Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • borivoj

    “NIKAD NE OSTANI BEZ MISLI NA BOGA,
    JER MISAO NA NJ DAJE SNAGU,
    PERJE, KRILA PTICI DUHA”. Dzalal Al-Din Rumi

    avatar

    15.04.2015. (08:31)    -   -   -   -  

  • borivoj

    15. travnja 2015.

    Bog se utjelovljuje kao Avatar samo da bi čovječanstvo poučio istini o ljubavi. Jedino je ljubav plod ljubavi. Iskrena ljubav u sebi ne sadrži ni tračak osobnih interesa i ona ne poznaje strah. Svijet je slika raznolikosti koje su proizašle iz Jednoga. Bog predstavlja Jedinstvo koje u Sebi sadrži raznolikosti. Prepoznavanje tog „jedinstva u raznolikosti“ može se naučiti jedino od Boga. Kamo god išli, što god učinili ili vidjeli, njegujte sveti osjećaj da ćete raditi samo ona djela koja raduju Boga! Gita je objavila: „Nemojte postupati u zloj namjeri ni prema jednom živom biću, već s ljubavi prema svima (Advešta sarvabhuthanam)“. Mržnja prema bilo komu jest mržnja prema Bogu. Sveti spisi također jasno objavljuju: „Pozdrav koji uputite drugome doseže do Boga“. Kad je vaše srce ispunjeno ljubavlju, nećete osjećati mržnju ni prema komu. Njegujte vjeru da je Bog u svima i predajte Mu se u duhu iskrene posvećenosti.

    (Božanski govor, 3. rujna 1993.)

    Razmišljati o svemiru kao manifestaciji Boga i doživjeti ga takvim; to je stvarna predanost. (Baba)

    avatar

    15.04.2015. (08:51)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Tvoja pot

    Pot po kateri hodiš, je le tvoja, tvoja in samo tvoja. Zato ne pričakuj prave pomoči od ljudi ali sopotnikov, kajti le tvoj večni prijatelj, bog, ti lahko prav pomaga. On je tisti, ki te je poslal na to pot, ki ni brezmadežna, ravna in vseskozi svetla. Na to pot te je poslal, da se na njej učiš, bogatiš in si razsvetljuješ svojo dušo.

    Dokler boš skromen, preprost, predan in željan učenosti, bo tvoja pot svetla, kot so svetle zvezde na jasnem nočnem nebu. Ne bo se ti treba bati za svojo prihodnost, saj ti bo močna luč kazala pot. A nikar v svoji pomembnosti in vsemogočnosti ne poleti, kajti kmalu bo sledil dan, ko boš svojo zadnjico namakal v luži, kamor boš telebnil.

    Več »

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

    avatar

    15.04.2015. (08:52)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Biti u miru ili biti u pravu

    "Važnije je biti u miru nego u pravu!"
    Ova je rečenica izokrenula moj život naopačke, ali doslovno naopačke, piše Suncokreti na oblacima.
    Iako sam tu rečenicu teoretski znala već dugo, dugo, dugo godina, znala sam je samo teoretski što bi značilo da je i nisam živjela do nedavno. Nedavno sam pogledala jedan video klip u kom sam se susrela s tom famoznom rečenicom koja me navela na ponovno poniranje u samu sebe, na samoanalize i na ono što ja zaista u životu želim i na ono što mi je važno.
    Što je svakome od nas važno?
    Važan nam je vlastiti mir.

    Post sa BLOG.hr

    avatar

    15.04.2015. (08:54)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Nisam toliko ovisna, ima dana kad puno pišem, pa tad i često objavljujem ili kad napravim neke fotke, ali ne palim net nikad ujutro s jutarnjom kavom

    Plavi zen @ Dnevnik jedne razvedenice

    avatar

    15.04.2015. (09:00)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Nobelovac, ljevičar, slikar, kipar...

    Dakle, rano jutros me probudilo bubnjanje u ovoj mojoj "pametnici", toliko je bubnjalo da sam na trenutak pomislila kako sam osnovala bend s bubnjevima. Onda sam čula vijest o smrti Grassa, pa me još žešće zabolila glava i počeše se rojiti oporučne misli. Stalno ja tako, čim mi neki organ zvoni na uzbunu, prvo što napravim, papir i olovku i "piši Mate", moram se pripremiti za svaki slučaj.
    Puno puta u životu, kad bi mi nešto pošlo od ruke, uradim ono, majstorski, vrijedno divljenja, u meni se probudi onaj "ego", ma to je toliko snažno da dođem u napast prijaviti se za Nobela, napisala je Malo ti malo ja.

    Post sa BLOG.hr

    avatar

    15.04.2015. (09:01)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Hvala na uvrštenju:))

    avatar

    15.04.2015. (09:51)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...