Komentari

hrvatskanizozemska.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Anonimac

    Procitala sam tvoj blog, zivim u Nizozemskoj i eto malo me cude tvoji navodi o tome da se dobije socijalna pomoc 1200 eura mjesecno....i da nista ne radis i lezis. To nije tocno. Socijalnu pomoc za nezaposlene mozes dobiti ako si prije radio pa si ostao bez posla i to sve na odredjeno vrijeme. (nakon toga snadji se kako znas, cak i ako zivis sam -neces dobiti socijalnu pomoc tek tako)
    Tako da je Nizozemska jako daleko od raja.

    avatar

    14.01.2016. (17:52)    -   -   -   -  

  • Hrvatska ili Nizozemska

    Hvala ti na komentaru, osobito mi je drago čuti mišljenje oriđiđi Hrvata koji žive u Nizozemskoj.

    Ja iznosim informacije kojima raspolažem, a ako sam u krivu - slobodno me ispravi. :)

    avatar

    15.01.2016. (13:00)    -   -   -   -  

  • Anonimac

    Mozda ti bi mogla pricati i o nizozemskim doktorima :-) i o paracetamolu kao univerzalnom lijeku za sve bolesti :-) :-)

    avatar

    15.01.2016. (21:12)    -   -   -   -  

  • Anoniem

    Pomoc za nezaposlene (WW uitkering) nije isto sto i socijalna pomoc (bijstand). WW uitkering se zaista dobiva razmjerno koliko je osoba dugo radila (u principu ide 1 godina rada = 1 mjesec pomoci, ovo je samo okvirno) i iznosi 70% place. To u biti i nije pomoc nego je osoba za to uplacivala doprinose za vrijeme rada iz svoje bruto place i sad se to na jedan nacin u biti vraca.
    Bijstand je socijalna pomoc i ona se zajedno s razlicitim dodacima (toeslagen) dobije neovisno o tome koliko je dugo ili uopce osoba radila i ovisi samo o tome koliko osoba ima novaca na raspolaganju za zivot. Ukoliko partner ili osoba s kojom se registrirano zivi u kucanstvu (moze biti i prijatelj npr.) radi i ukupan iznos koji obitelj/kucanstvo mjesecno ima na raspolaganju je visi od propisanog minimuma ne dobije se nista. Ukoliko imate stednju takoder nista dok stednju (ima neki minimum koji se smije zadrzati cini mi se) ne potrosite. Ukoliko imate stan ili kucu u vlasnistvu (ne pod zajmom) takoder nista se ne dobije.
    No ako osoba zaista nista ne posjeduje istina je da se dobije oko 1000e pomoci, te se mogu ostvariti razliciti dodaci (toeslagen) kao npr. za zdravstveno osiguranje, stanovanje (rentu). Pa barem je u Niz svako malo u novinama kako npr. samohrane majke sa raznim dodacima imaju preko navedenih 1200e prihoda tako da autorica bas ne prica bezveze. I zaista ima veliki broj ljudi koji na ovaj nacin izbjegavaju raditi, pa dokada potraje... :)

    S komentarom o Niz doktorima (posebno opce prakse, huisarts) i paracetamolu kao lijeku za sve + "ne morate ni dolaziti na pregled, proci ce to samo od sebe" se potpuno slazem :)

    Pozdrav od orididi Hr osobe koja zivi u Niz :)

    avatar

    01.03.2016. (20:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...