Komentari

bartimejcroata.blog.hr

Dodaj komentar (50)

Marketing


  • bartimej croata

    Ja ne želim smrti nikoga koji umre« – riječ je Jahve Gospoda. »Obratite se, dakle, i živite!« ------------------------

    Zanimljiva rečenica iz EZ 18,32.
    Hmm- Ne želim smrti nikoga koji umre-

    @blogi, krajnje je vrijeme da se obratiš evanđelju.

    avatar

    31.01.2016. (22:41)    -   -   -   -  

  • annaboni

    Molim što manje komentara dok ne napišem drugi dio.

    ;)

    avatar

    31.01.2016. (22:55)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Gledaj @bartić: Preveslala te ona Irkinja ("Knjiga Istine"). Preveslali te onim mockumentary filmom (fake o simuliranom spuštanju na Mjesec). Sad si pao na ciljano propagandni "Nijemi krik", odavno raskrinkan od liječničke i filmske struke (a i ja se nekaj kužim u specijalne efekte, naročito podlo namjenski specijalne). Da ne nabrajamo dalje, onak iskreno; kaj ti još možeš zdravo zaključit? Ak se stalno daš veslat? ;)

    avatar

    31.01.2016. (23:50)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Niko mene nije preveslo, a ti sam sebe veslaš, odjedrio si nasred oceana pa ne znaš kud bi. Ima stotine filmova na kojima se vidi trganje udova. Možeš mislit koliko je vjerodostojno kad ljevičari nešto raskrinkavaju. Tako su pokušali 'raskrinkat' utjecaj uporabe kondoma na dobivanje aidsa u ugandi. Pa im nije uspjelo. Također su masoni pokušali podvaliti onu irkinju da bi nakon što su odglumili njeno otkrivanje oslabili one vjernike koji vide da ih Franjo hoće vodit u pakao. Ali ima vjernika koji se neće dati zavesti. Pošto ti nisi vjernik onda si zaveden po definiciji i sviđaju ti se svi zavoditelji osobito oni koji masovno zavode, a osobito onaj mason, apostata i glumac koji ne voli Isusa, a kojeg je spomenuo par puta otkad je preuzeo kormilo. Inače Isus je tri puta pitao Petra- Petre voliš li me-.
    A papagay polako uvodi promjene ne bi li to za 100 godina rezultiralo crkvenim vjenčanjem gay partnera. Zato je za iduću sinodu postavio iz EUa tri prohomoseksualna kardinala. Sva trojica su lupeži, koji lažu, škrguću zubima i u okovima su. Kardinal Christoph Schönborn, kardinal Vincent Gerard Nichols i kardinal Godfried Danneels (79), nadbiskup emeritus Malines-Bruxellesa, Belgija a kardinalom postaje 1983. Član je Kongregacije za Bogoštovlje i sakramente i Kongregacije za katolički odgoj.
    Ovaj Danneels je najgori. Za njegovo vrijeme nadbiskupovanja bilo je primljeno samo 5 novih bogoslova, a već za vrijeme njegova nasljednika koji je svet čovjek bilo je 55 bogoslova.
    Još je Danneelsu policija pretraživala biskupske dvore istražujući pedofiliju. I sve to nije spriječilo Franju da ovu trojicu nitkova (osim svećeničkog dostojanstva) imenuje za sljedeću obiteljsku sinodu.
    Svi oni koji podržavaju franju su na rubu gubljenja spasenja duše, ako je već nisu izgubili.
    Toliko o preveslavanju katolika od izdajice franje. Ali tko sam ja da mu sudim.

    avatar

    01.02.2016. (11:46)    -   -   -   -  

  • magle dolaze

    Jel' ovo neka zajebancija? Ti ovo ozbiljno?

    avatar

    01.02.2016. (11:51)    -   -   -   -  

  • Moslavac

    Ako možeš, makni Accurate Counter, svaki put kada otvorim tvoj blog anti-virus mi blokira tu aplikaciju.

    avatar

    01.02.2016. (12:41)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    "Možeš mislit koliko je vjerodostojno kad ljevičari nešto raskrinkavaju."

    Ne treba bit ljevičar za raskrinkat mutež znanjem da u 12. tjednu zametak od dekagram i pol nit bježi nit kriči, nema još ni sustav za to. Kod starijih i većih je zahvat u većini zemalja ilegalan, osim u slučaju komplikacija, takve slike uglavnom guraju bolesni fanatici i nemaju veze sa sitnim zametkom. U filmu su prisiljeni govorit o prekidu trudnoće do 3. mjeseca, jer je nakon ionako ilegalno, al je doktorček to malo poradi efekta izmanipulirao - trga "precizno glavu i udove" (ko kod komplikacija i većeg fetusa) na minijaturi i silom gura pod nos uvećane modele. Poradi dramaturgije.

    "Također su masoni pokušali podvaliti onu irkinju da bi nakon što su odglumili njeno otkrivanje oslabili one vjernike koji vide da ih Franjo hoće vodit u pakao."

    Nema tebi pomoći, ha ha ...

    avatar

    01.02.2016. (14:46)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Ma daj @blogi uozbilji se, ne radi se o zrnu ječma nego o čovjeku, živoj duši koja se stvara 'odrasla'. Pa i da je klica ječma čovječe ako ga isčupaš iz zemlje isčupo si ne samo klicu nego i KLAS ječma koji će to biti u skoro vrijeme. Zar je to tako teško shvatiti ljevičarima koji su izgubili pamet. Ali ne 'brini' dopast će tebe pakao ako ustraješ u navještanju kulture smrti. Još jednom- imaš još vremena (?, nitko ne zna ni dana ni časa) dovoljno do smrti, pa se pazi kad umreš da ne umreš.
    @magle, ne znam da li misliš na post ili na komentar o kardinalima.
    @2N- probaj sad.

    avatar

    01.02.2016. (15:36)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @Annaboni :)

    avatar

    01.02.2016. (15:57)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    To još uvijek ne opravdava manipulirani film. O ječmu ;)
    Rekoh ti već da su s tvoje pozicije svi "levi", na rubu si gdi ekstremnije nede ...
    I ne maši furt s tim paklom, svi će tam, samo ti i Večka ne. Zadovoljan? ;)

    avatar

    01.02.2016. (16:38)    -   -   -   -  

  • lion queen

    meni nije jasno kako netko tko ima dokaz života: fotografiju, otkucaje srca, različite 3-d snimke, može još uvijek zagovarati ubojstvo? što bi još trebalo da se njemu dokaže da život živi? što?

    avatar

    01.02.2016. (17:50)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Barti
    šta se tu ima tumačiti, ako se čak i njihovo visočanstvo "znanstvenici" slažu da Život počinje začećem
    poslije je sve u sferi "blogosfere"
    ista logiga je i kod eu-tanazije
    il si premlad il si presstar

    Too Old To Rock n roll Too Young To Die


    čakija ti ne gine!!

    avatar

    01.02.2016. (18:28)    -   -   -   -  

  • suza za zagorske brege

    Abortus je ubojstvo ljudskog bića. To je zločin za koji nema opravdanja ni u kojem slučaju.
    Bartimej, u ovom imate moju punu podršku. Bilo bi dobro da takvo ili slično pismo pošaljete i našoj predsjednici Kolindi koja sebe predstavlja za vjernicu. Možda nešto poduzme po tom pitanju. Barem da utječe na promjenu javnog mišljenja? Iako čisto sumnjam. Naime, uglavnom se svi slažu, i "lijevi" i "desni" da je abortus zlo, ali nisu za njegovu zabranu. Licemjerno peru ruke kao Pilat, ali ipak osuđuju na smrt nevinoga.

    avatar

    01.02.2016. (18:33)    -   -   -   -  

  • geomir

    Kažeš među ostalim:
    " Bog je prvi oblikovatelj i tvorac (Adama) pa može reći da ..." itd......

    Ništa mi nije jasno, jer jednom štiocu objašnjeno s nadležnog mista
    da
    "Adam i Eva samo su simbolični, znakoviti likovi, a ne povijesne osobe,...."
    pa po tome nema razlike između tih likova i recimo Snjeguljice, Crvenkapice, .....

    Također konstatiraju u odgovoru da : ".....dakle, svojim nas govorom upozorava
    da se Bibliju ne smije uvijek tumačiti strogo doslovno,...."

    pa ja pitam koji su kriteriji da bi rekli šta tribamo tumačit doslovno, a što ne!!??

    avatar

    01.02.2016. (22:45)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @tigi
    Život je bolest. Prenosi se spolno, a završava smrtno. ;)

    avatar

    01.02.2016. (22:52)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @tigi, čakija se rimuje sa rakija, pa budem sklepal neku pesmicu.
    @suza, predsjednica dobija puno pisama, mislim da skoro sve završava u košu, ali eto mogu probat.
    @geo, dobar ti je link iz Glasa koncila. Obradovao si me. Odgovori na pitanje su površni i nedorečeni, čak i pomalo kontradiktorni. Ili jest Adam bio jedna osoba ili nije. Jasno da samo hebrejsko ime govori o tome da simbolički može predstavljat ljudsku vrstu. Ali da je bio osoba evo samo dva primjera. Prvo u Lukinom evanđelju se nabraja cijelo rodoslovlje Isusovo, Ali za razliku od Matejeva evanđelja Luka počinje od Isusa a završava sa Adamom i Bogom. Dakle rodoslovlje. Pa o čem onda teolozi pričaju. Bolje bi bilo da se pokriju po ušima i šute.
    Inače ima dogmatska konstitucija da je Adam bio povijesna osoba, mislim Prvi vatikanski koncil.
    Drugo evo iz Pavlove poslanice rimljanima, 5 glava:
    Adam i Krist
    Zbog toga, kao što po jednom Čovjeku uđe u svijet grijeh i po grijehu smrt, i time što svi sagriješiše, na sve ljude prijeđe smrt... 13Doista, do Zakona bilo je grijeha u svijetu, ali se grijeh ne ubraja kad nema zakona. 14Da, ali smrt je od Adama do Mojsija doista kraljevala i nad onima koji ne sagriješiše prekršajem sličnim kao Adam, koji je pralik Onoga koji ima doći.
    15Ali s darom nije kao s grijehom. Jer ako su grijehom jednoga mnogi umrli, mnogo se obilatije na sve razlila milost Božja, milost darovana u jednom čovjeku, Isusu Kristu. 16I dar – to nije kao kad je ono jedan sagriješio: jer presuda nakon jednoga grijeha posta osudom, a dar nakon mnogih grijeha – opravdanjem. 17Uistinu, ako grijehom jednoga smrt zakraljeva – po jednome, mnogo će više oni koji primaju izobilje milosti i dara pravednosti kraljevati u životu – po Jednome, Isusu Kristu.
    18Dakle, grijeh jednoga – svim ljudima na osudu, tako i pravednost Jednoga – svim ljudima na opravdanje, na život! 19Doista, kao što su neposluhom jednoga čovjeka mnogi postali grešnici tako će i posluhom Jednoga mnogi postati pravednici.
    20A zakon nadođe da se umnoži grijeh. Ali gdje se umnožio grijeh, nadmoćno izobilova milost: 21kao što grijeh zakraljeva smrću, da tako i milost kraljuje pravednošću za život vječni po Isusu Kristu Gospodinu našemu.
    ------------------------------------------------------------------- -------------------
    Odavde se 'vidi' i teologija po kojoj je Adam jedna osoba. Čak se to i naglašava. To -JEDNA-.
    Inače iz ovog odlomka sam isčitao tajnu povijesti svijeta, ali to je toliko skriveno da uživam u tome. Eto nemojte reći da vam nisam rekao. Pisat ću o tome, zapečatit i nek se otvori nakon 50 god. od moje smrti. hahaha.
    @blogi, bome si ovaj put potrefio. S tim da treba život odvojiti od bolesti, kao što se odvaja duša od tijela inače može i duša umrijeti a to nikom ne želim čak ni mojoj dragoj večkici.
    @geo zaboravih odgovoriti o kriterijima kako se čita pismo. Jedini pravi kriterij- ljubiti bibliju i dopustiti Duhu Svetom da ti je tumači.

    avatar

    02.02.2016. (00:06)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    "Dakle rodoslovlje. Pa o čem onda teolozi pričaju."

    Kolko je to godina sve skup? ;)

    avatar

    02.02.2016. (00:35)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @blogi
    kak ide ona "švapska"
    da je život ko dječje gaće
    kratak i posran
    (neću te "maltretirat" s prjevodom)
    i godine se ne računaju od Početka!
    (nije bilo ni potrebe ni "vremena" u vječnosti)
    tek kad je Mali zagrizel Apple! smo se počeli zbrajati
    je dobil pedalu iz Gartena

    avatar

    02.02.2016. (15:49)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @tigi, pa to i pitam. ;)

    avatar

    02.02.2016. (16:20)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @barti, Pavao špekulira ka i ti o "jednom". Jel bio nazočan? Nije! Jesi bio ti? Nisi! Dakle?
    Argumentiraš napisano tim napisanim, tak možeš dokazat i Dänikena ;))

    avatar

    02.02.2016. (17:31)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Kršćanstvo je objavljena religija. Sam Bog je objavio osnovne istine pa i Istinu o jednom Adamu. Pavao je bio nazočan kad mu se Isus obratio na putu za Damask. I još puno puta za njegovih velikih putovanja. Sa apostolima je razgovarao tri godine. Imao im je vremena pričati o Abrahamu sve do Adama. A i Pavao je dugo pričao sa Petrom i ostalima.
    Ja sam nazočan vjerom. Osim u dva, tri navrata kad sam pričao -'licem u lice'-
    Iz ovih razloga usporedba s Dänikenom je nesuvisla, jer se u tvojoj usporedbi radi o zamišljenom konceptu- poveznici ali bez sadržaja. Kad se sadržaj uzme u obzir ispada kod jednih da se radi o vjeri i poklonstvu Gospodinu, a kod drugih klanjanje idolu koji stanuje u mašti pisca.

    avatar

    03.02.2016. (00:16)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Klimavo! ;)

    Nisi mi odgovorio kolko je ono godina skup.

    avatar

    03.02.2016. (12:42)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    "Osim u dva, tri navrata kad sam pričao -'licem u lice'"

    Dva, tri navrata? Jel dva il tri? ;))

    avatar

    03.02.2016. (14:02)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Jednom je bio monolog 'Odozgor', ako se to računa u dijalog onda tri.
    To o godinama sam objasnio ali si zaboravio. A @tigi ti je napomenuo princip brojanja, ali izgleda nisi skužio. Ako se odlučim pisati o tajni postanka svijeta onda će to biti objašnjeno u jednom poglavlju.
    Ali sad imam važnijih tema. Povijest nije svjetonazorsko pitanje u eu, ali jest u americi i to prvorazredno. Ali nisam amer pa da me to previše zabrinjava.

    avatar

    03.02.2016. (23:27)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Ti nisi tigija kužio, ja jesam, pitanje je jednostavno i jasno, al ga treći put preskačeš ;))

    A o stanju kad čuješ glasove smo se već spominjali ;)

    avatar

    03.02.2016. (23:44)    -   -   -   -  

učitavam...