Komentari

apatrida.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • odmak

    Takav je bio dan. Gledala sam i slušala ... i odjednom došlo mi je ta strašna priča duše koja stanuje u ovom pripadajućom tijelu. Kratkovremenskom. Onakvom kakvim ga nismo htjeli. Trošeći na njega kreme za lice, kreme za tijelo i još... toliko toga... uzalud. Uzalud. Stariš i postaješ komičan na svaki način.
    To više nisi ti, U šumi duše izgubljen si svojom vanjskom slikom, a mozak se rastače. Gdje nestaje duh još za života.

    Što ostaje?
    Djeca imaju svoje živote, a mi se pomažemo antidepresivima. Vučemo svoje sudbine svoje dane uz uspomene, fotografije i ludosti.
    Jučer poslije mise za pok. prijatelja, usput znanstvenika svjetskog glasa po pitanju ...nije bitno... učinio je je Crkvu toliko puno, otvorio im je put ka kršćanstvu kojeg su izgubili. Svi mi, a Crkva posebno. U šumi zgrada. Kultura zgrade. To da. To je ostalo. Bogatstvo u zgradama, muzejima, ali duh .., što s njim. bila su samo dvojica svećenika. Dekan i onaj drugi pokojnikov prijtelj i suradnik. Nitko drugi. A bilo ih je mnogo. Trude se praviti simpozije oko njegova djela i osobe. Sveca.
    Gdje su ostali pitala sam prijatelja svećenika nekom drugom prigodom. Nekad su brinuli o sudbinama svojih župljana.
    Nova generacija više nije ista, kaže. Oni se traže.

    ONI SE TRAŽE.

    To je to. SVI SE MI TRAŽIMO I NEMAMAMO VREMENA ZA drugog ( namjerno malim slovom)

    Zato ovaj post kojeg nitko ne želi komentirati,
    Svi imaju neka prava. Zaštita djece, zaštita homoseksualaca, zaštita životinja itd itd peticija do peticije, a što je sa zaštitom starih ljudi.
    Što s njima kad im popuste sfinkteri i ostalo.
    Beda vječna, eto što.

    avatar

    29.06.2016. (09:05)    -   -   -   -  

  • lion queen

    mislim da je sazrijelo vrijeme za razbijanje tabua. ako se homoseksualci bore, ne bih rekla za svoja prava, već za razumijevanje, jer s razumijevanjem stižu i prava, mislim da bi se za to trebali boriti svi oni, koji se na neki način osjećaju jadni u bilo kojem pogledu. ako starost nosi sa sobom nezaustavljivi prdac, ili nezaustavljivo uriniranje, onda bismo svi trebali biti toga svjesni i ne pridavati toj fiziološkoj stvari nikakav veći značaj osim toga koji jest: nezaustavljiv je, nenamjeran, malkoc smrdi, ali okolina zasigurno neće od njega uginuti. ljudima treba omogućiti dostojanstveni prdež.. jer ako smo ga mogli dopustiti političarima, čiji smrdi tisuću puta više, ne vidim nikakav problem u tome da tvoja prijateljica prdne i da to prođe kao da je kihnula, ili se počešala po nosu.
    bezbroj ljudi doživljava razne neugodnosti zbog nerazumijevanja okoline. a potrebno je samo educirati ljude.. pa svi će jednog dana biti stari, ako uspiju preživjeti lude godine... vrijeme je za mijenjanje svijesti ljudi... počevši najprije od sebe.. mislim da bismo svi iz solidarnosti s tvojom prijateljicom trebali nositi majice: i ja ću prdnuti glasno! i onda to i odraditi na javnom mjestu. pa ako to budu učinili svi, njen gromoglasni se neće ni čuti! eto!!!

    avatar

    29.06.2016. (19:49)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Dobro je smanjiti pritisak. :)
    (Odavno me ovdje nije bilo. Možda i koju godinu. Drago mi je vidjeti da je sve na mjestu.)
    *Poznati mirisi vraćaju u prošlost. :

    avatar

    29.06.2016. (21:26)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    Idu mi na jetra ovi oko mene koji silom pokušavaju izvući neke "prednosti" koje starost nosi sobom. Ma haj'te, molim vas, kao da mi netko kaže da je bolje imati auto s probušenom gumom nego s ispravnom ...
    Jedna od tih koji veličaju starost se teško razboljela, izgubila puno kila, izgledala kao smrt, jedva preživjela. Ugrizoh se za jezik radije nego da joj kažem - da li još uvijek tvrdiš da je starost bolja od mladosti? Ništa ne dobivam da još dodam njenom jadu, te radije progutah neizrečenu zlobnu primjedbu.
    Jedina prednost starosti je - da je ona dokaz da nisi umro mlad!

    Prdeci - postalo mi je jasno zašto se kaže "ah, pusti stare prdonje". Jer sfinkteri nisu više što su bili. Ili, popije čovjek pivo s prijateljima u gostionici, i u sat vremena mora triput na zahod ...
    No ne treba po svemu tome prčkati više nego je nužno, veselimo se onom što nam još radi, umjesto da plačemo sami nad sobom.

    avatar

    30.06.2016. (05:19)    -   -   -   -  

  • NF

    i ja sam nepotreban, no zasad još uvijek uspješno nekima smetam, dovoljno

    avatar

    30.06.2016. (14:23)    -   -   -   -  

  • SarahB.

    Taj njen humor će je spasiti.
    Palijativna skrb u Hrvatskoj na niskim je granama.
    Kod nas nemoš dostojanstveno biti ni mlad ni star.
    Valjda računaju da te neke godinice ni nećemo doživjeti, pa čemu onda briga ikakva.

    avatar

    01.07.2016. (07:59)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Na tvoj post i tvoj komentar samo kratko - odavno se osjećam poput zombija. Ne živim a nisam mrtav. Mogao bih na tu temu ohoho, ali čemu. Ništa neću promijeniti, nekoga možda rastužiti a jednog sigurno razveseliti, a to baš ne želim.

    avatar

    01.07.2016. (18:19)    -   -   -   -  

  • Pogled izvana

    @SarahB.
    Palijativna skrb svagdje je na niskim granama. Osim za vrlo, vrlo bogate. Ili za one sretnike koji imaju potomke koji će brinuti za njih.

    avatar

    09.07.2016. (05:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...