Komentari

marinjurjevic.blog.hr

Dodaj komentar (38)

Marketing


  • annaboni

    Dokle imamo Ugrina i Jovića
    nema nan potribe
    od jenega Tomića.
    Da je osta vezan za imotsku grudu
    ne bi vako blentav izletija
    prid HDZ ovsku rudu.
    Zato muči Marine, boje ti je
    da ne paneš u ruke
    Zlaje efendije.

    Ne me nu me , a !

    avatar

    06.04.2016. (10:08)    -   -   -   -  

  • meroveus

    Filigranski pogođen lirski trenutak! :))

    avatar

    06.04.2016. (10:34)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @annaboni

    Ma neka Tomić samo piše
    i to šta češće i šta više !
    Svaka mu ćast šta on ima stavove svoje
    i šta ne da da mu drugi odijelo kroje
    ali nek ne dira u isto pravo moje
    i jesam li ja za Zlatka ili Zorana
    i koja je moja politička strana !
    Jer ja ne minjam svoje stavove
    pa ma ko je dobija stranačke izbore !
    To nije nikakva kladionica
    ali bogami ni klaonica !
    To je sve normalno za misleće ljude
    a ja osobno prezirem miris Jude
    Čovik je čovik - ili to nije
    i nikakva filozofija tu se ne krije !
    A Antu ću branit od potjernica
    i od Hireca, Sedlara i druga Tomca
    ali zato nek biži od sličnog lonca
    u kojem kuvaju žive ljude
    i zlo strašno podstiću i bude.
    A Ante može ispod tog svog šešira
    samo svoju glavu da bira.
    Otkud mu pravo da tuđu dira
    i da se miša u tuđi odabir
    pa makar mi dilili isti Svemir !

    On svoju kolumnu ima
    a meni ostaje
    samo zajebantska rima !

    avatar

    06.04.2016. (10:41)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @johanes
    samo branim svoje elementarno pravo da slobodno mislim i djelujem slobodno u skladu sa svojom savješću a da mi nitko zato ne "palamudi" i "dijeli packe" s pozicije bilo kakvog "apsoluta" ili vrhovnog "moralnog arbitra" - a posebno ako to dolazi od onoga tko zna što to znači kada ti netko pokušava oduzeti pravo da misliš kako te volja - pa makar se to mnogima i ne sviđalo.
    Ne možeš jedno pravo tražit za sebe a isto to pravo oduzimat ili negirat drugome !
    Sada bih mogao pričati o Kantovom "ketegoričkom imperativu" ali neću,
    Neka se Tomić sam potrudi i pročita "koju" o tome.

    avatar

    06.04.2016. (10:52)    -   -   -   -  

  • annaboni

    Ne mogu ti odgovoriti stihom pa ću riječima : zašto se brineš ako ne netko svrstava tamo ili ovamo : tvoja prosudba je tvoje legitimno pravo ( vid' kako govorim ki političar ) a SDP se ( koliko znam ) nije podijelio na 2 frakcije kao HSP na ---pet.
    Drugo, lako je Karamarku biti pobjednik kad je sam na tronu! Aj, neka se vidi koji HDZovac neće glasati za jednog JEDINOG potencijalnog predsjednika stranke ???

    avatar

    06.04.2016. (11:21)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @annaboni
    Ma moje opredjeljenje je moje i ničije drugo niti ja od ikoga drugog ne tražim da misli kao što ja mislim - ali ne mogu ne reagirat kada netko konstantno negira to moje pravo (ovo nije prvi put od tog istog "autora") koji istovremeno i sam postaje žrtva netolerancije koja nas tako guši kao društvo. Zato zaista počinjem sumnjat onda u njegove principe koje tako ustrajno ( i neka to radi !) brani.
    Ja svoje razmišljanje o našim kandidatima za predsjednika stranke "ni za jotu" nisam promijenio nakon Zranove pobjede - nego očekujem da se on promijeni ukoliko želi jedinstvenu stranku.
    On je moj legitimni predsjednik i to poštujem i poštovat ću ali neću zato "uškopit" samog sebe pa šutit o onome što želim govorit. Prije svega u svojoj stranci ako mi se pruži prilika ali i javno kad mislim da je to korisnu za stranku i za društvo u kojem živim.
    Zoran, kao predsjednik moje stranke, može imat i dobio je većinu na unutarsranačkim izborima ali nikakva većina ne može meni osporit pravo na vlastitu pamet a moram kazat i iskustvo u političkom životu i razvoju SDP-a jer pripadam generaciji koja ga je osnivala i u njemu sam od njegovog "prvog daha" i dobro razlikujem političke tdeološke pozicije, ponašanja, karaktere i vrijednosti unutar svoje stranke.
    Ne želim i nisam nikad služio ljudima nego jedino idejama.
    Tako mislim nastavit i dalje.
    Tomić se postavlja kao nekakav apsolutni arbitar koji po prstima tuče i ironizira poziciju onih koji su bili i jesu za Komadinu.
    Ne vidim nikakvog razloga koji bi opravdao takvu njegovu nadobudnost u ponašanju ili bilo čiju - a posebno ne Tomićevu kojem zbog njegovih razmišljanja ljudi s kojima ja nemam ništa zajedničko, štoviše - na sasvim suprotnim smo političkim stranama - potpaljuju vatru ispod njega i najradije bi ga skuvali živa u tom političkom loncu.
    Čini mi se da i on ima svoju vatru i svoj lonac.
    Pa nek ima iako je to pomalo tragično i apsurdno.
    Nek se onda ne prodaje za slobodnoumnog intelektualca ili komentatora, pisca ili scenarista nego neka otvoreno kaže da je kuvar, ili - preciznije, politički kuvar !
    I to može bit profesija, zar ne ?!
    A u čijoj političkoj kužini je zaposlen - to samo on zna
    Ja jedino samo to mogu pretpostavljati !

    avatar

    06.04.2016. (11:43)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ŠTRACA

    Moram priznati da mi je pjesma bez veze, u rangu redikula koji nas na blogu redovno posjećuje iz dijaspore ...
    A ni ne kužim o čemu se radi, trebali ste linkovati tekst na koji je ova loše sročena poema odgovor.

    avatar

    06.04.2016. (12:17)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @DOBAR, LOŠ, ZAO
    Vidim da ne kužite o čemu se radi - ali ja sam tu, priznat će te, sasvim bespomoćan.

    avatar

    06.04.2016. (13:03)    -   -   -   -  

  • annaboni

    Je, ovoaj odgovor meni je potpuno točan.
    I sve bi bilo lakše i probavljivije, da Tomić osobno nije iskusio tudje mišljenje suprotno njegovom. I šakam i slovima.
    Evala ti, lipi je dan neka se oblaci sive

    avatar

    06.04.2016. (13:14)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @annaboni
    Pa na svojim je kostima i na svojoj vlastitoj glavi osjetio izljeve najgoreg mogućeg primitivizma i barbarizma kojih se ja najdublje i najiskrenije s odvratnošću gnušam i zasita se kao građanin i spličanin, kao čovjek - sramim se što se to u mome Splitu uopće može desiti bilo kome.
    Jučet su ga Sedlar & co ponovo stavili na jednu od svojih "tjeralica". Ali što očekivati od Šeparovićevsko Tomčevog ili Čelanovskog društva "antisatiraša" ! Sve od reda - baš ono "stare komunjare" od Šeparovića i Tomca koji su nakon Titove smrti u Zborniku Pravnog Fakzlteta u Zagrebu pisali srcedrapajuće panegirike i tužbalice nad pokojnim maršalom pa do gospodina koji je podržavao četnikonavnje Jovana Radulovića u njegovoj "Golubnjači" još za "onoga vakata" - u socijalizmu. Oni su danas "mać desnice" !
    Moš mislit koji su oni desničari. Isti ka šta su bili i ljevičari. Oni su ono šta triba ! I za šta oni jadni misle da prekriva njihovu "griješnu prošlost". Ali tanak je sloj prašine koji to prekriva, Samo malo puhneš i istina bliješti ko Sunce !
    Potrebno je samo prolistat taj Zbornik ili vidit zapisnike organizacije SKH "Izdavačka djelatnost" u Slobodnoj Dalmaciji, kad je današnji bijesni lovac na "komunjare", predlagao samog sebe za kaznu najstrožeg ukora pred isključenje iz Partije - a radi podržavanja četnikovanja jednog ondašnjeg pisca. Posipanje pepelom je bilo "u pravom stilu" najboljih staljinističkih pokajničkih procesa - samo što je rečeni novokonponirani desničar tada ostao član Partije - na njegovu tadašnju veliku radost a sadašnju tugu.
    Takvi raspisuju tjeralice i za Tomićem - ali i za mnogima drugima. Sam sam na njima bio bezbroj puta - samo što nisu "lovci" lovali samo po ulicama nego su upadali i u stanove naoružani kuburama i sličnim "argumentima". Nitko nije pošteđen od samopranja današnjih duhovnih akrobata , "partijskih pokajnika" i egzorcista, "istjerivača komunističkog vraga iz corpusa zaraženog " - koji su napokon "progledali" pa sada u drugima žele zatući i "Boga i Vraga njihovoga".
    Svatko od nas - koji nije poput njih - prošao je ili prolazi kroz to. I zato mi je nerazumljiv Tomićev"svevišnji" patronatski stav i dijeljenje "packi", ironizacija tuđeg prava da misli svojom glavom ili odlučuje kako hoće a ne da se prepusti "mainstreamu" bilo koje vrste - pa bio on i stranački. Ako on misli da svatko ko ne pripada esdepeovskom aktualnom mainstreamu nema pravo na svoju poziciju onda (fundamentalno) ugrožava vjerodostojnost svoje pozicije i pada na nivo onih koji zbog njegovih razmišljanja lijepe za njega etiketesvih boja, koje im padnu na pamet i stavljaju mu mete za odstrel - nasred čela vesela.
    Cijeli svoj politički život bio sam u sukobu s onima koji su imali takav isključiv mentalitet - pa na ma kojoj strani oni bili - jer toga ima svugdje, na svim stranama - ali zaista me iznenađuje kada i sama "žrtva" ponekad, u odnosu na nekog drugog, zauzme poziciju - koja je u biti (metodološki) ista kao pozicija onih koji se na takav (isti) neprihvatljivi način ponašaju prema njemu.
    Može li žrtva primitivizam i sam postati primitivac ?
    Pitanje je lsvakako egitimno.
    Jer uvijek je riječ o notornim budalama, ljudima bez ikakvog integriteta, jenostavno primitivcima, netolerantnim tupanima i duhovno insuficijentnim ljudima.
    Prihvaćanje takve metodologije i takve prakse zaista je rijetko ukoliko se radi o ljudima koji su i sami žrtve takvog istog ponašanja.
    Postoji tu očito trenutak u kojem racionalno rasuđivanje više niti malo ne pomaže jer ulazimo u mrak iracionalnog - a tu je, bogami, svašta moguće pa i ono najnevjerojatnije.

    avatar

    06.04.2016. (14:13)    -   -   -   -  

  • bellarte

    ...ja se slažen s Tomićem..no nisam kontra tebe

    avatar

    06.04.2016. (14:41)    -   -   -   -  

  • DOBAR, LOŠ, ŠTRACA

    Pa i rekao sam da ne kužim, Vi ćete mi objasniti ?

    Tražio sam neki tekst od 05.04. u Slobodnoj, na koji bi se ova pjesmica referirala, ali ga nisam pronašao !?

    A stihovi su otužno loši i bez veze, ko god da ih je napisao.

    avatar

    06.04.2016. (14:57)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @bellarte
    Nemam ja nista protiv Tomića.
    Zašto bi ima.
    Ali ono što je on jučer napisao u Slobodnoj metodološki odgovara mentalnom sklopu onih koji "obračunavaju" sa njim pa implicite i sam dolazi na njihovu poziciju - što je apsurd kojeg on očito nije svjestan.
    Dakle, po njemu oni koji su bili za Komadinu su to bili radi krive procjene "na stranačkoj kladinonici" (sic !)
    Osim što time manifestira nadobudnost (prepotentnost) koja je primjerena jednoj posebnoj vrsti ljudi - on pokazuje da ne prihvaća autonomiju nečijeg mišljenja.
    Ne prihvaća tuđe uvjerenje niti djelovanje radi uvjerenja - iako zbog svojih uvjerenja baš on dolazi na udar primitivaca.
    Pošto je to čista glupost na to reagiram.
    Ja sam podržavao Komadinu i svoje sam razloge javno iznio i oni su i dalje "moji razlozi" i nastojat ću da se stranka mijenja na način kako je po meni to najsvrhovitije za logiku socijaldemokratske pozicije koja mora bit puno jasnija i u teorijskom dijelu a da o praksi i ne govorim.
    "psihološka konstitucija stranke" kao "kolektiviteta" ovisi i o svijesti o njenom "identitetu" (jedan filozof je govoreći o klasama upotrebljavao sintagme "klasa po sebi" i "klasa za sebe" - dakle nije dovoljno nešto bitt samo po sebi - nego i za sebe - to jest mora osvjestiti svoju poziciju . na neki način - odrediti svoj "bitak" - što to ona JEST - to je bio mađarski filozof Lukacs Gyorgy)
    a po Tomiću opedjeljenje za Komadinu je rezultat krive procjene - kao da se radi o trci pasa ili konja a ne o borbi za svoje ideje koje netko bolje utjelovljuje od drugog.
    Eto tako Tomić misli kako sam ja Baldasaru "šapnuo" krivi podatak - vrijeđajući tako tuđa uvjerenja koja nema nemaju nikakve veze s kalkulacijama.
    Možete mislit kako je 90-tih bilo politički profitabilno bit na ljevici i zalagat se za pozicije SDP-a i svega onoga zbog čega ste preko noći postajali "izdajnik".
    P zar bi sad kalkulirao kad nisam onda ?
    To je u najmanju ruku nepametno i skroz glupo tvrdit i zaista ne znam ko bi se od nas trebao osjećati "kao budala" !
    A to je izraz koji Tomić "rabi" a ne ja

    avatar

    06.04.2016. (15:23)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @ DOBAR LOŠ ZAO
    Ovo se referira na jedini članak Tomića u jučerašnjoj Slobodnoj (nema ga na portalu Slobodne nego u samoj novini - bar zasad)
    A Bože mili pa jasno ad se ovdje ne radi o poeziji nego nečem sasvim drugom - ali ako to već niste skužili nema smisla da vam sad ni objašnjavam o čemu je riječ

    avatar

    06.04.2016. (15:26)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Gospodine Jurjeviću, cijenjeni novinar Tomić ono što trenutno radi vama, kontinuirano radi i svima ostalima, nameće se kao vrhovni autoritet, i vrijeđa sve koji misle drugačije, ali eto to vama nije smetalo dok nije pokucao i na vaša vrata, lijepo je ipak da ste u konačnici shvatili, i da vrlo demokratski ne osporavate dotičnom da piše, nego samo tražite da ne pljuje bez razloga, to su radili i svi ostali prije vas

    avatar

    06.04.2016. (18:11)    -   -   -   -  

  • Blokirani

    Varga (@dobar loš yao) se smatra "književnikom" pa me zanima otkud mu izraz "linkovati"? Valjda ga je pokupio od prijatelja Tomića (EPH sranja su obično zarazna). Izraz miriši na srbizam (Tomić ima završenu osnovnu školu u vukojebini što ga kvalificira za JNA zastavnika i EPH "književnika" - kako to gordo zvuči), ali to nije, kao što ne pripada niti jednom poznatom jeziku. Toliko o "književniku".

    Tomić? Govno kao i Jurjević. Dvije kanticu dreka molim. Snima se nastavak "Splitskog drekarela". Treću kanticu ćemo ostaviti za Zagreb i "književnika" zvanog yao. Ne, nIje tipfheler, dobro ste pročitali @dora_loš_yao. Zli mogu biti samo znalci. Neznalice i bezveznjaci kao Varga ne. Oni su yao (čitaj: "jao" odnosno jadnici).

    avatar

    06.04.2016. (18:14)    -   -   -   -  

  • zg

    @blokirani
    osim što si poznati teoretičar zavjere na blogu jesi li zločest, pokvaren ili samo voliš lagati?
    tomić je akademski građanini ma kako to tebi teško pada. ružno je, neodgojeno i nisko vrijeđati ljude samo zato što drugačije misle od tebe.
    tomića, @marina ili @dobar, loš, zao. to samo dokazuje i pokazuje koju si ti školicu završio, a bome i gdje je ta školica.

    avatar

    06.04.2016. (18:50)    -   -   -   -  

  • zg

    @Marin Jurjević o svemu
    nisam pročitao napisano, ali mislim da se ne bi trebao ljutiti.
    ti si javna osoba, a on kolumnista, novinar. mislim da mu otuda pravo da se mješa i piše što misli. pa neće valjda o meni pisat? tko će ga čitati?

    avatar

    06.04.2016. (18:54)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @FreshCaYg
    Vjerojatno se ja i Vi ne bi složili oko mnogih tema pa i o pisanju Ante Tomića ali jednako tako ne prihvaćam svođenje ozbiljnog nastojanja dijela ljudi u SDP da dođe do demokratizacije stranke, redefiniranja programa i mijenjanja Statuta, ukidanja polupredsjedničkog sustava, uvažavanja najviših tijela stranke itd - na banalizaciju i na najprizemniju razinu golih kalkulacija "tko je jači" i kome "se pridružit" radi nekakvog golog interesa. Po meni je SDP i njegovo pozicioniranja na lijevom prostoru (ne na razini puke retorike nego i sasvim konkretno a posebno u ekonomiji) "suprema lex". To je moj "vrhovni zakon" a ne - neka osoba pa ma kako se ona zvala. Tko to garantira ili zagovara - ja sam uz njega jer , ponavljam - nikad nisam i neću služiti nekoj osobi neko ideji. A uopće ne prihvaćam i gadi mi se fizički obračuni s ljudima, svako primicanje neslobode javne riječi i slobodnog pisanja, stvaranja lista za odstrel i trpanja ljudi u podobne i nepodobno - pa ma u ime bilo kakvih ideja to netko radio - bilo "lijecih" ili "desnih" ili nekih trečih. A čini mi se da ponekad oni koji su žrtve primjene takvih metoda ponekad i sami primjenjuju na druge iste metode. To mi je perverzno.

    avatar

    06.04.2016. (19:10)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @Blokirani
    Najgore je kad je nekome BLOKIRAN um mister BLOKIRANI !
    Poprilično zaudara ovaj vaš "komentar" po onome čega očito obilato imate u glavi - a nije sive boje !

    avatar

    06.04.2016. (19:16)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @zg
    Joj, pa sa ovim "blokiranim čovikom" ne treba ni pokušavat ozbiljno "razgovarat" - ali da, može mu se na njegov komentar odgovarat...jezikom koji možda ipak uspije razumijeti. Možda...

    avatar

    06.04.2016. (19:19)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @zg
    Što se tiče Tomića niti je ovo prvi put da na sličan način on piše kad mu moje ime iscuri iz pera - niti je meni ovo prvi put da mu na sličan način odgovaram.
    On je javna osoba a i ja sam - pa se, eto. "dopisujemo" i u istom gradu živimo.
    Naravno - doseg Slobodne Dalmacije ( i Jutarnjeg lista u kojem je isto tako izvolio pisati o meni na zaista "krasan način") dosezi ovog bloga su daleko "kraći" - ali neka...nije bar ništa tajno nego otvoreno i javno.

    avatar

    06.04.2016. (19:25)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Poštovani

    Ja bi se apsolutno s vama složio da je Hrvatskoj potrebna moderna ljevica, od čega je SDP svjetlosnim godinama daleko, o čemu svjedoči i broj članova od samo 37000; kojim se vi ponosite, nadam se da ste upoznati s činjenicom da ne samo Hdz nego i Hss, Hns, Hsp, a uskoro i Hajduk će imati više članova nego li SDP, ljudi vam ne vjeruju, podrška vašoj stranci je u stvari protest protiv Hdz-a, i samo njihova zatucanost vas održava na životu, vi ste u stvari dvije strane iste medalje, što nije ni čudno, jer arhitekti i jedne i druge stranke, su školovali u partiji u koju su se upisivali, da bi se pomakli na listi za dobit stan, ili već neku drugu privilegiju, a tako odgajate i ove o kojima pričate koji su rođeni poslije rata

    Nije valjda gospodine Jurjević da ne znate kako je Hns izvlačio lovu iz državnih tvrtki, kako se SDP financira, da ne znate ništa o nestašlucima Marasa, Zmajlovića i ostalih, nije valjda da niste znali što radi Marina, a što Slavko, pa niste valjda i vi kao Jadranka ili Jandroković bili nesvjesni svega

    avatar

    06.04.2016. (20:14)    -   -   -   -  

  • Marin Jurjević o Svemu

    @FreshCaYg
    Politološka teorija koja se bavi političkim strankama odavno je definirala različite vrste stranaka.
    Jedan od poznatih tipova stranaka su tzv, "masovne partije" (stranke) - od kojih su najpoznatije Komunističke partije - "druge faze" kada je vlast osvojena jer su one do rada bile tzv "kadrovske partije" (stranke "profesionalnih revolucionara" - avangarde - etimološki : "onij koji su ispred, koji prednjače i sl".
    Suvremene demokracije nemaju "masovne partije" (stranke) već svoje uspjehe baziraju na širokim krugovima simpatizera (oni koji su članovi dijele se na različite skupine od kojih je jezgra vezane za "stranačke militante" ili "borce").
    Cilj SDP-a nije nikakvo masovno članstvo (koje je karakteristika "političkih pokreta" - "masovnih populističkih pokreta" a ne demokratskih stranaka - jer pokreti imaju VOĐU - a ne "prvog među jednakima" -Caudillo, Fhurer, Duce , Gnesek itd )
    Dkle s 37 000 članova SDP danas (jučerašnje istraživanje) ima jednaku podršku građana kao "masovna partija" HDZ (200-300 ooo članova, kako sami tvrde)
    podrška je oko 30% (statistička greška u sociološkim istraživanjima kod reprezentativnog uzorka ide + - 3%)
    Dakle - ,i i,a,o različite koncepte stranaka - jer SDP nastoji da se ustroji po modernim principima (tako već dugo biramo rukovodstvo po principi "jedan član . jedan glas" i sl)
    Postojeći stereotipi koji postoje o SDP-u su vrlo pogrešni i površni. Recimo puno ljudi misli kako je to nekakva "ateistička stranka" a mislim da su vjernici među našim zastupnicima zastupljeni s 80-90% - što ne smeta mnogima da stalno ponavljaju gluposti vezane za tu temu. Mi smo antiklerikalna stranka - što je sasvim druga priča (največi antiklerikalac u Hrvatskoj političkoj povijesti bio je Stjepan Radić). Mi smo za sekularnu državu a vjera spada u sferu ljudske privacije.
    Država je u demokracijama laička a ako su "vjerski zakoni" temelj države onda se nalazite u kakvoj teokraciji gdje su vjerski zakoni (recimo Kuran) ujedno i svjetovni zakoni (šerijat)
    To nije model zapadnih demokracija.
    HDZ je danas na vlasti zahvaljujući Mostu.
    To je legitimno u demokracijama.
    Tko uspije sklopit sporazume koji mu nakon izbora (ako sami nemaju apsolutnu većinu) omogućavaju vlast - onda je oni i obnašaju dok tu većinu eventualno ne izgube u Parlamentu (koji bira Vladu) ili na slijedećim izborima.
    U odnosu na građanske vrijednosti kao što su rodna, spolna, vjerska i druge (a posebno manjinske vrijednosti i prava) SDP je svjetlosnim godinama ispred HDZ-a kojemu je još uvijek temelj model koji je daleko ispod onoga što suvremeno demokršćanstvo danas u Europi znači (recimo CDU)
    Oni su polo arhaična hiperkonzervativna stranka s okusom domačeg ognjištarstva i populizma balkanskog tipa - koje se šlepa na tradicionalističke vrijednosti - pretvorene u golu demagošku oblandu poput onog domoljublja koje je obogatilo šaćicu odabranih za vrijeme tragedije rata.
    Naravno tu je još puno stranaka.
    I SDP-u su nužne duboke promjene i osuvremenjenje u skladu s povijesnim trenutku terora financijskog kapitala i pauperizacihe onih koji žive od svog rada - kao i jasno distanciranje od ekonomskog neoliberalnog koncepta koji generira duboke podjele na bogate i siroinju i jača procese sve veće nejednakosti među ljudima.
    A posebno je važno štićenje političkih i svakih drugih sloboda pojedinca
    Svaka pljačka i kriminal trebaju bit najstrože kažnjeni - bez oznimke.

    avatar

    06.04.2016. (21:00)    -   -   -   -  

  • Er stinkt

    Ante Tomić novinar kolumnis
    06/04/2011 (blog)

    Ante Tomić novinar kolumnist jedan iz prokomunističke titoističke bagre.Ovaj tzv.nosonja rado piše kontra Hrvatske i kontra pok.Franje Tuđmana.Njegove dopise pored brojnih antihrvatskih rado prima i zločinački antihrvatski tisak ” Slobodna Dalmacija “.Žalosno!

    Pod šeširom šuplja glava

    Tomićeva šuplja glava
    šuplja mu je i te kako
    piše kontra i kad spava
    zločinački naopako.

    Ovaj bivši starešina
    još iz jugokomunizma
    previše se zadojima
    prkoseći Hrvatima.

    Pod šeširom glavu čuva
    svašta leti na blentava
    njime brani ju od muva
    nek se sav u ponor surva.

    Nešto ću te upitati
    bil ti moga svojim nosom
    ledinu mi uzorati
    al junački i s ponosom.

    Što se tiče honorara
    nikog nisam privarija
    nudim eura i dolara
    da tko nebi zavidija
    ki Slobodna Dalmacija.

    Zato Ante jadni gazda
    ovisit će tvoj honorar
    koliko je duboka brazda
    nešto platim nešto na dar.

    avatar

    06.04.2016. (21:06)    -   -   -   -  

učitavam...