Komentari

durica.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Demetra

    U cijelom svijetu je sve više naopakih stvari. Nekada su djecu odgajali roditelji, bake, djedovi, tetke, u glavnom familija. Danas smo sretni ako tete u vrtiću mogu bar malo vremena posvetiti svakom djetetu posebno. I tako djeca odrastaju, a da ih roditelji zapravo uopće ne uspiju upoznati kako treba jer ti roditelji rade od jutra do sutra pa za djecu ostane mrvica od vremena. I na kraju ispada da su nezadovoljni roditelji, odgajatelji, učitelji, profesori, a postat će to i djeca tokom odrastanja. Zato mislim da je sve nekako naopako. Pozdrav ti šaljem.

    avatar

    15.05.2016. (13:25)    -   -   -   -  

  • durica

    i sama osjećam, pa i uviđam kako nije sve kako treba, ali baš zato smatram kako je nama samima da na te neke stvari koje možemo utjećemo ispravno i u skladu s nama samima.

    avatar

    15.05.2016. (14:01)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    potpisujem tvoj post...ulaganje u odgoj i obrazovanje djece trebalo bi biti imperativ svakog društva koje iole teži "zdravim" postavkama,,no, jako dobro smo svjesni u kakvom društvu živimo. Zato je ovakvo dizanje glasa izuzetno važno, jer, bez toga nikada se ništa neće promijeniti. Uostalom, vidimo do kuda nas je dovela šutnja:-(((( Mela u školskom sustavu, a ti u vrtičkom za mene ste simboli ljudi koji svoj posao rade s posebnom ljubavi i žarom i koji su pritom svjesni velike odgovornosti koju njihov rad nosi u sebi. Upravo ono što se utisne u te klince danas kada su mali, reflektirat će se sutra, kada odrastu na društvo u cjelini.

    avatar

    15.05.2016. (14:48)    -   -   -   -  

  • Wall

    kad bi ovo tvoje vrtićarsko 'sveto pismo' primijenili na parlament,sabor,vladu, politiku generalno- zavladala bi pustoš. a za prosvjetu i medicinu-ako nemaš strasti i pedanosti, nesebičnosti- bolje da se u tu profesiju nisi ni taknuo, sjebat ćeš sebe i bolje od sebe-djecu, bolesnike, one kojima treba pomoć,znanje,inspiracija,predanost.

    avatar

    15.05.2016. (15:17)    -   -   -   -  

  • Mela

    Mi smo jedne od mnogih, i ma koliko god nas omalovažavali ili kudili znamo svoj cilj.
    Hvala.

    avatar

    15.05.2016. (19:30)    -   -   -   -  

  • durica

    dnevnik,
    drago mi je što dijelimo isto mišljenje o ulaganju u odgoj i obrazovanje, njegovom značaju i važnosti.
    kada sam spomenula stručnjake, nije mi na kraj pameti bilo isticati sebe, jer, ja sam tek na početku, učim i trudim se, ali ne želim se dati obeshrabriti. ponekad iz teških i kriznih siituacija nastaju prekrasne i dobre stvari, samo, ovdje se radi o štednji na krivim svarima,
    jer,
    ako počnemo štedjeti na ulaganju u djecu, što će nam na kraju ostati i kome ćemo to ostaviti, eto,
    to je pitanje kojim se i sama želim pozabaviti.

    Wall,
    drago mi je da, bez obzira neminovnu autocenzuru još uvijek ima onih koji mogu i znaju pročitati puno toga i između redaka :),
    ne volim politizirati, jer nisam u tom segmentu dobro potkovana, ali ovu tematiku jako dobro poznajem i odgovorno tvrdim da je znanje, ono kvalitetno, kao i kadar koji to znanje prenosi na mlađe naraštaje je još jedino što nas može spasiti,
    i ovdje mislim na čitav spektar raznih znanja i vještanja, od razvijanja socijale i emocionalne inteligencije, tolerancije, poštivanja različitosti, ali i samog sebe, bez nepotrebne bahatosti, dakle, vraćanje na one prave vrijednosti koje nekome odgovara zatirari ne bi li utrostručio svoje materijale koristi.

    nema na čemu Mela,
    za mene je tvoj način rada primjer kako se jedan plemenit, ali i prijeko potreban posao može raditi srcem i dušom, jer, kada učiteljica u slobodno vrijeme dok kupuje svečanu haljinu traži i materijal za izradu čestitki, to znači da živi svoj poziv, okej, netko bi to mogao svrstati i u hobi, no, puno si nam puta demonstrirala kako se staviti u poziciju djeteta i naučiti ih nešto vrlo važno i vrijedno s kvaliteno promišljenom metodom rada, stoga smatram da je potrebno takve stručne ljude s mnogo iskustva kao što si ti uključiti u riješavanje ovih naših problema, bez suvišnih prepucavanja koja samo štete djeci, jer, na kraju krajeva svime time im dajemo primjer, oni nas vide i slušaju, uče od nas i našeg ponašanja, htjeli mi to ili ne.
    dijalog bez buke koja samo stvara dodatan nepotreban nemir i nerazumijevanje u komunikacijskom kanalu.
    pokažimo im radije pozitivne primjere.
    a, kaj se tiče omalovažavanja, koliko god me to i bolilo, još me i više motivira da pokažem svoj maksimum, no, s pedagoške starane je poznato kako pohvala puno korisnije djeluje od pokude :)

    avatar

    15.05.2016. (22:42)    -   -   -   -  

  • Gurmanka

    Veliko hvala tebi, Meli i svima koji se trude i vjeruju u iskrenost i toplinu dječjeg osmjeha :)

    avatar

    16.05.2016. (09:58)    -   -   -   -  

  • durica

    Gurmanka,
    ne mogu govoriti u Melino ime, no, ja još uvijek vjerujem u dobrobit, te ono što vjerujem pokušavam i smatram kao dužnost prenjeti na djecu s kojima sam odabrala baviti se. svoj posao volim, pa i onda kad jamram i žalim se, a važnost odnosa prema djeci i roditeljima mi je na prvom mjestu, osim sigurnosti, naravno.
    za razliku od Mele, tek učim i fali mi njenog iskustva, zato sam je imala potrebe istaknuti kao primjer osobe, koja unatoč svim problemima i minulim radom iza sebe još uvijek žari i izgara za taj poziv.

    avatar

    16.05.2016. (21:57)    -   -   -   -  

  • NF

    držim se ovog pod 11, ako je ikako moguće gledam da je pas uz mene, a mela je zbilja jako dobra.

    avatar

    16.05.2016. (22:05)    -   -   -   -  

  • lion queen

    sretna sam što postoje takve tete poput tebe...i učiteljice poput mele... svijet je s vama sasvim ugodno mjesto za život!

    avatar

    16.05.2016. (22:21)    -   -   -   -  

  • durica

    NF,
    kad imaš psa, drugar je uvijek uz tebe :), i samo ti se pas može toliko veseliti nakon što si bio odsutan :).
    imala sam tu sreću da sam Melu i Zvonku upoznala i družila se s njom / njima, tako da to govorim i iz srca, ali i potpuno iskreno. nisam joj bila u učionici, no, i ovako preko bloga puno učim od nje.

    lion,
    hvala na lijepim riječima i uvijek podršci, no
    nikada ne bih željela samu sebe glorificirati, pa imam veliku potrebu naglasniti kako su vrtići puni teta koje rade predano, s puno ljubavi, pažnje, promišljanja, kreativnosti, požrtvovnosti, stručno i kvaltetno, ali i skromno, jer, smatraju kako samo rade svoj posao što im je i dužnost, ne eskpniraju se tu po blogu, kao ja, tete od kojih sam ja puno toga naučila i još uvijek učim i koje me same svojim radom motiviraju da budem bolja. željela sam reći kako bi se njih trebalo pitati i uključiti u taj razvoj učinkoviijeg i kvalitetnijeg sustava.

    avatar

    16.05.2016. (23:46)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...