Komentari

potok42.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Potok42

    Antisanitar.

    avatar

    07.05.2016. (07:55)    -   -   -   -  

  • marionetta

    sve mora biti čisto, isto, sto, to, o... sterilno.

    avatar

    07.05.2016. (08:14)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Šteta ....šteta protivljenja
    krugovi
    kvadrati
    bridovi i zidovi u nama i izvana nas
    ograničavaju do dmrti ovo malo
    duha što je živio u nama

    avatar

    07.05.2016. (08:34)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Uobičajeno je da se kamenac odstrani, ali to nije baš uvijek lako.

    avatar

    07.05.2016. (09:40)    -   -   -   -  

  • easy

    izvrsna pjesma i prvi komentar...:)

    avatar

    07.05.2016. (10:40)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Pokušat ću rekonstruirati komentar odgovorom na jednu tvoju tvrdnju o bezazlenosti i entropiji, i mislim kako ne će biti digresije u naravnom toku shvatljivosti i ove pjesme. Ako dogovorno smatramo entropiju mjerom za nered, koji ima tendenciju biti većim, tada bezazlenost je u upravnoj nesrazmjeri s njom, jer se umanjuje odrastanjem i preuzimanjem iskustvenih etalona. Imamo ostatke nje u trenutcima kritičnih situacija, kad tjelesno sjećanje i instinktnost prevladaju, vodeći nas ugodi intaktnih događaja iz djetinjstva, a u onim ekstremnijim vidovima u balon fetalne zaštićenosti. Kad se nađemo u bezizlaznom položaju skupimo se i zgrčimo poput koštice fetusa, dok intelekt ne uspije prepoznati poredbeno uporabljivo rješenje, svakako povoljno za nas.
    Uče nas razumijevanju prema totemima razumijevanja. Neophodni dokazi su citiranja i reference. Nema više prirodno prostog shvaćanja. Mona lisa više nije lijepa zorom, opažajem ugodi, već autoritarnim nametanjem kompozicije, komplementarnošću boja, sfumatom, chiaroscurom, povijesnošću, poznatošću. Stvaraju se surogati zora u uvjetima korespondencije s mnogima. Od doxe izvodimo prihvatljivu doktrinu. U njoj logiku i dedukciju prema obrascima “kao”. Nestaje Occamove oštrice.
    Vraćam se Candideu i kontroverzi teze: “kako je život kojeg živimo najbolji od svih mogućih života”, pa stoga – obrađujmo svoj vrt. Prema čemu i na koji način? Oponašanjem uspješnosti u poretku. Do čega i k čemu?
    Već je Sokrat govorio kako je on samo primalja istinama u nama, nikako istinonosac ili despot istinama. Od kad je Zemlja prestala biti ravna ploča, a sila gravitacije postala konstanta masi, svijet nikad nije bio podijeljeniji vidom intelekta. Stoga nadomjestci poput sitno i dalekozora jesu naprave jedinjenja do stojne točke. Newton i Planck su ravnopravni, iako dijabolično nasuprotni. Veže ih autoritet dokazivosti upravo iz te stojne točke. No, ako je prema uvriježenom mišljenju sve počelo iz jedne točke, tada je nužno zgusnut sadržaj početka nje rasut posvuda i mijenja se dinamikom upravo tog inicijalnog sadržaja. Zašto bi principijelnost shvaćanja morala biti statična inzistiranjem na samo jednom kutu gledanja? Guši se potencijal alternativne mogućnosti. Penicilin nikad ne bi bio uočen, Darwin ne bi narušio kreacionističku teoriju, ako već stojna točka ne posjeduje informacije o svojem mogućem širenju u tom “redu” nereda. A mi gubimo tu stojnu točku, pokušavamo ju rekonstruirati odjecima, slično poput uobličavanja teorije “velikog praska”, alatkama samo jedne trake nereda, jedino nam verificirane i dostupne.
    Pa ako se svemir širi, nije li logično kako se nešto mora zbiti ustupajući prostor volumenu širenja?

    avatar

    07.05.2016. (10:53)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    ''...jasno ti je da bi za početak trebao prestati
    koristiti tekuću vodu izvornosti za ispiranje
    svog stečenog protivljenja i neusklađenosti
    s nametnutim odnosima...''

    avatar

    07.05.2016. (14:27)    -   -   -   -  

  • Mela

    Kvasina i sve je riješeno; no ako čekamo da se ukvasimo, pjest će nas kamenac.

    avatar

    07.05.2016. (22:50)    -   -   -   -  

  • Stolz und noch mehr

    Ovdje je uvijek lijepo doći.
    Dobrodošli kod Mirka!

    avatar

    10.05.2016. (09:31)    -   -   -   -  

  • evezmajevska

    baš baš mi je legla.

    avatar

    12.05.2016. (19:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...