Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • Lastavica

    Joj.

    avatar

    30.04.2016. (20:36)    -   -   -   -  

  • Edo

    Predsjednicu instalirao NATO, premijera cionistički lobi, a šef i tajnik HDZ-a fašistoidni policajci - pažljivo čuvaju novouspostavljeni poredak. Nikad nismo bili slobodniji, zar ne, prijatelju? ;)

    avatar

    30.04.2016. (21:44)    -   -   -   -  

  • lion queen

    na samom početku rata? kojeg rata? DR-a? ili onog koji je završio davno, davno prije nego što se predsjednica uopće rodila? zašto bi ona trebala ići bilo gdje, gdje se događalo nešto što se dogodilo u davno doba? možda bi trebala otići na poprište mohačke bitke.. ili što??? daj, semper, skuliraj se malo.. to o čemu pričaš, nema nikakve veze ni s predsjednicom, niti s nama drugim, mlađim naraštajima. svoje bitke ostavite za sebe, a nas više pustite na miru da živimo svoje živote. ono što nas zanima je odavanje počasti žrtvama u DR-u, jer smo njih poznavali.

    avatar

    30.04.2016. (21:45)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    A zašto onda, lion, neki idu na grob Pavelića kad se još nisu ni rodili kad je on bio na vlasti. Zašto se divimo Zrinskim i Frankopanima, kralju Tomislavu, Zvonimiru, banu Jelačiću, Radiću etc, etc, kad se oni koji se danas njima dive tada još nisu bili ni u jajima svojih djedova.

    Skrenuo bih ti pozornost da opet okrećeš teze. Pa zar sam ja, 73. godišnjak pokrenuo pitanje Jasenovca i Bleiburga ili ste to vi mladi. Pa tko pravi cirkus oko Jasenovca i Bleiburga. Samo oni koji su se rodili 1943. Daj, naj!

    Osim toga što se praviš kao da ne znaš na koji rat mislim, drugi svjetski rat ili domovinski rat. Sasvim ti je jasno kad se pozivaš da vi mladi zaboravite ono što se desilo u 2. sv. ratu. I nemoj se zavaravati da za 70 godina od DR rata neće opet biti nekih 'mladih' koji će reći: ". svoje bitke ostavite za sebe, a nas više pustite na miru da živimo svoje živote. ono što nas zanima je odavanje počasti žrtvama u 2. DR-u, jer smo njih poznavali."

    I sretan ti Prvi svibanj.

    avatar

    30.04.2016. (22:08)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Gledaj, Semepr, II svjetski rat je još uvijek u glavama vas koji ste ga proživjeli. Nas novije generacije to zanima isključivo u kontekstu poznavanja povijesti naroda. Briga o tome svela bi se samo na teoriju "ne ponovilo se". Međutim, ponovilo se u DR-u. Ljudi su ubijani. Naši znanci i prijatelji. I to je ono što nas danas zanima! Zašto se ubijanje ponovilo, unatoč tome što su postojala iskustva iz prošlosti.. A zna se i tko je bio agresor. Moglo bi se ovdje lagati o tome, da nam se to pričalo u lekcijama iz povijesti, kao što su nam se nametale teze o II svj. ratu. Međutim, DR smo pregrmili na vlastitoj koži i tu nikakve laži ne mogu pomoći. Znamo iz iskustva. Stoga, skuliraj se malo, daleka prošlost nas ne zanima osim u kontekstu prošlosti, zanima nas naša prošlost i naša budućnost. Predsjednici nema tko što zamjeriti, žena je rođena daleko, daleko kasnije. Što ona ima s ičim iz povijesti, osim poznavanja lekcija iz povijesti što je učila u osnovnoj i srednjoj školi. Žena nema ništa s tim, ni ja ni bilo tko drugi rođen pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i kasnije. I da hoćete, ne možete nam nametnuti bilo kakve splačine iz četrdesetih! Konačno je tome došao kraj... Predsjednica je dobro i rekla. Niti će ići na Bleiburg niti na Jasenovac, pa nije bila tamo ni kada se išta od toga događalo, jer tada nije ni bila rođena. A i da je bila, pitanje je bi li danas bila živa na jednoj, ili na drugoj strani. Stoga, pusti ti predsjednicu na miru. Konačno. Pun nam je kufer podjebavanja na tu temu.

    avatar

    30.04.2016. (22:45)    -   -   -   -  

  • lion queen

    p.s. da nije bilo iskustva s DR-om netko bi još i povjerovao u hrvatsko-srpska kvaziantifašistička laprdanja iz prošlosti. jedini antifašizam koji priznajem kao antifašizam je antifašizam drugih naroda, a ovo što se kod nas događalo je sve bio fašizam. inače ne bi bilo bleiburga, niti jasenovca.

    avatar

    30.04.2016. (22:55)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Lion, idemo redom:
    1. Rođen sam 1943. godine. Prema tome nisam ga mogao proživjeti.
    2. Ako vas novije generacije to zanima isključivo u kontekstu povijesti, onda se držite povijesnih činjenica a nemojte pisati svoju povijest. Jednom su neki to već radili.
    3. Ubijanje se ponovilo zato što se učila povijest koju su pisali pobjednici. Jednako se to čini i danas, pa će, po mom sudu, opet doći do ubijanja. Daj bože da sam u krivu.
    4. Da, zna se tko je bio agresor u DR. No jednako se tako zna tko je bio agresor u 2.SR, tko je stao odmah na njegovu stranu (iz svojih razloga) i tko je bio protiv (naravno opet iz svojih razloga). To tko je stao na stranu agresora a tko se borio protiv njega je razdjelnica između ustaša i partizana, pa ma što ti o tome mislila. Naravno jednako vrijedi i za DR.
    5. Ne znam na koji si ti način 'pregrmila' DR na svojoj koži ali znam da sam se ja, dok je još bilo vrlo upitno koja će strana izaći kao pobjednik, javio u jedinicu Narodne zaštite koju je opskrbila moja firma i za to dobio i Spomenicu s potpisom F.T. I jedva su me primili zbog poodmaklih godina. No, nemam se potrebe time hvaliti i tvrditi da sam zato veliki domoljub jer to nisam učinio da bi si priskrbio razne beneficije već zato jer sam smatrao da je to dobro.
    6. Ako je i rođena daleko, daleko kasnije (valjda si mislima mnogo, mnogo kasnije), to je ne abolira da ne zna povijest hrvatskog naroda pogotovo ako je željela postati Predsjednicom.
    7. Gdje sam ja napisao da ona ima nekakve veze s tim. Ja sam samo napisao i komentirao ono što je ona rekla. I pri tome imao na umu njezin kopernikanski obrt nakon posjeta Učitelja iz SAD-a. On joj je vjerojatno objasnio neke stvari koje ona nije učila u školi. Pametnom dosta.
    8. Ti očevidno ne shvaćaš što znači odavanje počasti onima koji su umrli, poginuli ili nestali prije nego što se onaj koji bi to trebao učiniti, rodio. Znači li to da ni moje unuke koje su rođene nakon DR, kad odrastu i ako postanu Predsjednice ili tako nešto, ne trebaju za određene dane otići odati počast onima koji su pali kao žrtve DR? Nisam siguran da bi se s tim složila.
    9. Izraz "pun nam je kufer podjebavanja na tu temu" mogla bi ipak napisati "pun mi je kufer podjebavanja na tu temu". Naime, ja nikada ne bih upotrijebio tu šporku riječ, ako ni zbog čega drugog onda zbog pijeteta prema žrtvama i Jasenovca i Bleiburga. Ovako kako si ti napisala, mogu jedino protumačiti da se tebi jebe za njih. Ili se možebitno varam?
    9.P.S. ću komentirati na slijedeći način.
    Upravo čitam knjigu „Doba ekstrema“, Erucha Johna Hobsbawma. Povijest 'kratkog dvadesetog stoljeća" u kojima opisuje događaje od 1914,-1991. Uz ostale velike antifašističke saveze i vođe, na nekoliko mjesta spominje i 'zločinca' J.B.T.-a. Čak je na stranicama sa fotografijama objavljena poznata slika 'zločinca' u partizanskoj kapi s popratnim tekstom: "Rat otpora. J.B.T. (maršal Tito) 1892.-1980. tijekom partizanske borbe za oslobođenje Jugoslavije". Za autora te knjige piše na koricama: "E.H. je jedan od najutjecajnijih živih povjesničara. Nema praktički ni jedne značajnije opće povijesne sinteze koja ne razmatra njegove stavove, bez obzira na to prihvaća li ih ili ih kritizira."
    Ali tko je E.H. i što on zna u odnosu na našu veliku L.Q. i još veću K.G.K.

    avatar

    01.05.2016. (22:15)    -   -   -   -  

  • Euro

    nadam se da si ga dobro proslavio..

    avatar

    02.05.2016. (14:43)    -   -   -   -  

  • D.S.O.

    ne mogu. ubi me - ne mogu!!

    avatar

    02.05.2016. (18:01)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ne slavim ja više, euro, Praznik rada. U mirovini sam, snage me napustile pa mi je praznik svaki dan. Već sam prolupo od praznovanja :-).

    avatar

    02.05.2016. (21:03)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    A što to ne možeš, D.S.O.? Čitati političke postove pa makar s ciničnim komentarima?

    avatar

    02.05.2016. (21:05)    -   -   -   -  

  • Anita

    Potpisujem.

    avatar

    03.05.2016. (10:16)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Bacih pogled na tvoj blog, Anita, pa dobro došla na moj popis favorita. Ako te neki budu napadali kao što se već pokazalo kod ovog javljanja (zato sam ga obrisao), onda sigurno nešto vrijediš :-)!

    avatar

    03.05.2016. (21:23)    -   -   -   -  

  • NF

    ja mislim da su stvarno saveznici pretjerali s dresdenom, no neki moji mladi njemački prijatelji čak i to opravdavaju.

    avatar

    03.05.2016. (22:43)    -   -   -   -  

  • D.S.O.

    Ne, nego ne mogu više čitati tj. uopće doživljavati ovu lakrdiju koja se događa u zemlji. Ono kad misliš da ne može gore, da ne može tužnije, da ne može luđe, da ne može besmislenije, da ne može ozbiljnije, da ne može jadnije - može, može opet može! AAAAAAAAA.

    avatar

    03.05.2016. (23:05)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Onda oni nisu, NF, pravi Nijemci :-)!

    avatar

    04.05.2016. (14:14)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Draga D.S.O. to nije lakrdija, to je hrvatska tragedija.

    avatar

    04.05.2016. (14:16)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    kuda ti se toliko troši prostora na beznadnu Laficu. Isto sam prošao u ratu kojega nije bilo (zato se neki obrušavaju na nas rođene u NDH-a)

    avatar

    08.05.2016. (07:23)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Vježbam, sjedokosi, vježbam ne bi li postao kao M.K.:-)!!

    avatar

    08.05.2016. (20:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...