Komentari

irida.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Irida

    Zbogom prijatelju!

    avatar

    08.06.2016. (17:35)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    počivao u miru Božjem
    (smanji sliku, prelazi okvir bloga pa se ne vidi parta)

    avatar

    08.06.2016. (17:40)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    ok, sad je dobro...

    avatar

    08.06.2016. (18:11)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Bio je DIVAN čovjek...R.I.P. Borko!!!

    avatar

    08.06.2016. (18:25)    -   -   -   -  

  • odmak

    Želim da mu bude lijepo tamo gdje jest.

    avatar

    08.06.2016. (18:59)    -   -   -   -  

  • O-da životu!

    Zbogom :(

    avatar

    08.06.2016. (22:20)    -   -   -   -  

  • leta

    Borivoj Bukva
    NA KRAJU PUTA
    Rijeka, 2016.

    Na početku, umjesto zaključka.

    Kako ranije, tako i u ovom slučaju - ja ne koristim pravopis, mrzim pravopisanje, jer, važno je da se razumijemo, tako da nije bitno dal' je malo ili je veliko slovo, dal' ima zarez i točku ili nema. Dal' je to s kvačicom tvrdo ili meko c, s, z, ili što drugo, čega nema u engleskom jeziku, niti je označeno na tastaturi kompjutera... Potreba je riješiti se svoje vezanosti, što postaje simbolom novostečene slobode. Zaista, treba živjeti umjesto da zaglavljujemo u malenim stvarima, s najpovršnijem pogledu na prostorni i vremenski kontekst naših života totalno smo nevažni... Ovo predstavlja kratak kurs slobode, on neki put ne traje dugo, ali ima nezaboravni okus. Dobro ga je kušati, primjerice, ja bh tako promišljao totalnu beskonačnost svoje egzistencije. Od boli ne možemo pobjeći jer je ona bit življenja. U očaju boli osjetio sam osjećaj slobode, slobode da ni za što ne marim. Osjećaj da stvari nisu bile, toliko važne kao ranije, ili da sam izgubio nešto što se neće nikad vratiti, osjećaj da je prokleto sve što mi je nekoć bilo važno. Nastojmo izbjeći bol i uvećati svoje zadovoljstvo, stimulirati tu unutarnju ugodu kroz vanjsku potragu.
    A mi ljudi nikad nismo zadovoljni, uvijek se osjećamo krivo i rijetko se dobro snalazimo u ulozi koju nam je nametnula priroda - onoj homo sapiensa! I stara religija i nova ortodoksna tvrde da smo mi skrbnici Zemlje te da smo "moralno odgovorni" za njenu sudbinu.
    Pisati malim slovima spontano bez reda i mudrovanja pismom "dada", naučio sam od samog začetka i to je pravilo od kojeg ne odstupam.

    avatar

    13.04.2019. (23:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...