Komentari

starateta.blog.hr

Dodaj komentar (44)

Marketing


  • stara teta

    ipak mislim da je bolje da ne stavljam slike na veliko i jednu po jednu, ubitačno je monotono, nepregledno i naporno. mislim da ću morati cijeli post prepraviti, samo ne znam hoće li toliko strpljenja imati moji klinci, već me sat vremena teraju od ove stare kante!

    avatar

    21.03.2016. (20:12)    -   -   -   -  

  • SarahB.

    Hehe..tetkovino moja draga...evo mene da se prva nauživam proljetnih razbaškarenih cveteka:-)
    Ova crno bijela, zidna..divna! Takva je uvećanja čitav život radila moja mama, možda je baš i ovu...

    avatar

    21.03.2016. (20:16)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    da te nema trebalo bi te .smisliti,... da, dogodio se ekvinocij... ravnodnevica... harmonija vremena... sjetih se Vojnovića i njegovog ekvinocija... njegovih didaskalija i slike olujne noći kada ljudske strasti završavaju svoje borbe s tragičnim ishodom... eto... nadam se mi mjenjamo svijet... događat će se trenuci bez tragičnih ishoda...
    matošev stih i jednostavno ljepota krajolika okrunjena fotkama tvog nutarnjeg fotografa... hvala ti... osjećam ljepotu dolazećeg...:).

    avatar

    21.03.2016. (20:24)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    premještala ti slike ili ne,ja sam uživala....baš sam f nekakvom sentiš raspoloženju....ma lepa je ova Lepa naša, najlepša, ali bregi i traniki Zagorja su od fsega najlepši....fala ti

    avatar

    21.03.2016. (20:48)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @luce moja, te lude crno-bijele like potvrda su da se oduvijek ljubilo, vjenčavalo, bilo mlado, puno nade... a da je tvoja mama možda uređivala onu crno-bijelu, nije ništa čudno, očito si pokupila neke dobre gene za prepoznavanje sklada i ljepote. uopće ne sumnjam, :) :)

    @dinaj, evo, svjesno smo prekobrnuli tamu u svjetlost, promijenili teško u lagano, sjećanje, u ljubavi naših najdražih, ponovno u sadašnjost zagrljaja... ni jedan ishod nije tragičan ako nas nosi nečija dobrota. ravnoteža stvarnosti i sjećanja, želja i onoga što smo dobili i što još uvijek dobijamo na dar: ljubav, nježnost, brigu, osmijeh, zagrljaj. moja teta Katica je meni najdraža teta na svijetu!

    avatar

    21.03.2016. (20:48)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    Wow koje ljepote...a slike so preljepe kao da sam u neko galeriji na razstavi...najbolj mi se dopadne ona sa žutim malim pupkovimi....divna je!

    avatar

    21.03.2016. (21:01)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @pinkli, na tem traniki sme rojže brali, i susedove pecinjake krali, i landrali okolu prek tuđih meja, vse slive z vogreje sprepukali, pa prek riti sa šibu dobili, pa poklem se po nji česali i jamrali i koju solzu pustili, je, je

    @bluesky, slike djetinjstva su uvijek lijepe, a od onakvog drenka je moj tatek fini pekmez pekel. ti zagorski bregi lahko prejdu prema sjeverozapadu u vaše planine...

    avatar

    21.03.2016. (21:44)    -   -   -   -  

  • Undankbar

    Tete,blago tebi kod tolike volje.
    Neumorna si.
    Lijep tekst i lijepe fotografije.
    Dobrodošli kod Mirka !

    avatar

    21.03.2016. (21:44)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ah taj tvoj Bedex. Tam sam prvoga (novog) kompjutera kupil, a i mobitel su mi več put popravljali v Bedexu.

    Objekt na slikici 15 bi se reklo da je to tzv. oranžerija od Bedekovića, ako se dobro zmislim kaj sam čital u "Dvorci i perivoju Hrvatskog zagorja". To kad su imeli egzotične rojže v perivoju onda po zimi da se ne zmrzneju z njimi v oranžeriju. Vrlo slično zaprav ko od tvoje tete kućna džungla v teglinima!
    Mislim da je to jedini takav očuvani objekt nadaleko i naširoko al sad davno sam to čital pa mi sad nije sve v glavi bistro. Ak nemaš tu knjigu pri ruki samo mi javi ja isti čas prejdem v svoj skriptorium pogledam pa ti odtipkam taj pasus ;-))

    avatar

    21.03.2016. (21:47)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @rodoljube, hvala na lijepim rijeima, trebam pogledat tvoju novu lokaciju :)

    @jelenko, ha! sad si mi prvi rekel nekaj kaj nisem znaa, a to da to nije bila lovačka hiža, nek spremište za zimski vrt! je, to je inače spomenik kulture visoke kategorije, rijetkost u našim krajevima, ne zato kaj ih nije bilo ili kaj vlasnici nisu imali smisla za uzgoj biljaka, nego zato kaj su od toga kasnije radili skladišta, spremišta ili ih pregrađivali. šteta, no otkad se sjećam ta je građevina stajala zapuštena, kasnije su je renovirali, sad je iznutra prekrasni veliki, ajmo reći, loft, no vlasnici ga nastoje prodati. knjga mi negdje zvoni u glavi, ili je imam negdje na nekoj polici već odavno, ili je ima netko od mojih, sisterica ili muterica. no, ako ti nije teško, možeš ga otipkati, da imam što kompletniji prikaz, hvala :) :)
    ono što svakako nedostaje, to su bajeri, na jednom od njih je svojevremeno bilo uređeno kupališta, s bazenčićem za klince, voda je bila bistra, čista, prozirna, onkolo su lelujale vodene trave, a na obali se poredale žalosne vrbe čije su grane visjele nad vodom, a mi se vješali o njihove snopove i njihali u velikim amplitudama, nosile su nas metrima uvis :) :) prekrasno! čuvar plažže bio je striček pavel, koštunjavi djedica koji nas je teral iz slobodne jezerske vode van, bojeći se da se ne utopimo. na drugim su bajerima bila ribička natjecanja. dok nisu dofurali nekakve odvratne amure ili klenove ili neka takva čudovišta, pa su izjeli svu travuljinu, voda se zamutila, i cijelo jezero postalo muljevita smrdljiva baruština.

    avatar

    21.03.2016. (22:12)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Lijepa šetnja starim krajem i sjećanja (na prvoj fotki brdska pruga he, a oni mali cvjetići su čestoslavice).

    avatar

    21.03.2016. (23:11)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @gogač, nemam pojma, gdje se to kaže čestoslavice? u zagorju se to reklo: plave oči, ili potočnica, iako mislim da ima i crvenkastih cvjetova istog oblika, iste veličine, rastu na divlje, a vidjela sam takve sitne i bijele. jesu li to ista vrsta ili kak?
    ha, sad sam malo zguglala, pa to lje ljekovita biljka, multipraktik! idem odmah pogledat i kemijski aktivne komponente. :) :)

    avatar

    21.03.2016. (23:20)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Potočnice imaju pet plavih listića (nezaboravak, Myosotis) , kao i cvijet iglice sa crvenim (Geranium), a čestoslavice (Veronica) samo četiri i cvatu u rano proljeće.

    avatar

    22.03.2016. (00:09)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    Uvek sam s cugom prolazil ovde vu mlajšim danima. Kad sam starejši sel u autlina se sam si dobro proučil.
    Osvežila si mi dan (večer) i ni mi več nikaj sivo. Lušni kipci veselje prinesu, kak da sam spet tu :)
    Uvek se veselim biti vu tem kraju. Fala!

    avatar

    22.03.2016. (00:32)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Lepe ti je, lepe ti je Zagorje zelene:-))) Uživala u ovom toplom putopisu, prepunom života-)))

    avatar

    22.03.2016. (07:37)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Prekrasan prekrasan post,toliko živopisan i mirisan,okupan duhom prošlosti.Uvijek mi žao vidjeti napuštene,trošne kuće,svjedoci nekog vremena koje više kao da ne pripada tu.
    Jel ovo žuta magnolija? Ja ih ovdje viđam samo u nekom ljubičastom tonu

    avatar

    22.03.2016. (08:14)    -   -   -   -  

  • Zvonka

    baš sam se začudila banani :-))))
    osim toga, moram reći da mi je baš jako žao
    što su mi ti krajevi skroz nepoznati, a i prilika
    da ih posjetim baš nije bilo.
    na tri-četiri sličice imaš slučajna srca :-)))

    avatar

    22.03.2016. (08:24)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @goglrek, prijavila bum se tebi na instrukcije :)

    @sedobradi, navek me tam vleče, s cugom ili f tutaču, unda zideš vun i sprešečeš se po bregima, a pogled ti prejde okolu.

    @divorcery, nije varka, posebni je to kraj koji te navek vabi natrag.

    @nis, sjećam se i doba dok nije bilo asfalta na cesti, dok su onuda prolazila kola na rudo prepuna sijena, s kravama, a povremeno jurile i čerge s konjima, s nama nepoznatom dječurlijom, a stariji su nas plašili da ak nebumo dobri, buju nas ukrali cigani. ne znam koja je to boja magnolije, nije jedina u vrtu, ne sjećam se da su baš žute, možda potpuno bijele.

    @zvonči, nije baš da su ti krajevi "pri ruci", pitomi su, a ipak s čistom očuvanom prirodom, pravo mjesto za odmor. srčeka prijavi slučajnom srcu, ima tamo, u tom kraju srdaca i vidljivih i nevidljivih, sve pršti od srčeka, je!

    avatar

    22.03.2016. (11:48)    -   -   -   -  

  • marionetta

    uživala bi i ja kod tvoje tete, vidim...
    prelijepe slikice...
    bila sam sa školom u Zagorju, čik pogodi di :))

    avatar

    22.03.2016. (13:34)    -   -   -   -  

  • stara teta

    @nette, ak nisi bila u nekim toplicama, npr. stubičkima, onda si bila u krapini. ne. bila si u kumrovcu i na sutli!

    avatar

    22.03.2016. (13:45)    -   -   -   -  

  • marionetta

    Kumrovec i Krapina, a i krsna kuma mi je zagorka...ali ne Marija Jurić.
    mogla bi u toplice, mislim da bi mi godilo :)) te kosti nekako sve jače osjećam...

    avatar

    22.03.2016. (13:50)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Joj ovo je fest nostalgično.........visibabače i čipka su mi favoriti, a stare hiže su mi specijalno dirljive. Neku noć, nedavno, sam sanjala jednu takvu staru hižu.....naime moji starci su živjeli u jednok takvoj hiži ,sa nama klincima i roditeljima mog oca, dok nisu izgradili vlastitu kuću na obližnjem gruntu. Ta je hiža davno prodana i na njenom mjestu izgrađena nova kuća. Nisam je se sjetila godinama, sve do ovog sna. U snu sam se sjetila svakakvih detalja i slika iz djetinjstva....
    Idući dan moj stari slavi imendan,njegova sestrična mi na mobitelu pokazuje stare slike(odnekud skenirane) davno pokojnih rođaka,svi u narodnim nošnjama, stare hiže i ozbiljne oči, musava deca i pajceki.
    I veli 'nemam pojma koja je ovo kuća i tko je to pred njom'. Pogledam i imam kaj vidjeti.......upravo hiža koju sam sanjala, i među nepoznatim licima moj daaaavno pokojni deda Dragec i moj tata ko petogodišnjak :))
    Duhovi prošlosti nas pozdravljaju :)))
    Oprosti kaj sam se tak raskomotila :)

    avatar

    22.03.2016. (16:02)    -   -   -   -  

  • stara teta

    hja, pucke drage, sme si domače, kaj ne!;

    @nettu čist razmem po pitanju toplica i kosti, da, da.

    a ovo, @coprnjica, kaj da si si zacoprala. no, veliju da v nami te slutnje sediju, pak nam povedaju praf, pa nas mičeju ak zaružimo negdikaj, no sigurno si vidjela nekad neku takvu sliku i podsvijest ju je zapamtila. ili si iz nečijih priča prispodobila i ambijent onakav kakav si inače otprilike znala da je postojao. često ne razumijemo naše poteze, događaje, no nakon dosta vremena shvatimo povezanost. da je neobično, stvarno jest.

    avatar

    22.03.2016. (18:05)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    ajoooj, prekrasno - znaš, ovo je tako lijep obiteljsko-putopisni foto-dokumentarac, da ne znam što bih odvojila - ništa ne bih odvojila, sve čini jednu baš lijepu nostalgično-proljetnu cjelinu

    avatar

    22.03.2016. (19:01)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    A, ne ne, Stara teta, poslje je moj tatek potvrdio da je to ta baš ta kuća :)))

    avatar

    22.03.2016. (22:02)    -   -   -   -  

učitavam...