Komentari

bartimejcroata.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • bartimej croata

    @blogi, evo ponovi, ako ti se da one linkove sa 'bojama'. Razlika je u komplementarnosti svjetlosnog spektra i spektra koji se dobije miješanjem fizikalnih boja.
    Inače tu sam razliku apsolvirao u sljedećejoj rečenici u postu u zagradi: Kao što postoji, na određen način, komplementarnost između boja tako postoji (na drugačiji način) i komplementarnost između Sedam Duhova Božjih, odnosno između nadnaravi ljudi. --------------------------------
    Ne pada mi napamet ovo detaljnije tumačiti. Moj je prijatelj komplementarnost naravi protumačio i preko nota. ITD. Ne bih više o ovome, bojim se da sam pretjerao.

    Ovo bi bilo dovoljno za žene katolkinje (i druge koje imaju dobro odgojenu savjest) koje se namjeravaju podvrgnuti MPO da dobro razmisle. Ja se mogu samo moliti da dobiju svetog straha Božjega.

    avatar

    25.02.2016. (01:05)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Nema veze sa temom, samo ću se na kratko vratiti politici. Predsjednica Kolinda poslala Hasanbegovića u Pakrac da 'da pare -kažu 10 milijuna- onim pravoslavnim farizejima iz Beograda irineju i companiji. Umjesto da tražimo odštetu za preko 200 crkvenih objeka koji su uništeni u ratu mi onim farizejskim spodobama četnicima i zelotama dajemo od naše sirotinje.
    Eto zašto je trebala tripartitna vlada. Ovako nešto ne bi dopustio bivši ministar policije iz sdpa, a ne bi ni milanović.
    Kakva neviđena bruka da nam politiku preko kolinde vodi vatikan. Papagay apostata franjo i irinej. Neshvatljivo i nedopustivo.
    Ne budemo li tražili 46 milijardi,koliko je procjenjena šteta od agresije sotoninih sinova 'nebeskog' naroda,iselit ću iz države.

    avatar

    25.02.2016. (01:48)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    I opet: Oko ništa "samo" ne proizvodi! Radi se o (prolaznoj) zasićenosti receptora jednom "bojom" (tromost). "Aura" se pojavljuje zbog pomaka pogleda ili fokusa (nemoguće je gledat u točku potpuno mirno). Na ostatku površine (bijele na pr.) zasićeni receptori više jedno vrijeme ne primaju boju u koju si dulje zurio, neg samo ostale boje spektra. Oko niš ne "proizvodi", već prolazno "ne vidi" boju spektra u koju je zurilo, registrira (na bijelom na pr.) samo ostale. Pomakom pogleda s crvenog kruga na bijelo, vidiš tako krug druge boje. Slično ko kod filma: Kad se pigmenti potroše na jednu boju, kod duple ekspozicije registriraju samo ostale, za onu prvu je kamera "slijepa" ko i tvoje oko. I isto ništa ne proizvodi, već je za dio spektra "oćoravila". Kod oka je ta "ćoravost" prolazna, jer se senzori nakon par sekundi oporave.

    avatar

    25.02.2016. (15:26)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Ili jednostavnije: Ak gledaš dulje u sunce, neko bijelo svjetlo ili bijeli kug na tamnoj površini, skretanjem pogleda na čistu svjetlu površinu vidjet ćeš crni krug. Zašto? Jer si na tom mjestu receptore za sve boje spektra prolazno "potrošio" i vidiš "mrak", dok se oni ne oporave. Okolo kruga vidiš ono na što se receptori nisu "istrošili". Sve bez misterije i ćiribućiriba ... ;))

    avatar

    25.02.2016. (15:47)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Pa jasno da si u pravu. Ipak se može reći- proizvodi- u smislu doživljaja.
    Ja sam opisao zašto je to tako a ne kako to funkcionira na fizičkoj (koja uključuje svjetlosnu) razinu. Samo sam lijepo opisao sjenu onih nebeskih stvarnosti prisutnih u našem duhu. Sjena je filozofski (mislim od Platona) pojam kojeg je Pavao prihvatio. U poslanici Hebrejima je spominje. Pored pojma sjena postoji i pojam slika (Na svoju sliku stvori Bog čovjeka), ali to mi nije sad tema. Velika je stvar da se upuštam u prilično nepoznato (za teologiju) područje, ali tebi se ne čudim jer ti sve svrćeš na fizičku razinu. Problem mi je što se nitko ne uključuje od vjernika. Ali nema veze mogu ja i sam.
    PS Evo sam sad ponovo pročitao tekst koji se odnosi na riječ -oko proizvodi. Prepao sam se da sam zaboravio staviti pod navodnike, ali srećom nisam.

    avatar

    25.02.2016. (18:22)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    "Ja sam opisao zašto je to tako"

    Nego kaj, "veći" si od Platona (tj. Sokrata). On svoje "sjene" nije prodavao kao znanje, već predodžbu ("Bog će znati dal štima.")
    A ti već "izašo iz špilje". ;))

    avatar

    25.02.2016. (20:33)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Ne već neg davno. Kad ćeš me počet stizat. A da pročitaš Hebrejima?

    avatar

    25.02.2016. (21:38)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Stizat? Ne znam, još sve dobro funkcionira ... ;)

    avatar

    25.02.2016. (22:43)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    I ovamo u državi sve živo funkcioniše :)

    avatar

    25.02.2016. (23:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...