke, a onda već pemo kostanje brat... jasno, poslje kostanjov još čekaju mušmule i oskoruši :-))

    @Copernjica: rečeš katolicima: "bok ja sam Copernica došla sam vas malo glet, dajte samo delajte vi svoje, ko da mene nema." Vrlo jednostavno :-D
    Radiestezisti možda dolaze sa svojim rašljama zuje okolo traže podzemne vode ili što već radiestezisti rade, izazivaju time nelagodu kod bogobojaznog naroda... Barem ja to tako zamišljam, ali ne mora biti... za neke je umove uvijek bilo rješenje sve što ne razumiju ili ono što bi im moglo predstavljati poslovnu konkurenciju proglasiti "djelom sotone".

    P.S. svi znamo da voliš bobičasto voće! Sad vidim da sam aronije zaboravio uvrstiti u gornjem komentaru @teti.

    avatar

    12.07.2016. (16:46)    -   -   -   -  

  • stara teta

    mljac. men se čini da bum ja redovno hodočastila v tvoju vogreju i vrtec, ha, ha. a mušmule nesmem propusti! sve kaj si nabrojal bilo je kod moje bake, a ima i kod moje tete v zagorju. :)

    avatar

    12.07.2016. (17:07)    -   -   -   -  

  • jelen

    Riječ "vogreja" je interesantna, kod nas se ne koristi, barem se ja ne sjećam (mi to zovemo jednostavno trnac ;-) ali postoji toponim "Ogradec" za koji mi se čini da ima isti korjen kao vogreja, a koliko znam bil je to u davna vremena veliki šljivik, što isto ide u prilog mojoj teoriji.
    P.S. aha vrteca još nismo niti spomenuli, čega sve ima tek u vrtecu, ko bu to sve pojel :-O

    avatar

    12.07.2016. (18:28)    -   -   -   -  

  • stara teta

    trnac je malo širi pojam, to se odnosi na mnoge vrste obrađenih površina. u pravu si, vogreja je ograđeni dio, voćnjak. a gleč, čim ima vogreje, ima i vrteca, ha, ha.

    avatar

    12.07.2016. (18:55)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepi i lipnji i srpnji, nadam se da će i kolovozi. Koja je ono kuća na sedmoj fotki? (Kod tebe puno veći izbor jela za mene nego u fast foodu).

    avatar

    12.07.2016. (21:48)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Nije istina da se nitko nije pitao za kućicu. Ja sam je pažljivo razgledala, prvo misleći da ti je to vikendica ili što takvo, ali me ona neka obavijesna ploča pokolebala u toj ideji. No,sad moraš reći........?
    :))

    avatar

    13.07.2016. (10:47)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ja bih pitalo :)))

    avatar

    13.07.2016. (10:47)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    E još ovo nisam pitalo;
    Jel kakva simbolika da jedna patka odlazi a druga dolazi, jedna gleda na sjever, druga na jug, jedna je ženka/žensko druga mužjak/muško, jedna je u boji a druga sepia :D
    Tu mora biti nečega :)))

    avatar

    13.07.2016. (10:51)    -   -   -   -  

  • jelen

    @stara teta: kod nas je trnac u pravilu produžetak dvorišta, pa je stoga i ograđen, uglavnom je voćnjak, najčešće je dakle dio okućnice, ali može i "samostojeći" voćnjak nazvati se trnacom. Naravno najbolji trnac je onaj koji je plavi :-))

    @gogoo: to je Vila Vučikovec :-)) na zapadu Ivanščice, podigao je eko-klub za potrebe monitoringa populacije rijetkih biljnih svojti na toj planinskoj livadi koja je jedan od nekoliko orhidejskih vrtova postojećih na Ivanščici i Strahinščici
    Ovi linkovi su odlično štivo o tome vjerujem da će te zanimati:
    http://www.os-fhorvata-kisa-lobor.skole.hr/?news_id=433 (vidi priloženi pdf fajl)

    http://www.zagorje-priroda.hr/content.aspx?ID=monitroing-bazgovog-kac una1&ispis=DA

    @Copernjica: o kućici: to je kućica u cvijeću, u proljeće kad cvatu orhideje, meni drago mjesto s kojim me vežu uspomene. Između ostaloga i mjesto mojeg prvog noćenja u planini, spavanac u vreći ispod šatorskog krila, bilo je to baš na mjestu od kućice desno nekoliko koraka ali davno prije nego je ta kućica podignuta, u vrijeme kad je travnjak zapuštan, danas je nasreću ipak sve to pod zaštitom eko-kluba. Tu jednom godišnje dovedu djecu iz škole da prebrojavaju orhideje:
    vidi fotogaleriju vidi i linkove koje sam preporučio gogoou.

    o Patkama:
    pa nisam uopće obraćao pažnju, izabrao sam tu fotku samo zato jer se Patak lijepo smiješi, ali sad kad već spominješ sve te neobične detalje, možda su to produhovljene patke koje izvode tatha-gata=tatha-agata igru, podsjećaju nas da bi trebalo zaći iznad svih dolazaka i odlazaka, muškog i ženskog i iznad boje i "sepie" iznad svih parcijalizirajućih koncepcija koje nas sprečavaju da vidimo prirodu stvarnosti onakvu kakva jest.
    Nadam se da si zadovoljno tumačenjem.

    avatar

    13.07.2016. (15:57)    -   -   -   -  

  • teuta

    Uvijek rado pogledam ovakve slike prirode. Predivne su ti slike i zaista je istina da slike govore više od 1000 riječi. Pozdrav.

    avatar

    14.07.2016. (11:50)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    Treba to sve običi i pozobati

    avatar

    16.07.2016. (01:14)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Lijepe i ugodne slike, prava arkadija... :)

    avatar

    16.07.2016. (14:28)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    Evo, treći blog dana sa prekrasnom prirodom, brdima, obožavam brda :) I tayberry mljac :)

    avatar

    17.07.2016. (18:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...