Komentari

mojakurukshetra.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Atma

    :/

    avatar

    20.01.2016. (08:07)    -   -   -   -  

  • .

    I sama se borim. Ne nijenjati sebe u tom pogledu nego prihvatiti nepromjenjivo. A to je tesko i trazim snagu odozgor.

    avatar

    20.01.2016. (08:39)    -   -   -   -  

  • Atma

    Da...i ja :/

    avatar

    20.01.2016. (09:15)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    na žalost, dok je takva klima u našoj zemlji, da se zapošljavaju podobnici, dok vlada nepotizam - stručni ljudi će bježati izvan zemlje

    avatar

    20.01.2016. (10:58)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Sada ne radiš. Ali ipak imaš posao: naći si posao! To je jedini posao za koji imaš najvažniji resurs, a to je vrijeme. Dakle, imaš na raspolaganju punih 8 sati za traženje posla. I iskoristi to vrijeme. Shvati "zaposliti se" kao projekt. I čini sve da bi uspješno dovršila taj projekt. Odrađivati projekt znači upoznati problematiku, spoznati mogućnosti, prilagoditi resurse...
    Dakle, svako jutro pregledaj baš sve ponude za posao. Ako nema nešto što ti odgovara, baci veću mrežu. Malom mrežom ne možeš uloviti krupne ribe. Dakle, proširi.
    Zatim isprintaj tisuću kompleta dokumenata. Imaj ih spremno. Kao i kuverte i marke. Onda kuvertiraj ponudu i odnesi osobno. Vodi rokovnik s ponudama. Prati termine za razgovore..
    Što više odrađenih natječaja, veća šansa da projekt uspije.
    I nije točno da je sve namješteno. Jednostavno, nije namješteno. Kad ideš na razgovor, znaj da postoji mogućnost da nije namješteno i da ćeš baš ti dobiti taj posao, ako ostaviš dobar dojam.
    Da si vjernik, dala bih ti još poneki savjet, a kako ne znam jesi li, suzdržat ću se da te ne uvrijedim.
    I da, cjeloživotna edukacija je temelj svega. Uči sve što ti dođe pod ruku, jer se nikad ništa ne događa bezrazložno. Sve što naučiš, a da u tome ne vidiš smisla danas, jednog dana u budućnosti će ti dobro doći. Uvijek je tako! Život su puzzle.. neke nemaju smisla kad si ispunila gornji desni ugao, ali itekako imaju smisla u donjem lijevom ili donjem desnom... Svemir živi u savršenom poretku!

    p.s. baciti širu mrežu, znači proširiti područje ribarenja... ako ne živiš u zagrebu, baci mrežu u zagrebu... najlakša stvar je preseliti krpice.

    avatar

    20.01.2016. (18:09)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Teško je danas i onima koji rade (jer malo tko od nas radi ono što voli nego ono što mora) a još teže onima koji ne mogu naći posao, osobito nakon dugotrajnog školovanja..Ja ti ipak želim da vidiš bar zraku svjetlosti na kraju tunela...nemoj izgubiti vjeru (koliko god to teško bilo)...postoji neko rješenje...mora postojat...Želim ti svu sreću da ga brzo nađeš..

    avatar

    20.01.2016. (18:11)    -   -   -   -  

  • Atma

    @lion queen- imam posao, na određeno i dosta psihički zahtjevan. Ali uz to se još dodatno obrazujem. Humanistički sam smjer i nažalost zbog nekih stvari zdravstvene prirode ne mogu bilo što raditi, tj. poslovi koji bi sezonski bili mogući-konobarenje npr. ne mogu obavljati.

    A vjera...škicni malo starije postove pa ćeš znati odgovor :)

    @dnevnik- hvala ti. Ja sam vječni optimist iako je ovaj post totalno crn, no u dubini negdje vjerujem da će se jednom nešto promijeniti.

    avatar

    20.01.2016. (18:53)    -   -   -   -  

  • ~Confidant~

    ahaha, ne vidim tunel, a kamoli svijetlo :D tako je i meni negdje u glavi. svaki smisao koji pridajem ovoj zamornoj materijalnoj egzistenciji je totalno usiljena svrhovitost. ajmo bit pametni jer nam se nudi bit pametan. ajmo bit pragmatični, jer je bolje od nepragmatičnosti.... ali kao što sam već puno puta konstatitrala - već mi je puna kifla igranje igre koja mi se uopće ne sviđa... pa makar i nosila neke svoje nagrade...

    avatar

    20.01.2016. (20:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...