Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • ZlicaOdOpaka

    Kad su se pojavile oglasne ploče bila sam oduševljena.
    Kratko trajalo, ponovilo se :-)).

    avatar

    19.02.2016. (14:36)    -   -   -   -  

  • Veky

    Vjerojatno sam zaostao u kulturnom smislu, ali please podučite me: Koji je smisao razdvajanja otpada u Zagrebu? Zar ne ide sve (ili skoro sve) na Jakuševac još uvijek?

    avatar

    20.02.2016. (09:16)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Volim tvoje fotke grada.. pune su života.

    A kad smo kod razvrstavanja eko - otpada, ima tu puno loših strana, kad je riječ o razvrstavanju. Dakle, držanjem eko otpada na balkonu, najvjerojatnije ćeš privući lokalne obitelji štakora. Kod mojih znanaca se to dogodilo da su im štakori nanjuškali eko-otpad na balkonu i uvukli se na balkon, kontaminirali ga te napravili gnijezdo u kutiji za rolete... živi užas... Ja sam za to da se odvoji papir i karton, te plastične boce, a sve ostalo da ide u smeće redovnim putem i to što prije to bolje. Kuće onih što odvajaju, pa odnose u reciklažna kad se skupi koja vrsta, a ne odnose odmah u smeće, prilično smrde, a to s druge znači da se tamo nešto raspada, a to što se raspada, može biti i zarazno, ako razumiješ što hoću reći. Što se mene tiče, razvrstavanje otpada bi se trebalo vršiti na skupljalištima otpada i to pomoću tehnike i tehnologije. Trebale bi postojati tvorničke trake, na koje bi se otpad istresao, a zatim odvajao mehaničkim i kemijskim putem... prepuštam pametnim mozgovima da smisle kako. Što se nas građana tiče, svima bi trebalo kupiti ogromne stanove ili kuće da bi se imalo gdje držati sto kutija za sto vrsta otpada. Kako se može u stanu od 30 m2 razvrstavati otpad?
    Druga priča o otpadu bi mogla biti usmjerena na proizvođače: nemojte ambalažirati proizvode u pakiranja trostruko veća od samog proizvoda, pa ćete smanjiti količinu otpada na planeti! Dakle, ima mjesta za uštede već na startu, a ne na kraju.
    Ufffff raspisala sam se..

    avatar

    21.02.2016. (10:06)    -   -   -   -  

  • Ani ram

    Da, koliko sam shvatila taj članak o Zagrebu na dnu ljestvice - nije na dnu ljestvice zato jer građani ne razvrstavaju, nego zato jer nije riješeno zbrinjavanje otpada na kraju, čini mi se da je to u nadležnosti neke podružnice Holdinga... iako se već i na tim patetičnim kutijama na cesti koje označavaju početak razdvajanja otpada, može naslutiti i kako će to sve završiti na kraju.

    avatar

    21.02.2016. (10:25)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Očito za šovinističke parole nema štednje, a gradski oci bi se o ovome što pišeš trebali zamisliti. Naravno, puno toga ovisi i o svijesti građana, ali zašto dozvoliti Zmajčekima da su baš toliko uredniji?!

    avatar

    21.02.2016. (13:27)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Veky, ne ide sve to na Jakuševac. Papir i staklo te metal idu u ponovnu preradu, bio-otoad ide na kompostište u Jankomir ...

    Lion queen, s tobom se dijelom slažem, a dijelom ne. Posve si u pravu što se tiče toga da bi proizvođači također trebali misliti kako da proizvedu manje otpada, priej svega razmišljajući o ambalaži. No, mislim da ljudi imaju više mogućnosti za reciklažu nego što ih sada koriste - naravno, neke stvari se usmrde, ali baš zato bi trebalo u gradu biti više reciklažnih dvorišta i namjenskih kontejnera ...sada ih je premalo.

    Ani ram, koliko sam ja upoznat, na kraju ljestvice smo po oba parametra - dakle, nema nekog uspjeha (i očuvanja čistoće i prirode) bez velikih pomaka na obj strane, i kod onih koji odloženi otpad predaju na ponovno korištenje (ZG holding) i kod nas građana koji ga trebamo podijeliti i odložiti na pravo mjesto.

    avatar

    21.02.2016. (18:54)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Evo ti našeg "razvrstavanja" (klik)...!
    Nacija lijena do bola!
    A onaj gradski mudrijaš koji sebe voli oslovljavati u trećem licu (poput careva i kraljeva) veli kako "nas" treba motivirati.
    Jer u tih koji se deklarativno busaju ponosom (...) ni ekološke svijesti ni građanske savjesti. A kamoli istinskog domoljublja.
    [Kad jednom upitah (...) zašto baca kartonske kutije u smeće, a ne u plavi kontejner, odgovoreno mi je: "pa to nije papir"...!]
    Ne znam bih li se smijao ili plakao.
    Jadno.

    avatar

    21.02.2016. (23:41)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    U Trnskom - na primjer samo - nema dovoljno konteinera, jer oni koji su bili - spaljeni su i maknuti. Za staklo čini mi se da ima jedan. Pred zgradom di stanujem su dva (za plastiku i papir) zgrada je naseljena većinom intelektualcima od kojih redovno dobivam komentare da kaj mi to - ili proizvodim/o puno smeća ili da sam štreberica kaj pazim na odlaganje /halooo!?!??!!/. Dakako, kaj veli GP-ZG u plastiku navodno spadaju i tapete (konteiner za papir je ni pol metra dalje, al je tapete trebalo saviti, s kartonom je ista priča). Na Krku sam vidla da je odlaganje izuzetno organizirano, ne kužim kaj je to nama tak teško (i u konačnici smiješno kad netko pazi), pa i pojedincu to olakšava život, ne znam o čemu se to kod nas radi, o svijesti vjerojatno.

    avatar

    23.02.2016. (21:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...