Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Emi Gablo

    da, pozadina je važna. naročito kad ti iz nje nešto dođe u glavu. otuda i ona "tko nema u glavi ima u pozadini".
    ili drugim riječima:
    da ti nisi više poput lika na slici br 2. vraga bi ja bila ovako dražesna prema tebi. :Đ
    vidiš kolika je moć pozadine. :B

    avatar

    19.06.2016. (09:30)    -   -   -   -  

  • j.

    najbolji je to dokaz kako Georgeova ljepota dolazi iznutra... jer uspješnika s druge slike, kad se jednom zatamni plavetnilo i kad mu pozadina ostanu samoća i njegova četiri zida, valjalo bi upitati bi li se On možda smio svojoj telefonskoj sekretarici ispovijediti sad već legendarno "I'm home":))

    avatar

    19.06.2016. (11:15)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    EMI - Pozadina je sigurno važna, samo - pozadina u kojem od smislova?
    Skuži, pjesma se nastavlja na Mogućnost drolje (btw, odgovorio sam ti tamo).
    Recimo, često se čuje - postoji ta linija tumačenja, a nije ni posve bez istine - kako će ženski ukus više nego na tijelo pasti na odijelo, ne na prsa nego na prsluk, ne na jedan od segmenata (tjelesni) onoga što neki muškarac sam sobom jest, nego na njegov kontekst, okruženje, što nije on sam nego nešto na njemu, oko njega, rubnu vještinu (stereotipan primjer je da dečko kraj logorske vatre zna svirati gitaru, pa ga sve milo gledaju, i sl), ili ugled, status, talent, sposobnost da može ovo ili ono, štajaznam što sve ne. U metafori: ne gledaju njegovo tijelo, nego boje i oblake u pozadini.
    Što ako baš to proglasim površnim? Što ako kažem: puno je više ''dubine'', a u krajnjoj liniji i romantike (jer gotiviš nešto što je dio same osobe) u tome da ti se sviđa dupe ili biceps, nego oblak iza (koji je samo klišej romantike)?
    Poanta pjesme je u opažanju korelacije uloge kolorita u predvidljivosti ishoda. Ne, dakle, predvidljivost loženja prema kriteriju ljepšeg tijela, nego ljepših boja u pozadini - kao mogućnost na koju skrećem pažnju (pošto slabije prepoznata).
    Ali ne dajem ni to kao apodiktičku tvrdnju. Stavljam jedno do drugoga oba moguća čitanja - a) površnost oka kao loženje na dupe, zapakirano u metaforu pozadine, b) površnost oka kao loženje na pozadinske efekte - pa me zabavlja ta značenjska klizavica.

    avatar

    20.06.2016. (00:42)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    J. - George, to smo svi mi! Kukavica, a ne zločinac.

    avatar

    20.06.2016. (02:00)    -   -   -   -  

  • marionetta

    da...vjerojatno si u pravu... ako se žene i pale na "pozadinu" ne pale se sve na istu :) što je dobro, svi imaju šansu.
    drugo, jedna te ista žena se može u životu zaljubiti u posve različite pozadine, što je isto dobro jer potvrđuje da žena od jučer nije isto što i žena od danas? :)
    ja ovo doživljavam kao humor. i slike i pjesmu. oprostiš? :)

    avatar

    20.06.2016. (08:24)    -   -   -   -  

  • marionetta

    p.s. od dvije ovdje ponuđene pozadine ipak biram drugu, bez obzira što mi niti jedan prvi plan ovdje nije - to je to.

    avatar

    20.06.2016. (08:53)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    MARIONETTA - Ne da ću oprostiti što doživljavaš kao humor, nego je to upravo ono kako i trebaš doživljavati, kako je i mišljeno.
    Ne iznenađuje ni da ti ne ide skroz glatko odabiranje ako baš moraš. Posrijedi su dva polarna opozita, koja su ekstremi svako na svom polu, i samim time ili teški za poistovjećivanje i približavanje, više na stranu spomenika nego ljudskog bića (Kevin Love), odnosno, tako obojica u raskošnim pozama, bliski karikaturi (što je i Loveova foto-seansa na neki način), ili i debelo u njoj, samo neskriveno (Georgeova foto-seansa).

    avatar

    20.06.2016. (11:45)    -   -   -   -  

  • viviana

    Svaki put kad vidim ove slike (najprije prvu sliku :))) nasmijem se. I ostane smijeh...

    avatar

    20.06.2016. (13:32)    -   -   -   -  

  • samohrana

    Da, da, pozadina... Meni je nekako ovaj drugi miliji, onaj prvi izgleda zbrinuto, a ovaj jadničak, ostavilo ga u pustinji, unatoč plavom nebu... Dođe kao da ga treba zbrinuti :))) (jedan nimalo nevažan element, rekla bih). (Skužila sam odmah da Love ima karikaturalno isforsiranu pozu, a George je George :)))...).

    avatar

    21.06.2016. (18:37)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    ma i meni ovo zafrkancija bila (što se vidi i iz komentara mi), a pero je objasnio i zašto.
    nego površno ili ne i post prije - ovaj klišej s dečkom i gitarom mi prizvao u sjećanje jednog mlađahnog momka, bilo mu oko 20 (meni oko 15). imao je jedan ruksak i gitaru i tako je putovao okolo - stopirajući. e pa sad ti ostani ravnodušan i nemoj dobit želju za upoznavanjem. :) vidiš, izgleda njegovog se ne sjećam ali ta sloboda i avantura kojom je odisao je ostala u sjećanju i to je bilo ono što me magnetski privlačilo. možemo li to nazvati površnim? ja ne bi. :) ne možemo reći ni da je površno to što bi se ti seksao s nekom "samo zato" :) jer ima dobro dupe ili zgodan par sisa. jer kako takvu seksualnu želju nazvat površnom? (da je meni bar paliti se tako) :D
    mene ce recimo zaintrigirati neki saksofonist. ali ne zbog njegovog umijeća sviranja saksofona nego zato sto sam si ja uvrtila u glavu da netko tko je emocionalno plitak nikako ne može biti dobar saksofonist. dakle to je nešto o njemu, ne oko njega. ne volim emocionalno plitke muškarce i ovog sa saksofonom (ak je dobar) ću htjeti bolje upoznati.
    ima tu i onih vanjskih, fizičkih obilježja, npr volim lijepe muške šake/ruke, to mi je onako, erotično. ako je glup, tračaroš, grintavac ili imalo feminiziran sve pada u vodu.
    ne, nije površno ako si spavao s nekom jer ste se fizički privukli. bilo bi da se ševite iz nekog drugog neromantičnog :) razloga.
    u planu mi je odgovorit ti na onaj komentar koji si mi zadnji napisao. valjda stignem.

    avatar

    21.06.2016. (21:00)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    VIVIANA - živo kino :)
    SAMOHRANA - dabome, posve je legitimno odabrati onog u lošijem položaju, kome je nezahvalnije u životu ;)

    avatar

    27.06.2016. (15:31)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    EMI - Da je bar, kažeš, i tebi paliti se na zgodan par sisa? :)
    Okej, sad ozbiljno o dijalektici površnosti u paljenju. Zapravo sam imao na umu nešto specifičnije - što ću sam reći da nisam najbolje dorekao. To je zato što ću pisati post o tome, pa i nisam htio previše ovdje razvijati. Neka i ostane na tome.

    avatar

    27.06.2016. (15:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...