Komentari

anitabrezovic.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • tignarius

    @effi
    moraš malo "šarat" po blogovima..da te mi snimimo
    a onda te po nahođenju, malo hvalimo, malo vrijeđamo..ha.ha

    vidim da se "zamaraš" grijehom, kao i ja
    naša znatiželja nas tjera na odgovore,
    kad ih ne dobivamo-ludimo
    ranjeni smo Adamovom nepažnjom, nije "pazio" na Evu i nasjeo je Staroj zmijurini u koju se Lučonoša "pretvorio" i činom slobodne volje ranio cijeli svijet
    terapija je dugotrajna a zove se život!
    pogledaj još jednom Pavlov Hvalospjev.
    nema divnijeg "odgovora" na ovom svijetu!!

    i nemoj tratiti vrijeme "proučavajući" druge religije a poglavito politeističko-nihilističke (ako ti to nije struka)
    već je Augustin zažalio za uludo proćardanim vremenom

    avatar

    05.03.2016. (13:23)    -   -   -   -  

  • RandomHeart

    Početak čuda. Da, početak čuda je bio kada sam odbio raditi i ponašati se onako kako to sustav određuje, a pri tome ne mislim na ništa nelegalno, već samo drugačije.

    P.S.
    Mali savijet. Ako želiš da ti post bude javno vidljiv i objavljen na listi, trebala bi sama sebi ostaviti prvi komentar.

    avatar

    05.03.2016. (16:55)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    Pozdrav,

    pročitao sam tvoj post o grijehu, vrlo jako razmišljanje i čak bih rekao hrabro, možda bih mogao na nešto reagirati da ne seciram sve a većinom se slažem sa tvojim razmišljanjem.
    Ali kažeš da Isus nije osudio grijeh, nije spominjao raj pakao itd nije se zamaro tim stvarima, ali zar on nije spominjao plač i škrgut zubi, te da se nekim bilo bolje ne roditi, čak i onoj preljubnici kaže idi i ne griješi više. Zar to nije osuda grijeha? Nije joj rekao dobro je to što radiš, nastavi tako, nego joj je rekao idi i NE GRIJEŠI više. Isus sam kaže da nije došao ukinuti zakon nego ga ispuniti, znači nisu ukinute zapovijedi Božje one su čak utisnute u svako ljudsko srce. A Isus sve te zapovijedi sažima u dvije Ljubi Boga svoga svim srcem svojim i svom dušom svojom i ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe. To je Zakon Ljubavi, a bit ljubavi je sažeta u hvalospjevu ljubavi na kojega te uputio tignaris od milja zvani tigar ;)
    Ja bih stavio citat velikog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića kojeg je ugradio u svoje djelo mauzoleja obitelji Račić u Cavtatu. Tamo piše

    SAZNAJ TAJNU LJUBAVI, RIJEŠIT ĆEŠ TAJNU SMRTI I VJEROVAT DA JE ŽIVOT VJEČAN

    To su ta pravila života o kojima pišeš, Bog ih je zadao i ako ih ne poštujemo imamo posljedice, posljedice su sebičnost oholost itd, sve proizlazi iz one zmijine varke zavođenja bit će te kao bogovi. A u stvari to je velika laž, a da bi bila prihvatljivija ljudima zato je primamljiva i zavodljiva zato molimo Boga da nas oslobodi zavodljivosti grijeha, to su naše navezanosti, iz naših navika se stvaraju pravila zato je taj grijeha propusta bitan, dobro spominješ ono da bi trebali reagirati, ali trebali bi činiti dobro, znaš kad netko nekome učini zlo mi bi trebali biti uz žrtvu, biti rame za plakanje, utješiti ga, učiniti mu dobro, ne možemo odobravati zlo, Isus ne osuđuje nijednoga čovjeka nije osudio ni preljubnicu tako ni mi NE SMIJEMO osuđivati druge, niti ogovarati itd, ali moramo imati stav i znati ukazati na grijeh, ako naš najbliži griješi pa upozoiri ga, a djela ljubavi su poznata da li to svakodnevno radimo, sve su to grijesi propusta. Eto moga maloga priloga za razmišljanje...

    LP i BB

    avatar

    05.03.2016. (18:23)    -   -   -   -  

  • Anita

    Ljudi, prije svega hvala vam na savjetima u vezi bloga. Tek sam početnik.
    Tignarius, ovo je jedna od najboljih stvari koje sam pročitala i stvarno ste me nasmijali. Što se tiče proučavanja religije, koja mi nije struka,a to je i glavni razlog zašto je proučavam, jer ne mogu nikako prihvaćati sve što i kako, religijska struka servira. Oni meni "osakate" (u nedostatku bolje riječi, vjeru.
    Hvala na savjetima puno, i stvarno bih bila zahvalna za svaki savjet, za koji mislite da bi mi trebao.

    avatar

    05.03.2016. (19:04)    -   -   -   -  

  • Anita

    Prema najstarijim Evanđeljima, koja su najbliže Isusu, a koja nisu objavljena, Isus nije spominjao grijeh, raj i pakao, na način na koji ga Crkva tumači. Još nije poanta u izrazu "grijeh", već u činu kritike, odnosno osude.Na pojam grijeha, pakla i raja, po mojem mišljenju, naglasak je stavila Crkva, jer nagrada i kazna najbolje je sredstvo za manipulaciju. To se dobro vidi u pojmu uskrsnuća. (Objavit ću ta razmišljanja sutra.
    Hvala na komentaru i voljela bih pročitati reakcije Vojager.

    avatar

    05.03.2016. (19:10)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    Autor Biblije je Crkva, ti se pozivaš na neka evanđelja koja su navodno napisana a nisu u Bibliji. Pogledaj ti knjige koje se danas pišu o npr drugome svketskome ratu, pa samo u nas ima toliko njih koji različiuto pišu. E sad za 1000 godina iz nekih će izvora čitati da je Tito bio zločinac a iz nekih drugih da je svetac. Što je istina. Istina je da ima i jednih i drugih knjiga, one bliže 1945 govore o Titu kao svecu da se izrazim religijskim izrazom, a one dalje od 1990 pa naovamo o Titu zločincu.
    I o Isusu su govorili da ga učenici odnijeli iz groba i proširili priču o Uskrsnuću, Židovi to i danas vjeruju.
    Mi kršćani vjerujemo da Duh Sveti vodi Crkvu i ta Crkva je stavila određene knjige u Bibliju i to je naša Objava, neki će reći da je i sama Biblija kontradiktorna međutim onaj tko je čita nadahnut Duhom Svetim vidi kako se Otac objavljuje nama i kako procesom evolucije nam objavljuje svu Istinu potrebnu za naše spasenje. Vrhunac je ove dvije zapovijedi ljubavi koje nam daje Isus, i tu nema nikakve kontradikcije, možda zato jer su te knjige pisane nadahnute Duhom Svetim, a ove druge nisu pa zato nisu ni u Bibliji. U Bibliji piše da ima za poučavati dosta i što nije napisano u knjizi, za vjeru je potrebno povjerenje, bez povjerenja nikakav odnos nije moguć, u jednome braku ako nema povjerenja brak ne može štimati. Crkva je zaručnica Kristova i mi smo jedno tijelo, za to shvatiti potrebna je vjera a za dar vjere potrebno je moliti.

    LP i BB

    avatar

    05.03.2016. (22:29)    -   -   -   -  

  • Razmišljanja jedne žene

    Tvoje mišljenje je hvale vrijedno.

    avatar

    08.03.2016. (18:07)    -   -   -   -  

  • andriano01

    "U ovom kolapsu vremena i zbivanja, besparice, siromaštva, zavisti i jada..." kako kažeš...baš i ne shvaćam...ovaj vikend sam prošetao centrom Zagreba i obišao par velikih trgovačkih kuća...puno ljudi, osmijeh na licima, puni zanosa, radosti, blještavila, sjaja, raskoši, prekrasno ljudi odjeveni, dotjerani, skupi nakit, satovi, mobiteli...auti sve bolji od boljeg...tako nešto ne viđam ni u najbogatijim gradovima EU...pa ne znam gdje ti to živiš...u Donjem Lapcu, u Josipodolu, ili u Žegaru...

    avatar

    08.03.2016. (20:20)    -   -   -   -  

  • Fein genug

    S blagoslovom!

    avatar

    09.03.2016. (17:03)    -   -   -   -  

  • Anita

    Puno ljudi, osmjeh na licima, besparica, siromaštvo, zavist, jad, bijeda. ---davno sam se prestala zamarati tim stvarima, dok ne idu i ne potiču od mene. Živim pet minuta od najvećeg šoping centra, i ne peglam kartice, i ne kupujem nepotrebno, i ne povodim se za većima i velikima. Moja trava meni je dovoljno zelena.

    avatar

    12.03.2016. (10:57)    -   -   -   -  

  • White Lilith

    Čudo se neće dogoditi samo od sebe, niti će nas netko drugi učiniti sretnima - shvaćanje te činjenice početak je stvaranja čuda.
    slažem se, Anita.
    hval ti što si mi prenijela mudri savjet koji si i ti dobila, treba ga živjeti:)

    avatar

    20.03.2016. (17:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...