Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (24)

Marketing


  • Lastavica

    To ti je ono, taman uđeš u uniju, ona se počne raspadati.

    avatar

    08.01.2016. (18:48)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Tko god čita povijest, lasto, zna da se zajednice sastavljene od raznih naroda i država ne mogu održati kao stalne tvorevine: Aleksandar Makedonski, Rimsko carstvo, Otomansko cartvo, Crno-žuta monarhija, Britanski imperij, Sovjetski savez, Jugoslavija, Čekoslovačka, Ujedinjena arapska republika da nabrojim samo one najpoznatije. Praćenjem zbivanja kroz povijest, logika nam govori da je to nemoguće.

    avatar

    08.01.2016. (20:32)    -   -   -   -  

  • jelen

    "Nestašni" Poljaci sami su si stavili soli na rep svojom patološkom rusofobijom. Ako budu danas sutra htjeli sve rakete za koje im se snilo da moraju imati za zaštitu od Putina u konačnici će zaplesati kako im sa Zapada bude zasvirano. Naravno možda se varam, ako su doslijedni u svome nestašluku umjesto raketnih sustava postavit će kipove katoličkih svetaca :-))

    avatar

    08.01.2016. (23:26)    -   -   -   -  

  • Demetra

    Kako je Preradović rekao: "Stalna na tom svijetu samo mijena jest!" tako i svaka tvorevina za koju poneki mudrac misli da je remek djelo njegova mudrovanja, nestat će s vremenom ako joj se ukinu razlike koje ju obilježavaju.

    avatar

    09.01.2016. (08:29)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ovo drugo, moj Jelene, i bit će sigurni i od putinovih raketa i od briselske birokracije :-)!

    avatar

    09.01.2016. (17:53)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    A hoće li se, demetra, ukinuti? Nisam siguran.

    avatar

    09.01.2016. (17:54)    -   -   -   -  

  • Euro

    kako se ono kaze.Zasto pas lize svoja jajca?
    -Zato sto moze..

    E tako i Poljska,Madjarska i Britanija to mogu...

    avatar

    12.01.2016. (08:07)    -   -   -   -  

  • Proglasi

    Razuman se čovjek prilagođava svijetu, a nerazuman naprotiv: NE! ~ nerazumno je tvrdoglavo pokušavati prilagoditi svijet sebi pa stoga svaka promjena na ovom svijetu ovisi o nerazumnom čovjeku

    (Sa zakašnjenjem čestit Božić ~ ili unaprijed za slijedeću ~ isto tako sretnu ti Novu...)

    avatar

    12.01.2016. (17:48)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Davno je to, proglasi, rekao Bernard Shaw.

    avatar

    12.01.2016. (22:03)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Tošno, eure, samo treba IMATI jajca (muda)!

    avatar

    12.01.2016. (22:04)    -   -   -   -  

  • odmak

    Nadajmo se da nećemo postati država koja kao i ISIL, ali i mnoge druge arapske zemlje imaju vjerske zakone. To bi bila katastrofa, ali borba za kršćanske vrijednosti još je daleko od prisile vjerske ili ideološke. Dragi semper contra ( pogledaj ti čak su i onu emisiju nazvali po tvom nadimku) ja sam živjela, učila i radila u zemlji u kojoj je ideologija progutala svaku slobodu. Nisam se SMJELA buniti! Naučili smo živjeti kao homo duplex. Sve je to iza mene. Ako se ponovi od bilo koga ovaj ću se put buniti, iako smo se mi Hrvati naučili spustiti uši i šutjeti.

    avatar

    13.01.2016. (10:11)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Draga, odmak, ako si mislila na Jugoslaviju kad si spomenula "da si živjela, učila i radila u zemlji u kojoj je ideologija progutala svaku slobodu", reći ću ti da sam se rodio u državi za koju danas mnogi misle da je bila 'vjekovna težnja hrvatskog naroda za svojom državom', da je (nažalost) moj otac poginuo za ideale socijalizma za koje su se borili oni koji su u rat otišli prije 1943. godine, da sam se u državu koja je nastala od te borbe razočarao mnogo prije 1991. za razliku od mnogih koji danas drže ruku na srcu i diče se svojim hrvatstvom, da sam se dobrovoljno prijavio u prve vojne formacije, narodnu zaštitu, i da posjedujem spomenicu s potpisom dr F.T, i nekakvu medalju i da sam danas jednako tako razočaran u ovu Državu (ne u ovu Zemlju) kao mnogi koji još uvijek žive Titova vremena.

    No tada nikada nisam imao dojam da nemam slobodu i da ne smijem reći što mislim. Danas se više bojim nego onda, ali ne od državne represije već od onih od koje me ta ista država zbog njihovih 'ljudskih prava' nije u stanju zaštititi ako izjavim nešto što se njima ne sviđa.

    avatar

    13.01.2016. (16:42)    -   -   -   -  

  • Iva

    Svaka politika ima svoje vlastito objašnjenje. Politika mora apsorbovati istoriju ako želi da ima značenje i lik "sudbine". :)

    avatar

    14.01.2016. (00:17)    -   -   -   -  

  • alexxl

    Ti Poljaci su isto blesavi kao i mi.

    avatar

    14.01.2016. (16:58)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Pa izgleda tako nekako, alexxl. preskočili Željeznu zavjesu pa upali u EU tor, a sad bi opet htjeli iz njega napolje. Mislim da su ipak jedan korak ispred nas što nije za čuditi se kad su prije ušli.

    avatar

    14.01.2016. (17:32)    -   -   -   -  

  • NF

    velika britanija je ionako praktično vani, a mađarsku i poljsku ja shvaćam kao dokaz preovladavajućeg shvaćanja demokracije i zajedništva.

    avatar

    14.01.2016. (22:50)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    Pa kažu kad Hrvati uđu da mora propasti svaka zajednica ;) Jel počelo sa našim ulaskom propadanje?
    Mi nemamo svoju vlastitu politiku, mi mo samo lutke velikih igrača. Mi smo tj naša elita je kupljena za šaku dolara, Sanader je tu najbolja ilustracija ali nije to stvar jednoga čovjeka to je stvar elita. Geopolitiku igraju veliki igrači i mi smo realno tu mali i nemamo šanse, ako su veliki odlučili da idemo u EU, onda smo mi tu trebali ući, ali ono što mali mogu je ispregovarati za sebe ustupke i dobre stvari. Jedna Malta je manja od Hrvatske a uspjela je ispregovarati puni gospodarski pojas npr. Neću dalje o toj temi i našem ulasku nelegalnom referendumu itd.
    Ali barem je tu bio referendum, kad smo ulazili u NATO nije bio nikakav referendum nego nas je Sanader uvalio. 1991 kad je SAD mogao spriječiti rat da je htio ( naravno to nije bilo u interesu SAD ) to nisu učinili, nego je James Baker dao jugoslavenskom vodstvu odrješene ruke da to riješi što prije. Nisu uspjeli zahvaljujući odlučnosti hrvatskog naroda i pomoći Blažene Djevice Marije. Kasnije se razvio rat u BIH, jer je to odgovaralo velikim igračima, a kad je trebalo završiti rat SAD je nama dao dozvolu da oslobodimo Hrvatsku ali u što kraćem roku, mi smo to savršeno odradili i uspostavljena je ravnoteža a Milošević je postao garant mira na balkanu, Tek 1999 su mu izmislili Kosovo i bombardirali jer su ga se željeli riješiti, iako je sve započelo na Kosovu, njima je do vlastitih inetersa a ne do naroda. Ja sam bio tinejđer u opkoljenom Dubrovniku bez vode, struje i grijanja, granatiranom, a kad nije bilo granatiranje išao bi čekati vodu koja se dijelila na raznim izvorima ili cisternama, bez vanjskih komunikacija osim radija na baterije svakih sat vremena. Ugledavši ratni brod ponadali se da nas dolazi spasi američka šesta flota, kad ono neprijateljski razarač udara po nama. Kad je došao mir Sanader nas uvodi u NATO bez referenduma, od koga da nas brani? Ako smo mogli nenaoružani 1991 možemo i danas, s tim da realno nemamo od koga se bojati, NATO služi samo za američke interese, sad nam kao fol poklanjaju rakete, pa će onda Srbi uzeti od Rusa, opet su mali oruđe velikih sila. Ja sam protiv i NATO i EU. EU je svoju sudbinu odredila onog trenutka kad je odbila prijedlog danas svetog pape Ivana Pavla 2 da u Ustav stavi Boga i kršanske temelje na kojima zasniova svoje postojanje. Bez tih temelja Europa se ruši kao kula od karata, kao Rimsko Carstvo. Poljska je u 20 stoljeću puno propatila, zapadni saveznici su je izdali, nacisti porobili i okupirali, sovjetski komunisti sa druge strane osvojili i skoro istrijebili, ali Poljska je opstala. Danas neoliberalni vlastodršci svijeta pokušavaju nametnuti svoju vlast namećući neoliberalnu ideologiju, uvodeći seksualne nastranosti kao nešto pozitivno i poželjno, napredno i moderno. Time se odbacuje Boga radi svoga hedonizma ali i propasti. Zadnja idelogija koja je odbacivala Boga je komunizam a znamo kako je on neslavno propao. Poljska se pokušava oduprijeti tim trendovima i vratiti Bogu. Molimo se mi za našu Hrvatsku, ali i za cijeli svijet jer smo na prekretnici, postoji realna mogućnost trećeg svjetskog rata.

    LP i BB

    avatar

    15.01.2016. (00:28)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Hvala ti, voyageru, na ovako opširnom komentaru. U njemu ima stavova s kojima se u potpunosti slažem i o kojima sam već bezbroj puta pisao i na ovom blogu i na mom portalu sempercontra.com, no ima i stavova s kojima se ne slažem, pogotovo glede uloge religije (ne vjere) i Crkve u društvu. No to su osobni stavovi o kojima je izbjegavam diskusije jer najčešće ničemu ne vode. Pogotovo ne u ovom obliku komentar na komentar ili kako bi narod reako tuk na utuk.
    Drago mi je da si se javio i da je moj posjet tvom blogu, koji neće biti zadnji, polučio meni novo poznanstvo pa makar i virtualno.

    avatar

    15.01.2016. (13:20)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Kratko, NF, i jasno! Uosatalom: "Ceterum censeo EU esse delendam!" je moj, na popisu prvi, 'mudroslov' još otkako je počela tlapnja o korisnosti ulaska Hrvatske u EU.

    avatar

    15.01.2016. (13:23)    -   -   -   -  

  • Gorkić Taradi

    Mi smo uvijek bili pomalo zaostali, zar ne?
    I nikad ništa naučili iz vlastite prošlosti, pa moramo iz tuđe!

    avatar

    16.01.2016. (12:22)    -   -   -   -  

  • Proglasi

    'Svako ima pravo na svoje mišljenje.' E pa i ja bih to pravo zakonom zabranio

    avatar

    16.01.2016. (17:04)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    sve je to već bilo 30-tih godina 20. stoljeća. ako je povijest učiteljica života, treba je umiroviti

    avatar

    16.01.2016. (17:12)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Neki uče na tuđim greškama, gorkiću, a mi na svojima. No ide nam kao onim pačićima: učili su učili od srijede do petka, al' se nisu maknuli dalje od početka.

    avatar

    16.01.2016. (20:07)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Ako već citiraš, progl...., onda citiraj sve:
    Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ga nitko silom nema pravo nametati drugom!
    ...pa ni zakonom.

    avatar

    16.01.2016. (20:08)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Za neke je, pametni, a za neke nije. Ovi potonji ne vole ići u školu pa im učiteljica ne može ni pomoći.

    avatar

    16.01.2016. (20:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...