Komentari

igniss.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • Euro

    znas kada se kaze da si sam kopas jamu,rupu,raku ...

    e to upavo radi Hrvatska..

    R.I.P. Hrvatska

    avatar

    17.09.2015. (14:14)    -   -   -   -  

  • Bezimeni

    Slažem se u potpunosti sa svim napisanim. Nešto slično, samo puno kraće, naznačio sam u svom postu. Svi oni koji u postovima liju suze nad "teškom sudbinom" migranata i imigranata, nisam siguran da bi pristali prihvatiti i hraniti bar jednu imigrantsku porodicu. U mom gradu imamo prihvatilište za azilante i moram reći da s njima imamo, i imali smo u ovih 10-ak godina koliko postoji, popriličnih problema. Milanović i kompanija na migrantima očigledno žele zaraditi bar nekoliko političkih poena.

    avatar

    17.09.2015. (14:48)    -   -   -   -  

  • Igniss

    @Euro: nadam se da živiš negdje vani pa si barem donekle izoliran od ovog sranja!

    @Bezimeni: točno tako, radi se o najobičnijem ulagivanju i stjecanju bodova kroz igrokaz dobre osobe (eng: "virtue signaling").

    Čak nitko ni ne traži da se imigrante ne prima, samo da ih se sve obrađuje po propisima i da ako netko radi probleme odmah bude deportiran, jer je jasno da netko tko napada policiju ili se na silu "probija prema Njemačkoj" nema veze s 'izbjeglištvom'. Ali to se danas smatra rasizmom....

    U međuvremenu:
    Imigranti u Tovarniku se potukli s policijom i sami počeli put na zapad po cestama i pruzi

    Tko je to mogao predvidjeti? :P

    avatar

    17.09.2015. (17:10)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Gladni su, iznemogli, iscrpljeni, neispavani, očajni, šutirani, izbezumljeni, nepoželjni, djeca plaču ... ti ne bi bio nervozan, "empatijo"?

    Što još na tvom zadnjem linku piše i rado ksenofobna duša preskoči:
    Pomogli su trima sirijskim obiteljima. Odveli su trojicu muškaraca u trgovinu u selu kako bi se opskrbili vodom, hranom i mlijekom za svoju obitelj. Širokim osmjehom i rukom na srcu rekli su 'Hvala vam, brate i sestro'.


    'Gladni su i žedni, kažu da su zadnju hranu dobili u Makedoniji. Policija se ponaša korektno i humano, no kada se netko pokuša udaljiti od kolodvora u potrazi za hranom i vodom policija ih vraća. Umorni su i iscrpljeni, no i dalje su smireni. Najljubazniji su izbjeglice iz Sirije, oni su najstrpljiviji.'

    Generaliziranje i napuhavanje (neizbježnih) pojedinačnih slučajeva začinjeno sa obveznih par izmišljotina (i to debelih) je tipična propagandna metoda ekstremnog ksenofobnog mentalnog sklopa.

    Angela Merkel: „Ich muss ganz ehrlich sagen: Wenn wir jetzt anfangen, uns noch entschuldigen zu müssen, dafür, dass wir in Notsituationen ein freundliches Gesicht zeigen, dann ist das nicht mein Land.“
    (Iskreno ću reći, ako se mi sad moramo početi ispričavat zato što u situacijama nevolje pokazujemo prijateljsko lice, onda to nije moja zemlja.)

    Jel tako @Euro?
    Angeli Nobelovka, Orbanu izgon i zid od žice - probno pedagoški!

    avatar

    17.09.2015. (18:30)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Blogi, ti si taj koji generalizira i napuhuje pojedinačne slučajeve. I sam cititiraš slučaj gdje su tri migranta bila zahvalna za pomoć i iz toga esktrapoliraš na svih 6 000 i 60 000 njih. A objektivne podatke o spolu i porijeklu migranata, o tome da su preskočili tucet savršeno mirnih zemalja, o tome da dokumentirano pljačkaju i uništavaju ponuđenu im okolinu... sve to ništa! Upravo ti si "anegdotalan" u svojem neartikuliranom pozivu na "mlaćenje tuđim k***em po koprivama".

    Nadalje, najmirniji, najpristojniji apel da se migrante primi, samo da to vude kontrolirano i svojom slobodnom voljom, to kao pravi fanatik proglašavaš "ekstremnom ksenofobijom." Ako je to ksenofobija, onda super. Tvoje ocjene govore više o tebi nego o nama. Trebalo bi te biti sram.

    Angela je u pravu. Trebala bi dati ostavku, jer to uistinu nije zemlja jedne fanatične babe koju uopće me zanimaju ni pravednost ni potrebe svov vlastitog naroda.

    avatar

    17.09.2015. (19:02)    -   -   -   -  

  • blogi

    Bravo! Možeš to još "ukrasno" fašistoidnije upakirat, il si se već istrošio?
    I nije me uopće sram, dapače!
    Ni Angelu, neš vjerovat, na većina njenog naroda nit ne pomišlja na njenu ostavku ... ;)

    Ukratko: Što ti uopće znaš osim što se daš napumpat? :))

    avatar

    17.09.2015. (19:22)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Dame i gospodo, to vam je tipični predstavnik pro-imigrantske struje: čim ga se pobije objektivnim činjenicama se upušta u ad-hominem napade s pjenom na ustima. Važnije mu je pokazati koliko je dobar i prosvijećen, daleko od onih groznih fašista/rasista/ksenofoba, nego stvarni ljudski životi i njihova dobrobit, nego koncepti istine i dokazivosti.

    Teško je zamisliti moralno i intelektualno isprazniji način života nego onaj internetskog ratnika koji ignorira činjenica i sipa epitete kao što su "ekstremni ksenofob" i "fašist" po svima koji se ne klanjaji njegovoj superiornosti.

    I naravno, opet si u krivu. Samo 29% Nijemaca odobrava Merkeličinu politiku bezuvjetnog primanja neograničenog broja ilegalnih migranata (i to je bilo i veljači, prije nego se situacija pogoršala).

    http://www.euractiv.com/sections/global-europe/majority-germans -reject-immigration-outside-eu-312282

    I win. Again.

    avatar

    17.09.2015. (19:43)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Rekoh ti da te pumpaju, a sad se već i sam pumpaš. To je od veljače i odnosi se na druge stvari (planirani uvoz nedostajućih stručnjaka je zimus utjecajno bio u jeku), ne na ovu konkretnu situaciju.
    Angela uopće ne vodi politiku bezuvjetnog primanja neograničenog broja migranata, odkud ti to? U času odluke za prvi val izbjeglica je procent odobravanja bio nekih 70 %, ali je onda počela kontrapropaganda ksenofobnih. I što bi? I danas je podrška visoko iznad pola, na tvoju žalost. No, svejedno, Angela za Njemce nikako nije "fanatična baba", osim možda za ekstremiste i neonacije, kojima je ovim primjerom namjerno zadala malo glavobolje. Cura ima jaja! Orban ispao p.... ;))

    avatar

    17.09.2015. (20:46)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Lijepo ti u članku piše da je podrška već u veljači bila samo na 29%, a ti opet svoje. Evo ti, pročitaj sam:

    Meanwhile only 29% of Germans have a positive opinion of immigration from third countries, outside the EU. A relative majority (45%) said they believe illegal immigration into the EU should be counteracted at both EU and national levels. This corresponds to perceptions among a growing number of respondents in Germany (29%), who feel there are not enough inspections at the EU’s external borders.

    As a result, German citizens are somewhat more critical than the average of all Europeans surveyed, of which 57% are against immigrants from third countries. Opposition was higher than in Germany among respondents from Italy (75%), Latvia (79%) and Slovakia (74%).


    29% za ilegalnu imigraciju
    45% za aktivnu politiku protiv ilegalne imigracije na razini i Njemačke i EU

    Ozbiljno pitanje: jesi li ti sposoban za čitanje s razumijevanjem, nešto što se uči u 2. razredu osnovne? U tri posta nisi niti jednom iznio niti jedan argument koji nije u potpunoj suprotnosti sa službenim podacima i zabilježenim citatima i događajima. Samo pišeš da je sve ksenofobično, a na posljedično pitanje zašto je to ksenofobično odgovaraš da je ksenofobično.... eto, jer je ksenofobično. Izvanredna logika, nema što.

    Evo ti još jednom:

    Neograničeno:
    Berlin took the lead in efforts to resolve the European refugee crisis on Monday by declaring all Syrian asylum-seekers welcome to remain in Germany – no matter which EU country they had first entered.

    Chancellor Angela Merkel has said the "breathtaking" flow of migrants into Germany will "occupy and change" the country in the coming years. She said Germany would speed up asylum procedures and build extra housing.

    German Chancellor Angela Merkel has urged the domestic auto industry to offer vocational training and jobs for refugees. "We are an attractive country," Merkel said. "Many refugees expect us to help them with the integration process."

    Bezuvjetno:
    "Incidenti [pljačka i napad mačetom] u Freibergerskom supermarketu nemaju utjecaj na postupak izdavanja azila za muškarce koji su u njemu sudjelovali, najavili su predstavnici Saveznog ureda za migracije i izbjeglice. Takva djela nisu relevantna za donošenje odluke o azilu.

    Last week, Germany eased asylum rules for Syrian refugees, meaning they will no longer be returned to the point-of-entry EU country for their asylum application to be processed, as required by EU rules.

    Njemačke kontrole granica su samo apsurdna predstava bez stvarnih efekata - niti jedan jedini migrant nije zaustavljen ili poslan natrag

    Mogao bih još i još, ali očito je da od tebe možemo čuti samo propagandu koja se uruši čim se netko potrudi zapravo provjeriti je li to istina.

    avatar

    17.09.2015. (21:24)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Uh, sad bih morao pisat knjigu za ova ksenofobna napuhavanja, u tvom se slučaju ne isplati.

    Njemačka ne pruža (opravdani) azil od kad je Angela, nego joj je to u ustavu. No nije istina da ga nasumce neograničeno dijeli bez selekcije, to su bajke. Nedavno se na telki jedna cura rasplakala kad joj je Angela rekla da će moguće morati natrag, odbijanica ima itekoliko. Zbog situacije u Siriji prvo ne pucaš, nego probaš biti čovjek, al ne boj se da i oni neće biti pročešljani. Orban prvo puca, jel. A ti bi rado podučio jednu od najuređenijih zemalja na svijetu, jel tako?

    Ovo ti je dobro: "... te ne pristajemo na ništa manje od 1000 € mjesečne socijalne pomoći." - ko god ti to uvalio, našao je pravog. Oš još, znam gdje toga ima? Ma što pitam, znaš i ti ... ;))

    avatar

    17.09.2015. (22:49)    -   -   -   -  

  • Tzar

    čini se da bi trebalo i ovom blogi napravit jedan spomenik...

    avatar

    18.09.2015. (00:00)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Fućka se Angeli, svi joj (i zemlji) lete u naručje.
    Tebi isto, il te promaše?

    avatar

    18.09.2015. (00:38)    -   -   -   -  

  • Zoni

    @blogi Gle, nemoj pretjerivati. Ok, par nezahvalnih izbjeglica/ekonomskih migranata ne znači nužno da su svi nezahvalni, no isto tako niti par zahvalnih ne znači da su svi zahvalni.
    Ono što pouzdano znamo jest da su većinom muškarci iz Sirije te da velik dio njih u EU dolazi kako bi zapravo ostvario socijalna prava (zato preferiraju Švedsku) ili našao posao. Sve ovo što je Igniss napisao možeš provjeriti.
    Kad smo već kod provjeravanja, daj neki link, nešto konkretno, a ne samo ponavljati čarobnu riječ "ksenofobija" i sprdati se. Teško je ozbiljno shvatit nekoga tko se tako ponaša, bez obzira bio on ljevičar ili desničar. Jednostavno, to je djetinjasto ponašanje.
    Ne tvrdim da kod nas nema ksenofobije i fašizma, no to na ovom blogu nije slučaj.
    Osobno smatram da ljudima treba pomoći. Zato što je ljudski tj. humano, ali i zato jer nas je naša draga nesposobna služinačka Vlada uplela u pizdarije koje su se događale i još se događaju u Siriji (slanje oružja militantima, priznavanje pobunjeničke "vlade").
    Međutim, nema smisla biti veći humanitarac od onih koji su zakuhali cijelu ovu situaciju, bilo aktivno (SAD), bilo pasivno (EU tj. Njemačka). Dakle pružiti pomoć, ali biti realan i racionalan te ostati u granicama svojih mogućnosti.
    Naravno, istinsko riješenje krize je zaustavljanje rata u Siriji te povratak izbjeglica njihovim domovima. Nešto o čemu Europa razmišlja tek sada kad je voda došla do grla.
    Što se tiče Angele Merkel, ona nije cura već baba i nema muda već tuđom kitom po plotu mlati. Konkretno, kitom njemačkih poreznih obveznika. Također, Hrvatska i Mađarska se ne mogu uspoređivati s Njemačkom. Njemačka ima razvijenu ekonomiju i treba tisuće radnika, dok to s Hrvatskom i Mađarskom nije slučaj. Unatoč tome Njemačka je izašla iz Šengena, jer nije spremna za toliko ljudi.
    I nemoj misliti da se Merkelici fućka. Osim ako si mislio na prosvjednike s istoka Njemačke koji su je izviždali, nazvali izdajicom i dočekali nacističkim pozdravom.
    Isto tako, većina izbjeglica ne želi ostati u RH, već žele nastaviti na sjever do Austrije, Njemačke i Švedske. Zamisli samo frustraciji istih ako Slovenija i Mađarska zatvore svoje granice s RH pa zapnu kod nas. Naivno je misliti da te frustracije u konačnici ne bi osjetili i mi.
    Uostalom, koliko si izbjeglica primio kod sebe doma? Pitam jer vidim da ti je stalo da se situacija riješi što humanije i civiliziranije.

    avatar

    18.09.2015. (01:17)    -   -   -   -  

  • blogi

    Prvo pristojno pitaj dal ih neko može primit doma, da ti ne propadne trik ;). Ima i drugih načina pomoći, a ne odmoći. Njemci, na pr., u velikom broju žive u unajmljenim stanovima, a vlasnik im moguće ne voli dodatne podstanare ili nastaju cijele procedure oko garancije, štete i odštete. Pa ipak ih je puno koji na svoj način pomažu, a ne odmažu paranojom i poznatim trikovima znanih grupa.

    Ne znam kakav konkretni link hoćeš, Merkelica i dalje visoko kotira po popularnosti u narodu, socijaldemokrat Steinmeier je po pitanju izbjeglica uz nju, Schäuble je iz njene stranke. Prominencija inicira i donira gradnju izbjegličkih domova, a tendenciozni feeling po telki i ostalim medijima, diskusijama i talk rundama je pretežno u korist izbjeglica. Čist druga slika neg glasine, "ostavka babetine" i sl.. E, i daj, molim te, taj link gdje se može provjerit onaj biser stavljen u usta (valjda svih) izbjeglica: "ne pristajemo na ništa manje od 1000 € mjesečno". Kako se zovu takve metode?

    Razumjem ja što neke zemlje zabrinjava, ali to ne opravdava ovakve niske metode i neprevidiv poticaj netrpeljivosti. Djetinjasto, a? ;)

    Fućkanje se odnosilo na onaj njen linkani "spomenik". Za takav joj se stvarno može fućkat, čak joj i oporba priznaje kvalitete. Unatoč nečijih zlobnih konstrukcija, pogotovo onih "iz daljine".

    avatar

    18.09.2015. (03:21)    -   -   -   -  

  • blogi

    I da: " ...no isto tako niti par zahvalnih ne znači da su svi zahvalni."

    Gdje ja to tako generalno tvrdim?
    Probaj nać razliku, može?

    avatar

    18.09.2015. (05:13)    -   -   -   -  

  • Euro

    Sta izoliran,zivim u Bavarskoj,i svako jutro kada pogledam kroz prozor kao da sam u Islamabadu...

    avatar

    18.09.2015. (11:28)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Blogi, opet se raspadaš. Ukupno odobravanje osobe (koje k tome pada - i sam priznaješ "i dalje") nije isto kao i odobravanje određene politike. Tvoj link upravo pobija sve što si rekao. I dalje stoji: većina Nijemaca želi aktivnu politiku PROTIV ilegalne imigracije i na razini Njemačke i EU.

    Tvoj drugi link je samo neki pretenciozni redatelj koji ulaže svoja sredstva u gradnju prihvatilišta. Kakve to ima veze s Angelom Merkel i odobravanjem od strane njemačkog naroda?

    E, i daj, molim te, taj link gdje se može provjerit onaj biser stavljen u usta (valjda svih) izbjeglica: "ne pristajemo na ništa manje od 1000 € mjesečno".

    Da si pročitao članak vidio bi odmah ispod slike tri linka. Sad sam ih još dodatno istaknuo kao posebne paragrafe da ih ne bi slučajno promašio. Evo ti ih ovdje copy-pasteanih:

    "Po novim pravilima, koja stupaju na snagu od rujna, tražitelji azila bez djece će primati 5,945 kruna (797 eura, 882 dolara) mjesečno socijalne pomoći, skoro pola od iznosa od 10,849 kroner (1434 eura) kojeg trenutno primaju.

    Koja je reakcija 'izbjeglica' na ovo rezanje socijalne pomoći na iznos manji od 1000 €?

    Kao reakciju na to, migranti masovno zaobilaze Dansku u korist Švedske, bilo da ne prelaze preko njenog teritorija, bilo da odbijaju izaći iz vlaka bilo gdje u Danskoj, ako ne bi slučajno bili registrirani u zemlji s manje od 1000 € socijalne pomoći.

    Blogi, trolle moj vrhunski, znaš li ti koliko bi nas iz Hrvatske bilo oduševljeno živjeti u Danskoj, čak i da ne dobijemo baš nikakvu socijalnu pomoć?

    Od početka do kraja, tvoji komentari se sastoje samo od vrištanja riječi "ksenofobija". Ironija je u tome što ti sam svojim ispraznim vrištanjem stvaraš puno više "ksenofobije" nego što bi moglo dvadeset neonacista.

    avatar

    18.09.2015. (12:13)    -   -   -   -  

  • PUA-game

    "A kukavan je Hrvat novog vremena,
    Te pušta da ga stranac k stalnoj smrti vodi.
    Ne opiruć se klanju – krotko janje – hodi
    I ne zna zbacit groznog ropstva bremena.
    ...
    ...
    ...sam ću zazvati pakla vatre
    ...i grom da ropski narod satre!"

    - Tin Ujević

    avatar

    18.09.2015. (15:16)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Shit. Nisam imao pojma da je to napisao.

    Pretpostavljam da je jedino rješenje zbog ksenofobije izbaciti Ujevića iz školskog programa.

    avatar

    18.09.2015. (16:09)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Da ne tražiš:

    Dänemark

    Es ist gut möglich, dass Dänemark für manchen immer noch als liberales Vorzeigeland gilt. In den Achtzigerjahren empfingen die Skandinavier Flüchtlinge noch sehr offen. Die Sozialleistungen waren lange verhältnismäßig hoch.
    Doch seit Jahren setzt Dänemark, getrieben von einer erstarkten Rechten, auf Abschreckung. Zuletzt wurden die Sozialhilfen für Flüchtlinge, die nicht in einer Asylunterkunft leben, halbiert. Etwa 800 Euro erhalten Alleinstehende ohne Kinder jetzt pro Monat - das klingt immer noch viel, doch das Leben in Dänemark ist teuer und der Betrag wird außerdem hoch versteuert.

    Pojednostavljeno skraćeno: Odkad je u nekad primjerno liberalnoj Danskoj ojačala desnica (što ono popratno poraste? Aj već je dosadila ta ksenofobija, jel ;)) ), uvela je metodu zastrašivanja (Abschreckung=utjerivanje straha). Prepolov pomoći u skupoj zemlji, koja se uz to još visoko oporezuje, služi tome cilju. To sad možeš čist fino propagandno koristit: evo mi im dajemo, a oni neće i metnut im u usta zgodno složen slogan "ne pristajemo na ništa manje od 1000 € mjesečno". I pereš ruke ;)) . Stvarno, zašto tamo neuplašeni ne izlaze, baš čudno. Još čudnije da neki ipak ostanu, da baš ne generaliziramo, jel.

    Da se razumijemo, i meni je problem jasan, ali ti nisi, način vonja na poznato.

    Vidjeh ih iz blizine, a i ovi nekako ne pašu u tvoj "nepristrani" opis.

    A da nije ono "odobravanje osobe" u uskoj vezi sa politikom, s čim drugim - pjevanjem? Zamisli, čak i protiv Pegide & Co Germani uz nju.

    avatar

    18.09.2015. (16:19)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Blogi, linkao si članak iz njemačkih novina koji špekulira o namjerama danske vlade. Znaš li ti čitati? Kakve to veze s ičim?

    avatar

    18.09.2015. (19:00)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Ne špekulira, evo s tvog linka ;) :

    "The effect will hopefully be that fewer asylum seekers come to Denmark ..."

    A tvoji linkovi "nikad ne špekuliraju", časna riječ ;)

    Orbanizam, ha ha ...

    avatar

    18.09.2015. (19:13)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Eto, sada barem svi znamo da je darivanje 750 € mjesečno "ksenofobija" i "zastrašivanje"...

    avatar

    18.09.2015. (19:15)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Tak nekak, samo malo u rukavicama ... ;)

    avatar

    18.09.2015. (19:42)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Gledaj pajdo, ni jednu lijepu riječ nisi našao za ljude, ženu i djecu u nevolji.
    Nakon što si od njih generalno napravio gamad i lopove, nudiš ih tako stigmatizirane na prihvat po volji i zakonima zemlje, što je tebi "najmirniji, najpristojniji apel". Oš me još raspizdit ili da prestanemo?

    avatar

    18.09.2015. (19:57)    -   -   -   -  

učitavam...