Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (43)

Marketing


  • Lastavica

    Evo, ja se ne srdim.
    Svidjelo mi se.

    avatar

    12.08.2015. (19:51)    -   -   -   -  

  • ROKO\'S BLOG

    Odličan blog

    avatar

    13.08.2015. (10:53)    -   -   -   -  

  • j.

    uživao kao i obično

    avatar

    13.08.2015. (12:18)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Dobro prikazan uspon na Mali, ali najveći Rajinac, a onako i ja volim zalegnuti. Na vrhovima ne bi trebalo pisati ime nijednog društva, ali na većim putokazima je uobičajeno malim, neupadljivim slovima, ili se samo na.jednoj tabli napiše tko održava i označuje stazu. Zar nigdje snijega?

    avatar

    13.08.2015. (13:42)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    UVJEK volim doči u Tvoj kutak, jer uvjek imaš nešto ljepo za pokazati...Hvala na ljepoti prirode!!!

    avatar

    13.08.2015. (15:25)    -   -   -   -  

  • dražen

    energija kamena?!? ti to ozbiljno?

    avatar

    13.08.2015. (16:52)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Lastavica: hvala što se ne srdiš! :-D

    @ROKO\'S BLOG: ajd čitamo se!

    @j.: i ja uživam dok se prisjećam i pišem nekoliko tjedana kasnije jer se tako puno detalja vrati u sjećanje.

    @gogoo: da i meni je to odmah učinilo se čudno i nekako neprimjereno, osim imena vrha i visine, ništa drugo ne treba pisati. Snijeg smo pronašli drugoga dana podno Zavižana u Vukušić sniježnici, ko da smo stupili u frižider, kad sam izašao van i kad me zapuhnuo vruć zrak htio sam se vratiti dolje... na snijeg :-)

    @modrinaneba: hvala, kad imam nekakve slikice i reportažicu osjećam obavezu da to što detaljnije prenesem, tko zna možda će nekoga potaknuti na put u prirodu, a nekome će možda to biti jedini susret s tim krajevima, u svakom slučaju kako god sam lijen ipak se potrudim koliko mogu da nešto prenesem da ne bi ostalo nepoznato.

    @drazen: da

    avatar

    13.08.2015. (17:17)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Super- novi, veliki post :))
    nisam stigla sve proći, nego do opisa onog mjesta Moći, križanja puteva, Crkvine..... sveti Ante može biti počašćen da su se njega sjetili kao kućepazitelja :DDD dok nema Gazdarice doma :))
    Kako god okreneš - sveto mjesto je sveto mjesto.

    Nadam se da ću uskoro imati mrvu više vremena, i moći konačno sve u miru pogledati.
    Kak su popadale zvijezde kod tebe? Tu slabo!

    avatar

    13.08.2015. (19:35)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Jucer sam se u Brezama mimoišao s hodočasnicima u Krasno, mislim da pješače čak od Viškova

    avatar

    13.08.2015. (19:59)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Coprnjica: bilo je meteora već su zarana počeli padati, oko devet, pol deset. Kasnije sam oko pol 12 sjedio na dvorištu u nadi da će ih biti još više kao što je i najavljeno ali nisam vidio ni jednoga, al nisam niti dugo čekao jer mi se onda već prispavalo. Onu prvu večer na selu propao mi plan ležanja u voćnjaku, opet sam zaspao kao top (nisam ni došao do voćnjaka :-)

    @Sredovječni udovac: Viškovo kraj Rijeke!? O pa to je prava tura :-O Pa koliko dana im treba da dođu do Krasna :-S

    avatar

    13.08.2015. (23:13)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Imam tečaj za alpinista, planinarskog vodiča i za marakcista, ali nikad ne bih na vrhu, npr. Ivanščice, kad bih markirao dio staze napisao PD Kamenjak ili PD Bilogora. A snijeg u sred ljeta je zbilja uživancija, a ima i spilja ledenica odakle su nekad sa Velebita nosili led u primorske krajeve i dobili za to sol, slanu ribu i sl.

    avatar

    13.08.2015. (23:14)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ma da je bilo koje društvo iz nekog drugog dijela Hrvatske se tako potpisalo prešutio bih to i ne bi uopće načinjao tu temu, ali ovi Zagorci pa nas sramote :-P Nažalost čisto sumnjam da netko iz Zaboka čita moj blog :-))
    Da, grudu snijega napraviti u srpnju mjesecu je jako ekskluzivan doživljaj, Većina masovnih šetača koji dolaze s autima i busevima na Zavižan se ne potrudi malo sići sa staze u Vukušić sniježnicu, vjerojatno niti nemaju pojma da je to tamo dolje :-))

    avatar

    14.08.2015. (00:26)    -   -   -   -  

  • Zack

    Sviđa mi se ovo mjesto, djeluje puno spokoja... A toliko mi je već stvari na popisu za posjetiti da se bojim da neću imati dovoljno vremena... :D

    avatar

    14.08.2015. (00:42)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Tako sam razumio, a obzirom da su u Brezama bili rano ujutro, negdje su spavali, a kazu da idu svake godine

    avatar

    14.08.2015. (11:49)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Jako lijepi izlet, jako lijepa priroda...nisam u životu bila na tako nekom dugačkom višednevnom hodanju, baš bih voljela.

    Kakvo ti je to društvo koje se ne kuži u energiju kamenja!?!? :-P :-)) Moraš idući puta nekoga s viskom ili rašljama povesti...ili tako nešto...

    Dobri su mi ovakvi tvoji postovi jer ih se može više puta čitati, uvijek se naiđe na neku novu duhovitost ili zanimljivost!

    avatar

    14.08.2015. (20:00)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Odlična hodnja. Di su vama elektrolitni napici?

    avatar

    14.08.2015. (21:43)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Pablon: i ja imam taj problem.

    @Sredovječni udovac: kad čovjek riješi pitanje motivacije onda ništa nije predaleko. Recimo kad pričam o nekim planinskim turama ljudima koji su bez motivacije za takve stvari oni ne mogu razumijeti čemu to treba.

    @Coprnjica: bolje je bilo 2011 kad smo prešli od Baških Oštarija do Starigrada Paklenice u 4 dana, poslije smo se malo opustili pa nismo išli na Velebit na više od 2 dana :-P
    Da... ne kuže oni ništ, ali imaju puno drugih vrlina ;-)

    @Manga: pa eto imao sam onu debelu flašu od 1,75l iso-sporta :-)) i par litara mineralne vode, nažalost onaj koji uvijek nosi vino nije mogao ovaj puta pridružiti se :-P

    avatar

    15.08.2015. (00:18)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    One prve valovite fotke kao da mi miluju pogled. S planinarskih reportaža uvijek najviše volim gledati prizore livadnih proplanaka s prorijeđenim stablima i velikim kamenjem... Povećao sam fotku na kojoj sjediš na kamenu s natpisom Malog Rajinca pa sam se iznenadio kad sam skužio da si ono razmotao uputstva za Plivadon! Nisam znao da sada daju tako velike prospekte za lijekove! I onda sam se pitao: zakaj sjediš s ruksakom na leđima? Znaš li ti onu parabolu Ramane Maharšija? Rekao je jednom otprilike ovo: "Čovjek koji nosi zavežljaj na glavi, jednom kad uđe u vlak i sjedne na klupu skinut će taj zavežljaj s glave i staviti ga pored sebe pa će vlak dalje jednako nositi i njega i njegov zavežljaj. Vlak je simbol Paramešvara Šakti: kad Joj se predamo, ona dalje nosi zavežljaj našeg uma." A gle tebe: sjedi na kamenu, a nije skinuo zavežljaj uma! No, onda sam na sljedećim slikama vidio da si ga ipak skinuo pa se stopio s kamenčugom. Ako ni na čem drugom, onda sam ti pozavidio na tom ležanju na kamenu. Mora da je tišina oko vas bila divna (ukoliko ostali suputnici nisu stalno nešto mljeli). Dakle, da zaključim: mislim da si uputstva za Plivadon držao malo pogrešno, trebao si ih okrenuti za nekih 90 stupnjeva. Dobra ti je ova s nedospijećem do voćnjaka zbog sanka koji ne pita ni mjesto ni trenutak. :) A zvijezde se uvijek mogu sanjati u unutarnjem spejsu, nije ih potrebno gledati u vanjskom. I onaj citat od Muhammada Alija o pijetlovima koji nikad ne kukuriču u mraku je isto baš dobar. I za kraj: ak ste bili u tako velikom kašnjenju, znači li to da ste morali prenoćiti negdje u prirodi? Bilo bi zanimljivo ako bi sljedeće izvješće bilo s elementima noći u prirodi; još ako bi Chuck Norris oko vatrice pričao o svojim dogodovštinama teksaškog renđera, to bi bilo savršeno. Laku noć i dobro jutro.

    avatar

    15.08.2015. (00:43)    -   -   -   -  

  • jelen

    Planinske travnate padine sa malo stabala i sa kamenim gromadama i ja najviše volim jer me podsjećaju na Mongoliju.
    Moram priznati da ne znam zašto sam čitao uputstvo za Plivadon. Valjda je nekoga boljela glava... :-S iako sjećam se dobro da sam u ruksaku nosio neofen, a ne plivadon, a time je stvar još čudnija :-P
    U ruksaku je bio i mali sendvič, u tome treba tražiti razlog za privrženost ruksaku u ranoj fazi. Poslije gableca sam se tek opustio.
    Prenoćiti smo kanili na jednoj lugarnici koja je bila potpuno zaposjednuta planinarima pa smo krenuli dalje i po mraku se dovukli na Rossijevu kolibu, tamo je tišina bila ona prava, zaglušujuća, a Mliječni Put na nebu takav spektakularan kakav nisam vidio još od djetinjstva. Svjetlosno zagađenje u gradovima, a sad već i selima nas zakida strašno za pogled na noćno nebo.

    avatar

    15.08.2015. (11:24)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Istina je da se zvijezde mogu lijepo vidjeti i žmireći (i sva druga nebeska tijela), ali voljela bih i pogledati ako ima kakva fotka te bajne Mliječne Staze? :)

    Zašto, ali zašto mali sendviči????

    avatar

    16.08.2015. (09:01)    -   -   -   -  

  • jelen

    I ja bi volio da ima slika toga ali za to treba i ozbiljniji aparat, mislim da nitko od nas niti nije pokušavao slikati Mliječni Put.
    Što se tiče sendviča ne razumijem pitanje, odgovaram protupitanjem: a zašto ne mali sendviči? Zar bi trebali biti veliki od pol kruha????? :-S

    avatar

    16.08.2015. (09:51)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    jer se od malog ne možeš najesti? :-P

    avatar

    16.08.2015. (13:12)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    stalno si gladan ak stalno jedeš male sendviče :)))))))))))

    avatar

    16.08.2015. (13:12)    -   -   -   -  

  • jelen

    Nisam nikad na to tako gledao :-S može biti da ima nešto u tome... može biti zaista (bez zezačine).

    avatar

    16.08.2015. (15:30)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Pola vekne i pet deka parizera. A poslije toga gemišt iz plastične flaše. :)

    avatar

    16.08.2015. (15:53)    -   -   -   -  

učitavam...