Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • lion queen

    djelomično si u pravu. to je zato što novinari ne znaju ništa, niti ih to zanima za malu plaću koju dobivaju. zato je najlakše doći do podatka o troškovima i onda time mahati. kad bi postojali pravi novinari, a što ne postoje, onda bi se kužili u posao tih agencija pa bi rekli: ova agencija je nepotrebna jer ne radi svoju struku i slično. no novinarčići to ne znaju. nisu educirani, niti se žele educirati.
    ono što si u krivu, apsolutno, to je da ljudima treba smanjivati plaće, bilo da je riječ o gospodarstvu, ili o državnoj i lokalnoj upravi i samoupravi. obzirom na rast troškova života i troškova industrijske proizvodnje, plaće treba povećavati. ako netko nema novaca za povećanje plaća, odnosno usklađivanje s inflacijom, znači da ne radi dobro svoj posao, tada treba raspisati izbore i predati vlast nekom drugom, tko će razvijati gospodarstvo i imati novaca za plaće. potrebno je imati petlje pa reći: ljudi, mi ne znamo dalje, nek vlast preuzme netko drugi tko zna. ali što, neće oni to nikad reći jer i sami primaju plaću iz državnog proračuna, predaja vlasti znači predaju svojih radnih mjesta. njima politika služi umjesto biroa za zapošljavanje. tako da ništa ni od toga. oni dobivaju plaću radili - ne radili. pa zašto bi se onda imali motiva maknuti?! nerealno.

    avatar

    20.04.2015. (17:33)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Nisam napisao "treba smanjiti plaće", nego "može se razumno argumentirati". Nemam o tome neki poseban stav, jer imam premalo inforamcija. Načelno, svakako - cilj je da svima plaće budu više, i u javnim službama i kod privatnika.

    avatar

    21.04.2015. (08:20)    -   -   -   -  

  • PEP BLOG

    Načelo, cilj je da svi budemo milijunaši. Realno, svi su i bili milijunaši, u Jugoslaviji, krajem 80-ih. Opasno je juriti načelo bez realnog sagledavanja povijesnih, socioloških, ekonomskih i drugih činjenica. A činjenica je da je ova država u par godina od 65 % javnog duga u BDP-u došla do 85 % javnog duga prema BDP-u, s godišnjim deficitom budžeta od 5-6 %. U tom vremenu, rasta BDP-a nije bilo, čak je bio negativan. Znači velika potrošnja a nikakav rast BDP-a. I to je jedna činjenica koju treba uzeti u obzir. Kad uzmemo sve činjenice u obzir, tek onda možemo razglabati o načelima.

    avatar

    21.04.2015. (14:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...