Komentari

hrvatskanizozemska.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Iskreni trol

    Nemam dvojbe vise, ocito je da sam Nizozemka.
    Meni se sere, uz ispriku na izrazu, od Hrvatskih navada apropos poklona i darivanja i nimalo me nije sram kaj sam lisena te bolesti!!

    avatar

    18.05.2016. (22:21)    -   -   -   -  

  • Ja

    Super su vam tekstovi, lijepo pisete i vrlo dobro ste "uboli" nizozemski mentalitet mada, ako Sam dobro shvatila, niste nikad zivjeli tamo. Uz jednu zadrsku, roditelji vaseg muza su univerzitetski profesori iz Amsterdama i stvari su dosta drugacije kada se odmaknete od tog privilegovanog sloja nekih 50 km od Amsterdama, pogotovo po pitanju kosmopolitizma i tolerancije. Pisete dalje, jer zanimljivo i lijepo pisite

    avatar

    31.05.2016. (09:27)    -   -   -   -  

  • žnj

    Što je s prijateljima, PRAVIM prijateljima i obitelji gdje se ne gleda tko je koliko dao. Gledanje baš svih odnosa kroz prizmu novca meni je oznaka lošeg ljudskog karaktera, pogrešnih vrijednosti. I ne, nikad nisam u minusu niti bez novaca i daleko od toga da sam rastrošna, ali nikako ne bih mogla biti prijatelj s nekim komu je novac toliko bitan u životu da mi broji tko je kad što platio. Dakako, ako smo bliski prijatelji, za ostale me nije briga, a za obitelj ne gledanje u novac podrazumijevam.

    avatar

    07.06.2016. (17:35)    -   -   -   -  

  • De telegraaf

    Prvo, super vam je blog, uvijek me iznova razveselite kako pogodite u srz. Sto se tice skrtosti, ne bih rekla da su NIzozemci skrti, jednostavno im je mentalitet takav. Upoznala sam mnogo bogatih nizozemaca koji vrlo pazljivo raspolazu s novcem i makar razlika bila samo 10 centi uvijek izaberu jeftiniju stvar. Neki dan sam stajala iza starice u AH i vidim fali joj novca da plati racun, kasirka joj je uredno pocela stornirati par artikala na sto sam ja rekla da ne vraca nista, ja cu dodati gospođi tih par eura sto joj fali. Bilo je rijec o 3e i par centi. Ne znam tko je bio vise u cudu kasirka, ljudi iza mene ili bakica. Ja ostala u cudu sto se oni toliko cude :D. Druga stvar koja me sokirala je eutanazija. Znam da je legalna u NL vec godinama, ali prilicno me sokiralo kad mi je jucer u bolnici u kojoj radim receno da jedna pacijentica popodne ima zakazanu eutanaziju. Evo jos ne dolazim k sebi, ali dobro to je vec za drugu temu. Pozdrav, citamo se!

    avatar

    24.06.2016. (16:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...