Komentari

gtaradi.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • semper_contra

    Baš sam mislio koju ćeš formu uzeti. Ove se nisam sjetio jer je već dugo nisam pisao. Evo uz komnetar i posljednje moje Probranice koje nisam, a vjerojatno više ni neću objaviti oficijelno.

    Najprije komentar:
    Izgleda da je ipak stvar u foteljama, jer kada svi misle isto, u stvari znači da nitko ne razmišlja!
    Ma kako ne, svi razmišljaju isto - o foteljama.

    A sad neobjavljene probranice, obrati pozornost na datume.

    Pax Americana

    Vijesti: Putina podržava gotovo 90 posto stanovnika Rusije. Rusima je (57%) važniji „red i poredak“ nego demokracija. Mnogi smatraju da je na djelu bezočna agresivna politika Zapada prema Rusiji. Za većinu Rusa Barack Obama i Angela Merkel su glavni krivci za ekonomske devijacije u Rusiji a ne Putin. Čak 64% Rusa smatra „da Rusija ide u pravom pravcu“, a svaki drugi Rus odobrio bi uporabu nuklearnog oružja.

    Na stranu to što je ovakvo rezoniranje stanovnika Rusije zaista vrlo opasno. No činjenica je da za tu situaciju nisu krivi samo Kremlj i Putin. Još je davne 1939. Guglielmo Ferrero upozoravao da u Europi neće biti mira ako Zapad ne prihvati Rusiju kao ravnopravnog partnera. A Zapad se, nakon što je Rusiji pod Putinom i zahvaljujući visokoj cijeni nafte i plina 'krenulo', odlučio to spriječiti. Glavnu ulogu u tome ima Amerika.

    Kao što je Amerika svojom politikom „Pax Americana“ prouzročila totalni kaos na Bliskom istoku, pokrenula Afričko proljeće koje se izrodilo u beskrajne sukobe raznih frakcija i nakon toga u eksploziju izbjeglica koji preplavljuju Europu, tako je i svojim inzistiranjem na sankcijama Rusiji uključivo i rušenje cijene nafte, doprinijela ponovno dizanje 'ruskog medvjeda' na stražnje noge.

    Komentar cinika: Cinično je u svemu tome što Ameri ne žele prihvatiti ni jednog izbjeglicu, vađenjem nafte iz škriljevca riješili su za sebe opskrbu naftom ne obazirući se na ekološku katastrofu koja iz toga može proizaći i srušili cijenu nafte. Cijena plina, koja je bitna za Europu, ostala je manje-više izvan njihovog interesa. Zakuhali poparu i onda prepustili Europi da se sama nosi s problemima. A Europa, slijepa na to, i dalje 'provodi demokraciju' u duhu Pax Americana.
    (2015-06-26)

    avatar

    20.11.2015. (22:39)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Otpad nećemo, struju ne damo

    Živi zid
    „Nuklearni otpad odložiti u Sloveniji“
    Živi zid se protivi prijedlogu odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori kod Dvora, poručio je Ivan Vilibor Sinčić.
    Živi zid predlaže (sic!) da se kod Vrbine u Sloveniji, gdje već postoji odlagalište, izgrade silosi kapaciteta 10000 kubnih metara i za hrvatski otpad.


    Nekad je bilo geslo „Tuđe nećemo, svoje ne damo“. Sad je to Živi zid malo 'modernizirao', pa kaže da neće otpad ali struju hoće. Dobro su to smislili.
    Komentar cinika: Najprije neće plaćati struju ali je žele koristiti pa ilegalno priključuju neplatiše na mrežu, a sad bi struju iz NE Krško ali bi otpad ostavili Slovencima.
    (2015-06-30)

    Koncentracija gluposti

    Naslovi u J.L.
    „Nakon poticaja za mlade, stižu i oni za starije“
    „Mrsić će do 20120. zaposliti 75 tisuća starijih od 50“
    „Država će umjesto poslodavca koji zaposle starije od 50 uplaćivati doprinos na plaće“
    „Uz pomoć novca iz fondova EU, ministar rada Mirando Mrsić subvencionirat će plaće starijih, trajno nezaposlenih osoba“
    „Vlada od iduće godine kreće s novom aktivnom mjerom zapošljavanja starijih od 50 godina“


    Pitanja:
    Zašto onda mladi odlaze u strane zemlje trbuhom za kruhom i domom?
    Koga će to Mrsić zaposliti kad nije poduzetnik već ministar? Možda dodatne ljude u svom ministarstvu? Odakle ministru uvjerenje da će do 2020. uopće biti ministar a možebitno i živ?
    Kakav je to poslodavac koji ne može zaposliti radnike i isplaćivati sve što po zakonu treba? Ako će Mirando Mrsić (sic!) subvencionirati plaće kakav je to napredak u odnosu na dosadašnje stanje?
    Odakle novac državi da subvencionira plaće? Zar ona nešto proizvodi i prodaje da bi novac zaradila ili pak će to sve platiti porezni obveznici. Pri tomu je sasvim svejedno da li oni u Hrvatskoj ili pak preko EU fondova oni iz EU.
    Nije li možebitno to što Vlada iduće godine 'kreće s novom aktivnom mjerom zapošljavanja' ipak malo preoptimistična izjava obzirom na predstojeće izbore? I zašto se nije 'krenulo' na početku mandata?

    Komentar cinika: Kako s Planom 21 na početku, tako s 'vatrogasnim' mjerama na kraju mandata.
    (2015-07-01)

    avatar

    20.11.2015. (22:43)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Mi smo svjesniji od Amera

    Vrhovni sud SAD-a donio je presudu koja predstavlja poraz Obamine administracije i politike vezane za zaštitu okoliša i štetne emisije u zraku. Glasajući s pet glasova za i četiri protiv zaustavio je Agenciju za zaštitu okoliša u uvođenju novih pravila kojima bi se smanjila količina žive i drugih otrova u zraku. To bi naravno koštalo i u tome je problem, a pravila se odnose na elektrane čije je pogonsko gorivo ugljen i nafta.

    Bilo je i za očekivati da se, iako zagovornici zakona već 25 godina lobiraju da se nova pravila prihvate, ona neće prihvatiti. U 'demokratskoj' i 'naprednoj' Americi biznis i profit su iznad svega.
    Komentar cinika: Sva sreća da se u Hrvatskoj ipak sluša narod u skladu s sintagmom: „Nećete bez naroda“. Kad narod 'izlobira' da se TE na fosilna goriva ne grade Hrvatska će u bitnome doprinijeti spašavanju Planeta, a struju kupovati od pokvarenih Amera i njima sličnih.
    (2015-07-01)

    Možda me ovaj tvoj izbor motivira da ponovo krenem s svojim Probranicama. Hvala ti.

    avatar

    20.11.2015. (22:46)    -   -   -   -  

  • Gorkić Taradi

    Svakako nastavi s Probranicama, njih jako volim čitati!

    avatar

    20.11.2015. (23:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...