Komentari

utvara.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


 • annaboni

  Lijepo si napisao ovaj tekst i doslovno skenirao sustav u kojemu se i dalje dogadjaju nasilja medju vršnjacima i unutar obitelji.
  Ne znam tko je zatajio, ali sigurna sam u jedno: da roditelji uvijek žele dobro, ali i gube kontrolu jer društvo i ulica imaju snagu jaču od roditeteljske. Ulica, na ažlost, ipak pobjedjuje

  avatar

  22.02.2016. (20:01)    -   -   -   -  

 • Dnevnik JR

  Slažem se s Annaboni, tekst je izvrstan scan društva u kojem živimo..Nažalost, jedan mladi život morao je stati kako bi poneki naučili lekciju...I zato je izuzetno važno da se odjek Lukinog imena čuje što duže i što glasnije jer možda upravo taj odjek spasi nečiji život...A nama ostaje tužno sjećanje na Luku i njegove snove, kao bolan dokaz koliko je nasilje besmisleno i kakvu bolnu prazninu ostavlja iza sebe :-(

  avatar

  22.02.2016. (22:27)    -   -   -   -  

 • Dinaja

  odličan tekst... slika društva i medija... stop nasilju, borimo se protiv nasilja, Lukina smrt se nesmije zaboraviti... njegovi snovi, njegove želje... njegovi roditelji...
  a besmisao buja među ljudima... možemo li to zaustaviti?...
  a Luka je čuvar vremena
  Jahač mokrih valova
  Kao poštar lakog sna
  On u snove dosurfa
  ... nadam se ponekad nasilnicima... :(

  avatar

  23.02.2016. (07:06)    -   -   -   -  

 • šumarKA

  nikada ga nisam upoznala, ali pamtit ću ga cijeli život. naime, on je preminuo na "rebru" 12 6. 2008, na dan kada je meni bila zakazana operacija tumora na mozgu.pripremili su me za operaciju dan prije, da bi mi ujutro tog 12 lipnja rekli da je moguće da će mi operacija biti odgođena zbog hitnog slučaja. čekala sam spremna cijelo dopodne. jedna sestra mi je rekla to jutro da je netko stradao i da se čeka praktički da umre. zaključila sam da je moja operacija odgođena zbog njega. on je umro u četvrtak, ja sam operirana na petak 13. :-)
  općenito, žalosno je koliko nasilja ima među mladim ljudima. toliko nasilja, mržnje, netrpeljivosti, agresije. Može li i hoće li to nasilje ikada prestati ili će u budućnosti biti sve više Luka., a mi po noći ne izlaziti va.n :-( pokoj mu duši. ja te Luka nikada neću zaboraviti.

  avatar

  23.02.2016. (09:24)    -   -   -   -  

 • kako_ti_kupus

  žalosna je činjenica da se u "civiliziranim" društvima koja se hvale zaštitom ljudskih prava događa porast nasilja, naročito u urbanim sredinama. a što se tiče medija, dobro si kazao, lešinari.

  avatar

  23.02.2016. (09:26)    -   -   -   -  

 • Neverin

  nekim revolucionerima će Luka biti inspiracija, većini nažalost samo brojka :(

  avatar

  23.02.2016. (12:33)    -   -   -   -  

 • jelen

  Ne treba se ničem čuditi u društvenom uređenju koje njeguje dogmatsko opsjednuće s tzv "ljudskim pravima" zločinaca.
  Oni koji su ubili toga dečka, iako uhvaćeni od strane policije, od strane pravosuđa nisu kažnjeni. To je samo jedan od stotina i stotina takvih slučajeva. Što se tu ima filozofirati više? Nije to niti samo specifično za Hrvatsku, čitava Europa je vrlo bizarna po tom pitanju. To će osobito doći do izražaja sada s problemom terorizma- što se uopće može dogoditi ubojici, teroristu, silovatelju, huliganu u Europi? Osim plaćenog smještaja u hotelu s televizijim, internetom i teretanom- ništa.

  Da bi se išta moglo zaista promijeniti morali bi smo prvo sutra ujutro svi poći s maljevima i štemalicama i početi rušiti tzv. "pravne fakultete", ciglu po ciglu, čak i temelje bi im trebalo smrviti i izvaditi iz zemlje. Onda bi to bio kakav-takav dobar početak (revolucije).

  avatar

  23.02.2016. (15:44)    -   -   -   -  

 • O-da životu!

  Slažem se, ne smijemo zaboraviti nikako...drago mi je što si mu posvetio post.

  avatar

  23.02.2016. (20:20)    -   -   -   -  

 • Durica

  grozim se, ali i jako bojim nasilja svake vrste. na žalost, u ovom društvu kao da se sve više cjeni bahatost, nepristojnost, galama i laktarenje opčenito, dok pristojni šutke čekaju svoj red u miru, a na kraju prođu lošije, ili uopće ne prođu.
  imam malo dijete, radim u odgojno-obrazovnom sektoru i trudim se svim silama promišljati neka riješenja te problematike, no nisam previše pametna kako, jer, ono čemu svjedočim svaki dan jest da ta naša djeca uče takvo ponašanje upravo od odraslih, dakle, na nama je odgovornost, i mislim da je to moguće riješiti eventualno multidisciplinarnim stručnim pristupom uz ulaganje ogrogmnog truda i energije u prevenciju i edukaciju, ponudu različitih zanimljivih sportsko-rekreativnih i kreativnih sadržaja, možda i kroz neke praktične radionice koje bi se provodile u školama, kulturnim sadržajima, kao što su predstave i koncerti, stalnim angažmanom javnih osoba koje su nekim klincima svojevrsni uzori,
  no, prije svega nultom, dakle, nikakvom tolerancijom bilo kakvog i najmanjeg nasilnog ispada kojeg bih ja u korijenu srezala i strogo, oštro kažnjavala.
  agresivca je, po meni, odmah potrebno detektirati i na vrijeme reagirati, a ne čekati da se nešto loše dogodi.
  svjesna sam kako su agresivna djeca često i sama žrtve nasilja i tu stvarno sve institucije po mom mišljenju štekaju, ali su i dijele odgovornost, jer, vidjeli smo da se reagira tek kada padnu žrtve, a onda više, na žalost, nema pomoći.
  pokušavam svom djetetu usaditi vrijednosti mira i tolerancije, ali i strepim da li će to biti dovoljno, ili ga, ipak, moramo njegov otac i ja podučiti kada se i obrani ako mu to bude nužno. taj balans nije lako postići i ne dolazi sam po sebi.

  avatar

  24.02.2016. (00:09)    -   -   -   -  

 • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

  Vidim da se opet, po ne-znam-koji put novinare naziva "lešinarima". E pa gospodo draga, da nije bilo novinara, nikada ne biste doznali da se taj slučaj uopće dogodio... no to nikako da pljuvačima novinarske struke dođe iz dupeta u glavu.

  avatar

  24.02.2016. (19:11)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...