Komentari

premudra.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • shadow-of-soul

    žao mi je zbog gubitka voljenih subića... kad odu, ostave prazninu ... poznat osjećaj

    avatar

    10.04.2016. (17:03)    -   -   -   -  

  • annaboni

    Kakva si ti to žena kad živiš s mužem koji ne pozna tebi, a on je tebi predvidljiv ?

    Bolje otidji : lakše će biti za oboje

    avatar

    10.04.2016. (17:10)    -   -   -   -  

  • SarahB.

    uh...ne. Nemoj nikako otići prije no što pokušaš sve, ko pravi ljubavni forenzičar otkriješ uzroke njegove pozicije sile i tvoje pozicije žrtve koju ne uviđaš, ali je ona zbog tvoje iskrenosti i više nego vidljiva ovdje.
    Kada žrtva odluči prestati biti žrtvom, ona ne mora nužno nikamo otići. Sloboda je u glavi. Ponašate se uvjetovano, kao mnogi bračni parovi koje poznajem iz svoje neposredne blizine. Samo jedno od vas kada to ponašanje promijeni, drugi će svoje biti prisiljen promijeniti jer neće biti ničime uzrokovano više njegovo ponašanje. Vidi koje su to promjene koje možeš učiniti na sebi...dotad, uživaj u promjenama kojima te daruje život ! Sretno Premudra !

    avatar

    10.04.2016. (19:25)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    samo iz nutra se sanja... i mijenja... :)

    avatar

    10.04.2016. (20:19)    -   -   -   -  

  • premudra

    @shadow - hvala :( to je na žalost dio života, rađanje i umiranje, na nešto nemamo utjecaja, koliko god bi željeli :/
    @annaboni - ja ne živim sa svojim mužem, godinama živimo razdvojeno na dvije strane Evrope, u različitim državama, to i smatram najvećim problemom. Możda da me dulje čitaš shvatila bi, teško je iz jednog posta..
    @SarahB. - da, ne planiram nigdje ići bez da sam isprobala sve varijante opstanka, no potrebno je željeti isto i s druge strane. U pravu si, morat ću se znati drukčije postaviti. Možda se neke stvari promijene, vidjet ćemo ;)
    @Dinaja - točno :)

    avatar

    10.04.2016. (23:35)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Iako znam o tvojoj situaciji samo ovo što si napisala u ovom postu, imam neki zaključak (jer napisala si dovoljno). Kada stvari u odnosu ne štimaju, u osnovi postoji 3-4 rješenja:

    1. Nastaviti po starom
    2. Napustiti odnos
    3. Unaprijediti odnos
    4. Redefinirati odnos

    Ovo 3. znači zajedničkim snagama, uz obostranu volju i trud raditi na onim segmentima odnosa koji ne štimaju, krpati ih, zacjeliti, ozdraviti.

    A 4. znači ne više očekivati od odnosa što on očito ne može dati, već od njega očekivati samo ono što se realno može očekivati. Prihvatiti da ono što ne funkcionira, vjerojatno (ili bolje - sasvim sigurno) neće funkcionirati ni dalje, jer su karakteri i interesi, želje prerazličiti. A ono što je eventualno zdravo, gdje postoji kompatibilnost, to njegovati i dalje. U mom slučaju je ova 4.-a varijanta bila najprikladnija. Nekom drugom je neka druga. Ako stvari ne funkcioniraju, onda nas truju, a to nikome ne koristi. I nikako ne volim čuti savjete tipa: "treba sačuvati brak". To su obične gluposti. Ono što treba sačuvati su žive glave i pronaći način da obje strane iz nečeg što ne valja izađu na način koji će im omogućiti zdrav temelj za nastavak života. Toliko o tome. Stvar je zapravo vrlo jednostavna. Ali donjeti odluku, napraviti nešto, pokrenuti se, e to nije baš tako lako, ali je potrebno.

    avatar

    11.04.2016. (07:58)    -   -   -   -  

  • Pjaceta

    Ne sumnjaj u svoje prijašnje odluke, u danom trenutku su bile najbolje što si mogla i znala. Zato su dobre. A sadašnjost, ona je prolazna, sve nekako prođe i kockice se poslože. Kad se odmoriš, drugačije ćeš gledati.

    Možda je upravo karta u tvom džepu najbolji putokaz. Veze na daljinu su zeznute. Ipak je puno lakše kad su ljudi skupa, tad imaju više mogućnosti za priču, upoznavanje, pomaganje, pa čak i konstruktivno svađanje :-)))

    Drži tu kartu i upusti se u novi život, bit će svakojakih trenutaka ali biti će i puno više skupnih trenutaka i sreće. ;-)

    avatar

    11.04.2016. (09:49)    -   -   -   -  

  • red bush

    Teško je ponekad dati prave odgovore..., i uvijek se pitamo zašto neke stvari nisu mogle biti drugačije... Teško je odrediti koji koraci najbolji su za nas same, odnosno za druge oko nas... Možda je nekad najlakše pobjeći od svega, okrenuti neku novu stranicu i misliti samo na sebe, kao što drugima uopće nije stalo do nas, kada im uopće ništa ne značimo, i kada nas omaložavaju...
    Možda je i Isus mogao pobjeći od nas i od svog križa, ali naša je ljubav i prisutnost možda ipak nekome potrebna, i možda naša žrtva ipak nekome nešto znači... Ne znam da li si vjernica, i koje možda vjere, pa te ne želim dalje zamarati...
    Nadam se da će Vaša odluka biti najbolja za tebe osobno, i za one kojima ipak nešto ili tako mnogo značiš....

    avatar

    11.04.2016. (23:12)    -   -   -   -  

  • premudra

    @izvorni život - lijepo si ovo napisala, da, realno sagledati i donijeti odluke tj moguća rješenja što i kako dalje. Ne bih ja bila ja da ne probam prvo 3. i 4. prije 2. kao konaćnog rješenja ako ova dva ne budu profunkcionirala. Pa evo me, iskoristila sam avionsku kartu i doputovala, malim koracima vidjet ćemo kamo ćemo i koliko smo oboje spremni za prilagodbu. Pokrenula sam se. Hvala ti.
    @pjaceta - kartu sam iskoristila i doletjela, odmorila se i naspavala, danas je novi dan, pokušavamo sve zajedno dogovoriti, za sad uspijevamo uz povremeno podsjećanje na crtice iz prošlosti :) Upustila sam se... gdje će me dovesti, vrijeme će pokazati, i nas dvoje mudraca :D
    @red bush - nisam od onih koji odu a da ne isprobaju sve varijante i sva rješenja, da se ne dam maksimalno, pa ponekad i na svoju štetu, značimo jedno drugome jako puno, samo se u tim procesima života ponekad valjda previše ponesemo svakodnevnim problemima i zaboravimo tko su oni naši najiskreniji, najbliži, naši, kojima možemo otvoriti srce bezrezervno, i koji nama žele dobro ali i mi njima.. ne bježim, nije mi običaj, ako ne znam da je sve iza mene propalo i da nema spasa, ovdje mislim da još možemo dosta toga napraviti zajedno. Pokušat ćemo ;)

    avatar

    12.04.2016. (11:22)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...