Komentari

1000mora-daleko.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Sakura Kaulitz

    Procitala sam u komentarima na predhodni post da volis Indilu. Ja nju obozavam i idem na koncert, iskreno, ni meni se ne svidja kako peva uzivo, ali posto znam da ce mi biti zao ako ne budem otisla, odlucila sam da idem (:
    A sada voljeni nam Tokio Hotel xD
    Svidja mi se kako si preveo ovu pesmu, narocito sto je ona jedna od najtezih za prevodjenje sa ovog albuma i kako si opsao spot, ma SVE...
    Bas mi se dopada ovaj omot za FIA, ali ne znam sta bi moglo da predstvalja ono sto se Billu ne vidi lice. Ne razumem bas sada sta su hteli s tim da postignu. Bila sam ubedjena 100% da ce ovaj spot biti nesto na fazon An deiner Seite, DSOTS... Meni su i ti spotovi lepi , vec imaju 5 na taj fazon(ako uzmemo i onaj Madchen aus dem All)... Ovaj se (pored onog za Spring nicht) bavi najtezom tematikom i najbolje snimljen i vec na prvo gledanje znala sam da ce mi biti omiljeni, ali kao sto si i ti rekao, Rette mich ima neko posebno mesto zajedno sa tom pesmom... Gledala sam sve ove filmove osim Requiem for a dream, kako bih uporedila radnju spota sa njima i svi su me odusevili. Njega planiram uskoro da gledam.
    Meni je najvece odusevljenje bilo kada sam cula Billa da prica na nemackom (: Ona scena sa muskarcem u WC-u, delimo isto misljenje. Mislim da je to upravo ono na sta su ljudi spremni da doju do novca potrebnog za drogu, a ne njegovo priznanje. Dovoljno je on priznao u LWLYB xD E, da, i ja sam primetila to da nikada ne kaze :“devojka”. Kakva prava za zastitu morskih sisara? xD Lepo si napisao i ono kada telo hoce da spava,a srce ne, to je kao The heart get no sleep.
    Great day mi je jedna od omiljenih sa novog albuma i ima to nesto magicno u tekstu. Samo, oko prevoda, mislim da bi frazu :“I’m at someone else’s place” prevela kao :“Kod nekoga sam”, ali moze i ovako kako si ti.

    avatar

    14.05.2015. (09:38)    -   -   -   -  

  • sakura kaulitz

    Napisala sam glupo( i gramaticki neispavno) poslednju recenicu.
    Htela sam da napisem da bi tu frazu trebalo prevesti kao :"Kod nekoga sam", jer se rec "place" tu uglavnom odnosi na mesto stanovanja. I da, pored genijalnih spotova tu je naravno i 1000 Meere ((:

    avatar

    14.05.2015. (09:46)    -   -   -   -  

  • Nancy

    Konacno XD
    Spot je dobar, ali, meni je ipak ovo malo previse. Po meni ono prostituisanje moglo je malo manje da se naglasi, a i ja ne volim pesmu Feel it all, tekst je prazan pa je ono nacin da se odvuce paznja od toga. Realno, kada snime onakav spot niko pesmu nece ni primetiti, ja samo cujem onaj reften a izmedju gledam ono bodenje. Mi deca sa kolodvora Zoo sam citala jednom do pola i nisam vise mogla.
    Pozdrav

    avatar

    15.05.2015. (10:03)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Sakura Kaulitz

    Pa, kako se trudim da naučim francuski (prilično bezuspešno) jedan od načina da ga savladam je slušanje francuske muzike. Pored Indile slušam Stromae, Zaz, Viva la Fete, Indochine...
    Međutim, kao što sam već naglasio totalni mi je turn off kad pevač ne ume da peva uživo, te sam zbog toga prilično bacio Indilu u drugi plan jer devojka ne može da se sastavi da otpeva jednu pesmu kako treba, a na šta bi tek ličio ceo koncert ne želim da znam.
    Mislim da je njihov najbolji (tehnički gledano) spot Ubers Ende der Welt, verujem i da je najskuplji. Nisam upućen u to koliko su uložili u koji spot, ali verujem da je u taj najviše.
    Da, verovatno si u pravu za ovu frazu što se prevoda tiče. Engleski mi baš i ne ide najbolje, a svakodnevnim prevođenjem nečega (kao i ovde ovih pesama) se trudim da ga unapredim, tako da su ispravke uvek dobrodošle.

    avatar

    15.05.2015. (11:15)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Nancy

    Mogu ti reći što se pesme tiče da sam je proveravao na drugim ljudima koji ne slušaju TH pošto im se obično ne svide njihove pesme, ova je bila pun pogodak. Jedna prijateljica mi je čak rekla da joj prebacim mp3 verziju sa albuma da ima što bolji kvalitet pesme.
    Što se tiče tih knjiga nijednu nisam čitao, niti nešto planiram. I filmove nisam ranije gledao, osim Rekvijem za snove, mislim da sam ga čak i spominjao u onom postu u kom sam odgovarao na vaša pitanja (:

    avatar

    15.05.2015. (11:18)    -   -   -   -  

  • Sakura Kaulitz

    Zabroavila sam da ti ogovorim na pitanje iz posta.
    Nisam ni ja nigde primetila Gustija, ali oni su rekli da se svi pojavljuju. Da, ona scena sa pranjem sprica u WC solji je iz “Wir Kinder vom Bahnhof Zoo ” . Koliko se secam , mislim da su rekli da im je Automatisch bio najskuplji spot, ali sada snimaju drugacije spotove sa statistima, a sve to kosta...
    Secam se da si u nekoliko najboljih filmova nabrojao i taj“Rekvijem za snove” ((:
    Bila sam ubedjena kada sam prvi put cula pesmu da kaze :“ And some weed tonight”, drago mi je da nisam jedina koja sam primetila.

    avatar

    15.05.2015. (22:25)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Sakura Kaulitz

    Pa, da, moguće je da je skupa ona animacija u Automaticu.
    Ali što se videografije tiče poslednji album definitivno dominira.
    (:

    avatar

    16.05.2015. (10:27)    -   -   -   -  

  • Dajana

    Spot je stvarno haos mračan.... i mnogo mi se to svidja. Par scena je stvarno teško gledati. Ali mislim Da su stvarno pokazali koliko su odrasli, Kako albumom, tako spotovima.

    avatar

    18.05.2015. (03:08)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Dajana

    haha voleo bih videti kako bi 15-godišnji Nemanja pisao post na ovu temu hahaha (:

    avatar

    18.05.2015. (17:37)    -   -   -   -  

  • Ria19

    Jako mi se sviđa prijevod i jedne i druge pjesme ...
    Također i tvoje shvaćanje čitavog albuma i uloge ovih dviju pjesama ...
    Po meni ovaj spot nikako ne ide uz Feel it all, bolje bi išao uz neku pjesmu sa Zimmera npr. ali shvaćam Billovu želju da napravi spot inspiriran tim filmovima ...

    "Pesma ilustruje jednu takvu mešavinu osećanja koja se rađa u onom času kada se žurka završava, a kada Bill ne želi da ide kući. Prepun je energije, a svestan je da neće imati kako da je ispolji. I zato koristi te poslednje momente kako bi ih iživeo u potpunosti. Kako bi uživao svakim atomom svog tela u svetlima koja prate ritam pesama koje se puštaju u klubu u kom se nalazi." - znam taj osjećaj :D

    I da, meni je isto super rasčupana kosa, ali sviđa mi se i njegov stajling uglađenog gospodina haha

    avatar

    06.06.2015. (13:53)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Ria19

    Drago mi je da ti se dopadaju moji amaterski poluprevodi haha (:
    Vidiš nisam razmišljao o tome kako bi se ovaj spot uklipio u druge pesme, ali i ne mogu jer ceo taj Zimmer ima neku svoju estetiku i bilo šta novo ne mogu da uglavim u to.
    Ma, Billu sve stoji jer je Bill (: nekako je autentičan šta god da nosi. malo mi je čudan u trenerci, ali Bože moj (:

    avatar

    11.06.2015. (11:04)    -   -   -   -  

  • Nancy

    Moram samo da ti naglasim da u prevodu pesme fali onaj deo:"We don't belong to anyone, all we are has come undone".
    I da, planiras li da pises post 15.08, povodom 10 godina od DDMa?
    2010 si napisao nesto kao "Hocecemo li zajedno trcati kroz monsun i narednih 5 godina?". I eto, svi trcimo idalje trcimo zajedno XD

    avatar

    05.07.2015. (14:50)    -   -   -   -  

  • 1000 mora daleko...

    Nancy

    Da, sad vidim taj propust u prevodu. Hvala (: Ispraviću to kad upadnem na blog editor.
    Što se drugog pitanja tiče nisam siguran. Zavisi od obaveza. Post pišem kad imam materijala ili kada sam inspirisan. Tako da sve zavisi od momenta. Videli smo u više navrata da nisam dobar u obećanjima (:

    avatar

    08.07.2015. (13:32)    -   -   -   -  

  • Loly pop

    Nemanja , planiras li ti da pises uskoro?

    avatar

    04.10.2015. (15:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...