Komentari

bartimejcroata.blog.hr

Dodaj komentar (145)

Marketing


  • tignarius

    dobro, znamo da Papu ne voliš
    ali što si brate navalio na HDZ, pa imaš ove pionire malene iz MOSTara

    avatar

    30.05.2016. (23:30)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    hdze mi je usput, viš da sam navalio na genderizam.

    Potpuno se slažem sa Plenkovićem u svezi stanja u stranci.

    Podržavam Erdogana u svezi onoga što je rekao da je nacionalna izdaja koristiti kontracepciju. Mislim da to Bog Svevid podržava.

    avatar

    30.05.2016. (23:37)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Zvonimr Hodak je po običaju sjajno oslikao današnje stanje u politici.

    http://www.dnevno.hr/kolumnisti/zvonimir-hodak/brutalni-direkt-ko ji-je-bozo-plasirao-u-vrh-brade-tomislava-karamarka-znaci-da-su-novi-izbori -neizbjezni-925692

    avatar

    31.05.2016. (00:02)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    "Naravno da su sve siromašne zemlje, među kojima i muslimanske, napustile konferenciju, jer nisu mogle platiti dodatne troškove."

    Ko ti je pak to sad uvalil? A jesi stvoren "za veslat", svaka čast! :)))

    Vele da bu Francek najbolji Papa. A ti i Savonarola bute pekli svaki svoj ćevapčić. Na žaru! Lepinjo, ha ha ... ;))

    I pitaj mačku dal je čula za "istok". Veli da ju boli ... :))

    avatar

    31.05.2016. (01:47)    -   -   -   -  

  • tignarius

    pogledaj malo

    avatar

    31.05.2016. (16:32)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Međutim, srce je bilo prepuno u koloni ponosa...koloni obitelji, ljudi, žena, djece...koloni za život...to nisu mogli nadglasati ni bezbožnički bubnjevi ni larma onih koji nemaju pojma, niti će imati, o tome što život po svojoj biti jest!

    avatar

    31.05.2016. (21:14)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Pa dobro, @tigi, kaj ti ne vidiš da se stanje pogoršava. To stanje je dobro definirano i jedini koji ne zna kaj mu je, je taj u tom stanju. A i ti se pazi, neki simptomi su ... hmm ... ;)

    avatar

    31.05.2016. (21:16)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Blogi,
    kad smo već na simptomima..pogleć se malo
    da nisi na "drugoj strani" ljuljačke

    avatar

    31.05.2016. (23:14)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @tigi, ovaj fratar je obični floskulatorni izgubljeni slučaj u bespuću relativizacije onoga što je 2 vatikanski donio kao izmišljotinu koja je htjela crkvu približiti svijetu. I približila ju je tako što je sama postala svijet. Pa tko je najpopularnija osoba na svijetu. Bergoglio. Cijelo evanđelje se zasniva na ideji (vjere) da se treba čuvati sotone, svijeta i tijela. Od to troje tijelo ima perspektivu uskrsnuća. Ali ga se treba čuvati dok smo u njemu. Sve drugo je izmišljotina novoredne crkve. Ovaj jadni svećenik je dopustio da bude prevaren. Ali to je nagovješteno -da u posljednje vrijeme mnogi neće podnositi zdrave nauke. Kakva mu je to fora da je vjera korisna za onoga koji vjeruje. Nije on dužan to tako gledati nego je dužan propovjedati radosnu vijest i tako donositi dar vjere drugima. Sad je u modi priznavanje svačije vjere. Naravno da i ja poštujem svačiji odabir bilo koje vjere, ali sam dužan propovjedati spasenje koje dolazi po Kristu. Ovaj lažni prorok Bergoglio umjesto evanđelja propovjeda new age. Zajedno sa većinom svećenika i kardinala kojima su puna usta infantilne priče da smo svi djeca Božja (taman ko da ne znamo da nam je svima stvorio dušu). Ali šta onda -šta sad. Zašto je uopće Isus zapovjedio da apostoli propovjedaju radosnu vijest da je smrt pobjeđena. Da bi danas ovi i ovakvi svećenici rekli da ta radosna vijest koristi nama, a šta ga briga za sve ostale ljude na svijetu. Zamisli molim te -izjave da mi spašavamo Boga ako kritiziramo glupe izjave Bergoglia. Mi samo hoćemo biti u istini, a ako to netko treba izmjeriti- bujrum. Ivan je rekao u poslanici da se treba dati u svojevrsno ispitivanje duha. Pa ako ovaj fratar ili neki biskup ili Bergoglio misli da sam, recimo ja, u nekom lažnom proroštvu, neka izvole ispitati moga duha. Zna se kako se to radi. Inkvizicija (mislim ono što je pozitivno od nje) nas je naučila da se trebamo priznati grešnicima, ali i da treba poštovati Nauku Isusa Krista. Uostalom iznad Nauke je život. Put, Istina i Život. Ne možeš istinu preskakati. Ovaj fratar je lukavo preskače. On će i grozu pustoši priznati kao nešto sveto, samo ako se radi o papinskoj funkciji. Šta ćemo sa Mt 24,15-18?
    Molim detaljan odgovor ili šutnju.

    avatar

    01.06.2016. (00:51)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Koliko su ti fratri neproročki svjedoči i podrška koju su fratri dali Kolindi pred izbore. I gdje smo sad. Silna relativizacija svih duhovnih vrednota započeta od Ivana XXIII do Bergoglia se prelila naročito na vjernički hrvatski narod tako da ne možeš sresti desničara zdrave inteligencije. Evo Kolinda (ili bilo koji drugi političar desničar) zovu Jokića da povuče ostavku u vezi kurikula. Nikome nije jasno da sama činjenica da je Jokić Srbin je dovoljna da on nije ni trebao imati tako važnu funkciju. Koju mu je dao Milanović. Znamo za ljevičare da su duhovni mrtvaci (u smislu njihovog odabira ateizma) i da mrtvilo koje im je u duši nastoje materijalizirati na svim područjima života. Pa tako i biraju čovjeka koji je pripadnik nacije koja je bila agresor na našu zemlju. I to stoljetni agresor. Koji sad hoće vršiti kulturnu agresiju na Hrvate. Naravno da ja nemam ništa protiv Srba, dapače volim ih, ali je ponižavajuće da smo jedina nacija u EU koja ima tako glupave poteze. Zamislite da Francuz bude izabran u Njemačkoj da bude na čelu reforme školstva. Blesavo i ponižavajuće. To forsiraju ljevičari, ali za njih znamo da su blesavi, pa ja pitam šta ćemo sa hdzeovskim desničarima, recimo Kolindom koja zove Jokića nazad? Pitam jesu li i desničari postali blesavi, primitivni i suicidalni ( u nacionalnom smislu) kao ljevičari. Jesu. Zahvaljujući ovakvim fratrima koji su pripremili duhovni teren da narod totalno zaglupi. Relativizacijom svih mogućih vjerskih pojmova.
    Moguće da bih trebao o ovome pisati par postova, jer me sigurno malo tko može razumjet. Kakav utjecaj na politiku malih nacija ima ovakvo najnovije ponašanje nekih crkvenih velikodostojnika. I običnih svećenika.
    Danas sam bio blagoslovljen prisutnošću jednog svetog kardinala koji je predvodio misno slavlje, kardinala Saraha i zahvalan sam uzoritom kardinalu Bozaniću što ga je zvao. Velik je ovo dan za grad Zagreb. To će se u budućnosti zorno pokazati.

    avatar

    01.06.2016. (01:15)    -   -   -   -  

  • bis-kup

    Crkva (u Hr) ima svoj stav
    nepobacena djeca su buduci vojnici i policajci

    avatar

    01.06.2016. (10:42)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Kaj sam rekel? Dijagnoza je neoboriva. ;)

    U Njemačkoj može bit izabran svaki državljanin za bilo kaj, i francuska loza i turska (šef zelenih, nekad u koaliciji vladali, je Turčin). Čak i homići za gradonačelnika il ministra. Bez da neko drobi i od tog dela dramu. To je valjda zato jer su tam Bartimeji klaunovi. A cirkus izumire.

    avatar

    01.06.2016. (13:00)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @blogi, ma zabrzao sam. Stvarno sam napisao, Francuz u Njemačkoj, a trabao sam napisati Nijemac u Francuskoj. U Njemačkoj ministar može biti koala, u pravu si.
    @bis kup, ne trudi se, ima crkva nebesku komponentu pojačanu neizmjernom nepobjedivom snagom Božjom. Dakle svi spašenici iz svih vremena su također crkva.
    No najvažnije za shvatit na razini psihologije. Crkva je protiv pobačaja jer velika većina crkvenih ljudi ima raj (tj Boga) u duši i taj život oni nastoje iznijeti na van. Ako si iznutra živ onda navijaš za život, a ova spika o vojnicima je plitka spika.

    avatar

    01.06.2016. (16:40)    -   -   -   -  

  • tignarius

    meni je naslov super
    često se "vjernici" postavljaju na isti način kao nepametni ateisti; braneći, odnosno negirajući Boga!
    a o tvojim vijugavim tezama....mi je kao da odgovaram ovom jadniku, koji te kao "provocira" s policajcima

    a Blogi je na "sunčanoj strani ulice"
    tak bar on misli
    to kaj je malo kmica. njemu ne smeta

    avatar

    01.06.2016. (18:32)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @tigi
    A čuj, nekima se more prodat m..a pod bubrege, nekima nemre. ;)

    @barti
    Nemre koala, taj ćori dvajst uri na dan. Pčelica Maja more, radina je i nije šovinist. :)
    Sustav šljaka. A klauni se gađaju tortama. Cirkus! ;)

    avatar

    01.06.2016. (19:22)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Ha ha, palo mi na pamet, zamisli kreirat nekaj kaj ćori celi dan. Funkcionalno! :))

    avatar

    01.06.2016. (19:39)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Blogi,
    kaj ti još nisi neš "krivo" kupio?
    ak nisi, kupi odmah...da razbiješ "maler"

    a ovo s koalom je Barti super zamislio
    on ti je odrastao u Mostaru
    tam je malo usporeno
    ćuješ bolan!

    a možda bi vami Švabama dobro došlo malo "indolencije"
    malo ste prenapregnuti
    Krupp, Thyssen

    avatar

    01.06.2016. (20:01)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @tigi
    Kad jednom kupiš, naučiš.
    Al ak ostaneš Stammkunde ... ;)

    avatar

    01.06.2016. (20:38)    -   -   -   -  

  • tignarius

    he..he
    Blogi
    ne mreš ti bez "plemena"

    avatar

    01.06.2016. (23:00)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @blogi, pčelica Maja nije šovinist, ali jest pčelica Pavo kad je pun mjesec.

    https://www.youtube.com/watch?v=dhKiKY2gqy8

    @tigi, nek me provociraju, a ja neću nikoga ignorirat tj ignorisat.

    avatar

    02.06.2016. (00:15)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @tigi,pusti naslov neg pogleć ovu rečenicu fratra ---- Ne znam zašto i iz kojeg nadahnuća sve više imamo pojava da se mnogi procesi na vjerskom području guše i obezvrjeđuju. Bez po muke ćemo pronaći „dežurne“ čuvare vjere i katoličanstva.------------------------------------------------
    On kritiziranje trenutnog i aktualnog procesa obezvrjeđivanja braka naziva procesom kojim se obezvrjeđuje vjera. A to radi radi spašavanja Boga tj crkve. Nama podvaljuje tezu koje je sam žrtva. Spašava vjersko učiteljstvo koje je trenutno u zavjetu šutnje radi nesposobnog Bergoglia koji pere noge ženama. Eto dokle ide jedan mladi svećenik koji je umislio da može spasiti Boga ako spasi papinstvo. Ja to zovem papolatrijom, a u osnovi je to idolopoklonstvo. Za sve je kriv sv. Augustin u 4 stoljeću koji je praktično (ne i teoretski) izmijenio 10 Božjih zapovijedi. Danas mladi na vjeronauku ne uče 2 Božju (mojsijevu) zapovijed koja govori jako eksplicitno o idolopoklonstvu. I tu je korijen zaglupljenosti današnjih desničara. I općenito vjerskih ljudi. Jer je idolopoklonstvo evoluiralo do neslućenih razmjera, a tome se u crkvi ne pridaje osobita pažnja.
    Dakle kod ovog mladog fratra prisutna je papolatrija. On Svetu stolicu ne uzima za ozbiljno tj na duhovan način.

    avatar

    02.06.2016. (00:32)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Najbolji Papa. Zna kolko je sati ... ;)

    avatar

    02.06.2016. (02:03)    -   -   -   -  

  • Svjetlo

    Pogledala sam sve što si mi predložio i zaista je fascinantno i razgovarala sam o tome s prijateljem, okolinom. Hvala. Sada imam nešto malo drugačije i nadam se da ćeš i dalje doći. Hvala.

    avatar

    03.06.2016. (11:32)    -   -   -   -  

  • Svjetlo

    Također, pročitala sam tvoj post, ali nemam što nadodati.

    avatar

    03.06.2016. (11:40)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Ej, nesalomljivi, Forbes je proglasil Hillary drugom najmoćnijom ženom svijete, pored prijateljice joj Angele. Papu fale svi osim pajdaša oko Kremenka. A jesi pehista ... :))

    avatar

    07.06.2016. (17:41)    -   -   -   -  

učitavam...