Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • borivoj

    ...ljudi se većinom ne služe mozgom za duboko i analitičko razmišljanje, ta je radnja preveć komplicirana i nemaju svi dovoljno rama za takove operacije, većina je dorasla samo crnobijeloj verziji svijeta, i jedino tako može funkcionirati.

    Komentar sa BLOG.hr - > Aniram @ ZonaOZona

    avatar

    19.05.2015. (08:07)    -   -   -   -  

  • borivoj

    “COVJECANSTVO BI BILO PUNO SRETNIJE, KADA BI RAD BIO CILJ ZIVOTA, A NE SAMO SREDSTVO ZA PREZIVLJAVANJE”.

    - Auguste Rodin

    ----------------

    ovako je bilo u doba j.b.tita i jugoslavije, kad se provodilo pravilo i radilo po formuli " 8-8-8 " / 8 sati rada, 8 sati odmora, 8 sati spavanja /, plaća nije bila velika, ali je bila redovita i od nje se moglo živjeti... mogu naglasiti da se tad najbolje živjelo u europi i to od '70 - '90 godine prošlog stoljeća, bilo je to vrijeme blagostanja, s obzirom na sadašnje stanje...

    danas zbilja, radi se samo po radi pukog preživljavanja...

    avatar

    19.05.2015. (08:26)    -   -   -   -  

  • borivoj

    18. svibnja 2015.

    Sveti spisi privrženi su nam poput majke. Prenose nam učenja kao što ih majka prenosi djeci, u skladu sa stupnjem inteligencije te potrebama vremena i okolnostima. Zdravom djetetu majka daje sve što ono želi jesti, a bolesno dijete hrani s velikom pažnjom i pazi da se ne prejede. Daje mu samo onu hranu koja će mu pomoći da što prije ozdravi. Možemo li je optužiti da je naklonjenija prvom djetetu te da ima predrasuda glede pružanja ljubavi drugom djetetu? Sveti spisi također vas poučavaju tajni i vrijednosti rada (karma). Svi moraju biti poučeni kako pretvoriti rad u blagotvorno djelovanje. No rad nije sve. Ljudski život traje samo tren, on je kao mjehurić na vodi. Na tom prolaznom balonu života nemojte graditi kule želja i vezanosti. Mudrost upozorava da bi se one mogle srušiti i rasprsnuti u svakom trenutku.
    (Sutra Vahini, 4. poglavlje )

    Sva svoja djela promatrajte kao bogoštovlje. Dužnost je Bog, rad je bogoštovlje. (Baba)

    ------------

    Dobiveno od Joška iz Sombora

    avatar

    19.05.2015. (08:28)    -   -   -   -  

  • borivoj

    POČETNA
    FOKUS
    AKTUELNO ť
    SVET ť
    IZA KULISA
    TEMA DANA
    SRBIJA ť
    SPEKTAR

    STRAVIČNE INFORMACIJE KOJE MEDIJI PREĆUTKUJU: NOVIM ZAKONOM OD PROŠLE NEDELJE, GRAĐANIMA EVROPE JE ODUZETA SLOBODA!
    OBJAVLJENO: 15. MAJ 2015. U 20:39 /
    139
    Pre nedelju dana je francusko Veće izglasalo revolucionaran zakon za Francusku ali i za celu Evropu. Iako su svi, francuski, italijanski, nemački i britanski mediji brujali o ovom totalitarnom poduhvatu jedne zemlje članice, navodno demokratske Evrope, hrvatski mediji predvođeni masonskim pionima, Hrvatima nisu dali niti najosnovnije informacije o zbivanjima unutar ove đavolske tvorevine koja u ovom trenutku radi na porobljavanju sopstvenog čovečanstva, a čiji smo mi nažalost, pokorni sluge.
    piramida- francuska- pariz

    U Francuskoj je naime, izglasan zakon po kome je Evropska policija iznad prava svakog čoveka, čime je sloboda Evropljana naprosto zastrašujuće ugrožena. Tajne službe i policija bez ikakvog sudskog rešenja od prošle nedelje mogu nadzirati građane u svim smerovima, prisluškivati telefone, čitati mejlove, lokalizovati mobilne, tajno snimati i u stanove postavljati prislušne uređaje. Osim toga, po prvi put u istoriji francuske, najviše sudsko veće nema više pravo, kao što je to dosad bilo, odlučiti do kad će mere praćenja trajati. Dakle, svaki francuski i evropski građanin izručen je bez zadrške represivnim organima gonjenja i pre nego što o tome odluči zakonodvac.

    Ovo grubo kršenje demokratske procedure za koje je glasalo 438 poslanika (samo 80 ih je bilo protiv i 42 uzdržana) događaj je bez presedana u novijoj evropskoj istoriji i stoga vrlo znakovito – možemo s pravom reći – u Evropi se ponovo vraća policijska država Richstaga. U zemljama komunizma su bar bili zadržani proforma zakonima o nadgledanju građana, ovde ni to. Kako to izgleda u praksi lepo nam pokazuje SAD koji godinama praktikuje represiju nad svojim građanima, poslednjim primerom od prošle nedelje kada su specijalci, naoružani do zuba uletili na imanje porodice sa desetoro dece u Kentakiju, bez ikakve najave ili papira, roditelje uhapsili, a decu razdvojili i podelili ko zna kome, jer niko ne zna di su. Sigurno si mislite kako su deca bila maltretirana ili nešto slično? Ne! Pravi razlog tome je to što je porodica preko facebook profila promovisala „jednostavan“ život sa mnogo dece, a koji uključuje sopstveni uzgoj povrća voća, mesa i mleka.

    Zašto baš Francuska? Zemlja koja je prva, pre dvesta godina izdala Deklaraciju o pravima čoveka i tako utrla put novoj, sekularnoj Evropi ali i celom čovečanstvu? Je li to cionizam istoriji? Kako je nekad Deklaracija bila znakovita za sve kasnije slobodarske zemlje i ovaj najnoviji zakon može biti neverovatno znakovit za ostale zemlje Evrope! Je li Evropa „gradila kuću na pesku“? Prvobitni slogan deklaracije glasio je Liberte, egalite, fraternite ou la mort! Sloboda, jednakost, bratstvo ili smrt! Kasnije je ‘la mort izbačeno’ – ali prizvuk je ostao, ne samo zbog stravičnih pokolja razjarene rulje jer, smrt i sloboda su i ontološki povezani. Može biti samo sloboda ili ne- sloboda, odnosno- smrt slobode.

    Ovaj najnoviji francuski zakon je upravo perverzija prvobitne Deklaracije, perverzija novije Evropske istorije i Charlie Hebdo nije slučajno izabran kao okidač u svemu. Redakcija je smeštena u sklopu kafane gde su rado nekad zalazili JPSartre i A.Camus. Camusov Sizif može biti slobodan samo ako uzljubi svoj kamen, dakle sloboda je čoveku samo u duhovnom smislu i ma koliko Camija levičari slavili kao svog on je intuitivno, kao veliki umetnik, poznavao istoriju kazne i greha.

    Isus jednostavno kaže: Uzmi svoj krst i pođi sa mnom! Na žalost Evropa danas nema velikih ljudi, velikih mislilaca, Evropa je duhovno mrtva, genij Evrope preselio se u birokratske sobicka, u beskonačne hodnike gde Kafkin Jozef K. nikako da spere svoju „krivicu“. Ostaju samo pojedinačni glasovi pobune i neverice – kod ponekih advokata, udruženja za ljudska prava i glasa javnosti u novinama „Figaro“, gde jedan građanin komentira: „Više se ne štite prava građana, već se država štiti od građana.“ Organizacija za ljudska prava Human Rights Vatch dala je izjavu za javnost: Ključni nedostatak ovog zakona je ekspanzivna moć koja se daje premijeru (on kontroliše nadzornim sistemom), a koja uveliko prevazilazi zakone priznate u međunarodnim zakonima o pravu čoveka (ili čovečnosti). Samo to!

    Nedostatak zakona – derogacija međunarodnih prava o pravima čoveka postaje samo nedostatak zakona i nikom ništa. Pod krinkom antiterorizma u nedostatku pravih terorista EU indirektno proglašava 500 miliona svojih građana teroristima i uvodi policijsko represivni režim na velika vrata: Stvara se jedinstveni EU- centar za špijunažu, ECTC koji će nadzirati sve tajne službe pojedinih članica i tako imati podatke o svim građanima EU – e na jednom mestu. Najnovija špijunska afera koja potresa Nemačku i preti ozbiljno zaljuljati verodostojnost Angele Merkel u očima javnosti up

    avatar

    19.05.2015. (09:05)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Nedostatak zakona – derogacija međunarodnih prava o pravima čoveka postaje samo nedostatak zakona i nikom ništa. Pod krinkom antiterorizma u nedostatku pravih terorista EU indirektno proglašava 500 miliona svojih građana teroristima i uvodi policijsko represivni režim na velika vrata: Stvara se jedinstveni EU- centar za špijunažu, ECTC koji će nadzirati sve tajne službe pojedinih članica i tako imati podatke o svim građanima EU – e na jednom mestu. Najnovija špijunska afera koja potresa Nemačku i preti ozbiljno zaljuljati verodostojnost Angele Merkel u očima javnosti upravo to i dokazuje.

    Navodno je nemačka tajna služba po nalogu Amerike špijunirala strukture EU-e i Francuske, dok je istovremeno Amerika špijunirala Nemačku it. itd. Pred Nemačkom stoji zahtev da otvori svoje tajne kanale, dok s druge strane Americi nije ni na kraj pameti da potpišu „NO-Spai – Abkommen“ koji je gospođa Merkel obećala svom narodu nakon što su lani procurile informacije o prisluškivanju njenog telefona od strane Obamine administracije.

    Ovih dana po nemačkim novinama kruže e-mailovi između Merkel i Obame u kojima se lepo vidi ko je šef a ko mali psić. Po prvi put se građani Nemačke otvoreno pitaju za koga radi gđa Merkel? Bez obzira na sve, čini se da se koristi sve i svako ko nešto znači u EU kako bi se sprovela Velika Agenda protiv čoveka – nacrt Novog svetskog poretka (da ne pominjemo zabranu upotrebe novčanica, dakle keša, koji se ubrzano širi Evropom) potpomognuta širenjem ekonomske krize, i sve većom bedom koja kuca na svačija vrata.

    (Zrinka K., Dnevno hr)

    Share on facebookShare on twitterShare on google_plusone_shareShare on pinterest_shareMore Sharing Services139
    IZA KULISA

    STRAVIČNE INFORMACIJE KOJE MEDIJI PREĆUTKUJU: NOVIM ZAKONOM OD PROŠLE NEDELJE, GRAĐANIMA EVROPE JE ODUZETA SLOBODA!STRAVIČNE INFORMACIJE KOJE MEDIJI PREĆUTKUJU: NOVIM ZAKONOM OD PROŠLE NEDELJE, GRAĐANIMA EVROPE JE ODUZETA SLOBODA!Pre nedelju dana je francusko Veće izglasalo revolucionaran zakon za Francusku ali i za
    ŠOKANTNO! IZBEGAVAJTE IH U ŠIROKOM LUKU: Evo šta sve može da vam se dogodi, ako koristite zubne paste sa fluorom!ŠOKANTNO! IZBEGAVAJTE IH U ŠIROKOM LUKU: Evo šta sve može da vam se dogodi, ako koristite zubne paste sa fluorom!Toliko internetskih stranica, foruma, portala, blogova raspravlja o fluoru. Toliko knjiga
    OVO SU VLADARI SVETA IZ SENKE: UKRAJINA POSTALA VLASNIŠTVO PORODICE ROTŠILDOVO SU VLADARI SVETA IZ SENKE: UKRAJINA POSTALA VLASNIŠTVO PORODICE ROTŠILDAgencija Bloomberg objavila je da je najveći deo suverenog duga Ukrajine, koji je kupio

    SPEKTAR

    HRVATSKI STRUČNJAK POBIO AMERIČKE TVRDNJE DA JE BROZ BIO RUS: TITO JE BIO HRVAT, IMAM I DOKAZ!HRVATSKI STRUČNJAK POBIO AMERIČKE TVRDNJE DA JE BROZ BIO RUS: TITO JE BIO HRVAT, IMAM I DOKAZ!Američka Nacionalna agencija za bezbednost (NSA) objavila je pre dve godine dokument u
    NESALOMIVI BASTION ODBRANE: Pogledajte kako se srpski specijalci spremaju za rat sa OVK! (VIDEO)NESALOMIVI BASTION ODBRANE: Pogledajte kako se srpski specijalci spremaju za rat sa OVK! (VIDEO)Bezbednosne snage Srbije povećale su borbenu gotovost u kasarnama i policijskim zgradama
    NAJVEĆA DRŽAVNA TAJNA SFRJ: POGLEDAJTE ARHIVSKI SNIMAK MRTVOG DRAŽE MIHAJLOVIĆANAJVEĆA DRŽAVNA TAJNA SFRJ: POGLEDAJTE ARHIVSKI SNIMAK MRTVOG DRAŽE MIHAJLOVIĆAKomandant Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović rehabilitovan je

    LAJKUJTE NAS NA FEJSBUKU!
    [Hide]
    KOMENTARI ČITALACA

    Bog Balkanci ne vide dalje od nosa, zato i ostaju tuzna opomena svetu. Udruzite se, dogovorite se...

    ALBANSKI NAVIJAČI PRETE: Srpske majke vratićemo vam sinove u kovčegu! ˇ 11 minutes ago
    Остоја Генијалац РајићMISLIM DA ČOVEK NIJE PAMETNO BIĆE, JER UNIŠTAVA SVOJU BUDUĆNOST

    AMERIČKI GEOPOLITIČAR UPOZORAVA SRBE: Zapad uskoro priprema odvajanje Vojvodine! ˇ 1 hour ago
    hugo грешиш.код нас у Македонији је још горе.Наркоси и арамије зу заштичена врста.Имамо случај са 80...

    Čovek koji je sprečio monstruma da pobije sve na svadbi, optužen zbog likvidacije ubice?! ˇ 1 hour ago
    gost pricas o necemu, a nemas pojma o cemu stvarno pricas, pismenom, a ne informisanom od ranije, je...

    „Koga u Srbiji interesuju Draža i Tito, ljudi samo gledaju da nađu posao i da prežive!“ ˇ 1 hour ago
    Спира капетане тражи руски пасош када наши квинслизи неће да те заштите.

    Odbijena žalba kapetana Dragana, Australija ga izručuje Hrvatskoj! ˇ 1 hour ago
    Nikola Ti sigurno nisi Srbin iz Vojvodine,Jer pravi Srbin nikada ne razmislja kao ti.

    AMERIČKI GEOPOLITIČAR UPOZORAVA SRBE: Zapad uskoro priprema odvajanje Vojvodine! ˇ 1 hour ago
    hugo па не треба му додатни стрес.њему сад треба рехабилитација.Боље не знати какве трауме можда има...

    Čovek koji je spreči

    avatar

    19.05.2015. (09:06)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Razgovaraju dva muškarca, prvi kaže
    - e kako je meni bilo lijepo na faksu, nisam skoro ni bio na predavanjima a završio sam ga...
    kaže drugi
    - ja sam ,svaki dan bio redovan i završio sam faks kao najbolji u klasi...
    Tada se čuje neki glas:
    HALO, VAS DVOJICA, HOĆE LI VIŠE S TOM MJEŠALICOM ,TREBA DA ZIDAMO..!

    avatar

    19.05.2015. (16:49)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...