Komentari

oh-man.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • pastrnjak je fin kuhan

    Pa reklo bi se nije to loše tamo uređeno, mislim čisto s financijskoga gledišta. Taksist koji u fušu očitava vodomjere, financijski zbrinjava dvije kuće, dvije žene, osmero djece i ide na prekomorska putovanja itd.
    Nije ni čudo da je čovjek ležeran i zadovoljan, al ne valja to tako, otići će iz života bez spoznaje da je svaka uvjetovana egzistencija po defaultu patnja i slijedom toga će nakon ovog života opet nekritički težiti budućim uvjetovanim egzistencijama... samo što mu karma sprema u budućim takvim egzistencijama to nije izvjesno, sljedeći put možda će on biti žena koja čeka u kući pitajući se što to muž tako zanimljivo radi u Bangkoku :-))

    avatar

    03.12.2015. (18:49)    -   -   -   -  

  • oh,man!

    @Pastrnak...
    reklo bi se da nije loše (financijsli), ali nama svakodnevno opterećenima egzistencijalnim piotanjima, financijama i sl. to prvo upada u oči.

    On je ležeren i slično, ali ja ipak vjerujem da svaki život sadržava dobru mjeru problema i lekcija. Nema neopterećenog postojanja.
    Mogu čak biti zlurada pa reći da mu upravo želim da se rodi kao žena u vlastitom društvu, još da mu želim da se sjeća kako je to bilo biti muškarac....ali ,to uopće nije potrebno.
    Svatko ide pravim i dobrim putem, i sve je na svom mjestu, nitko se ne bude izgubio.

    Moje razmišljanje veli da je u njemu moralo nešto sazreti da se kreirala situacija u kojoj su postavljena takva pitanja. On ih je čuo ,ušla su u njega, kako god ih razumom tumačio on tada.....isto kao što je nešto u meni moralo biti dozrelo da vršim takav razgovor, sa takvim muškarcem, a da ga ne prezirem, ne mrzim i da vidim da je to samo dio puta......bez grča se je govorilo, bilo je tu nečeg iscjeljujućeg za sve prisutne.

    avatar

    04.12.2015. (07:38)    -   -   -   -  

  • Tulicuatro

    Eh, da, to s karmom je zeznuto, jer bi se moglo reći da su sve žene arapskog svijeta koje ispaštaju zbog nejednakosti zapravo nekadašnji muškarci koji su se karmički ogriješili, i tako ukrug. :) Kad čitam izvješća poput ovih tvojih (koja su, btw, vrlo zanimljiva), uvijek imam slične misli: ti su ljudi možda ugodni, susretljivi, pametni, dragi, otvoreni u komunikaciji, bla, bla, bla, ali su zapravo jako nesvjesni, tj. djeca u duši. I zbog toga, dakako, nikada ne bih želio živjeti u takvim društvima. U društvima, dakle, u kojima je između grljenja i potezanja noža, između državne pravde i državnog horora, između slobode i ropstva uvijek samo korak, nijansa, sitnica, krivo izgovorena riječ, nedostatak marame na glavi, pogrešno pitanje na pogrešnom mjestu i slična idiotarija. Indijci su također na sličan način u mnogočemu djeca, ali su ipak nešto svjesniji i zreliji, a njihovi su istinski duhovni učitelji, Sadgurui, kojih je nemali broj, daleko ispred najsvjesnijih Zapadnjaka pa se time energija cijele indijske nacije značajno uravnotežuje, iscjeljuje i popravlja prosijek. :) Ipak, vjerujem (iako nemam dokaza za to), da je u zemljama poput Omana ili Irana mnogo svjesnih i disidentski nastrojenih ljudi, koji, međutim, u mudrosti svojoj šute i ne dovode se nepotrebno u opasnost.

    avatar

    04.12.2015. (22:49)    -   -   -   -  

  • oh,man!

    @ČetvrtiTuli;
    :)))
    Sve si dobro rek'o :)
    Ja nekako mislim, također nemam neke dokaze za to, da baš svugdje, pa čak i tamo, ima svjesnih ljudi, na mnogim mjestima još mudro šute jer za sada moraju, važna je živa mudra misao. :)

    Mi, žene strankinje, osjećale smo se nekako posebno čudno tamo.
    Kao da je više kategorija u glavama ondašnjeg stanovništva, muškarci su jedno, strankinje drugo, a vlastite domaće žene nešto sasvim treće. Osjećaš kako to nije fer.............Očito se mnogi nismo mogli otresti tog osjećaja, jer svako malo se je čula neka konverzacija o tome što je potrebno (i nitko nije ništa uspio zaključiti, naravno) da se takva situacija promijeni, da žena postane čovjek u očima tamošnjih muškaraca.....i stalno se je moglo čuti 'ali, žene su si same krive, one odgajaju sinove'......
    Ne znam put rješavanja, ali vjerujem da će ono doći.
    :)

    avatar

    05.12.2015. (12:39)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...