Komentari

edhunter.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Dinaja

    hvala na tragu... dobro je što si ponovo tu... ali za komentar ovo moram preciznije pročitati... vratit ću se... :)

    avatar

    19.03.2015. (18:22)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    "Nema veceg prokletstva od analitickog uma zatocenog u usranu realnost" - ponekad bih voljela bar na tren iskopcati um i udahnuti zivot samo onim esecijalnim u sebi...mislim da djeca to mogu, zato su sretnija i vise se smiju..

    avatar

    20.03.2015. (08:45)    -   -   -   -  

  • brigita3

    Ja pripadam nekoj ranijoj generaciji i kao sto si rekao, kao i svaka prije tvoje bila je ususkana obecanjima za koja smo vec unaprijed znali da nece biti ispunjena. Zato sam uzela stvar u svoje ruke i bez posebne analize drustva zatvorenih usiju i otvorenih ociju potrazila svoju osobnu srecu. Jer razmisljati o generaciji kao o gomili ljudi nije dobro: to nije jedna hrpa koja je jednaka, svatko tezi necemu sto je zamislio i zeli da to ostvari bez obzira na sve. A posebna greska je skrivati se u toj gomili pod bilo kojim izgovorom pa makar on bio i opravdan kao sto je to slucaj sa sadasnjom generacijom. Treba se izdvojiti iz te mase ogorcenih, koji prenose negativnu energiju i ...UCINITI bilo sto. DELATI pa ako u pocetku situacija izgleda bezizlazna. GURATI SE jer nitko to danas nece za tebe ... cak ni oni koji zajedno s tobom cekaju neka bolja vremena. A ona ce doci samo ako osoba sama pocne nesto da pomice ne cekajuci. Jer perpetum mobile ne postoji, to smo svi ucili na skolama koje smo zavrsili da bi nam bilo bolje. Nitko nas pri tome nije naucio da dalje moramo sami.Na zalost nitko vise ne slusa, svi misle da znaju najbolje a to nikako nije dobro.

    avatar

    20.03.2015. (09:23)    -   -   -   -  

  • majra

    Bojim se da od ove količine razmišljanja, i traženja odgovora ne(ću)ćeš imati vremena za ispredanje svega toga na što tražiš i nailaziš odgovore.
    Dok izanaliziraš ono juče, danas, pa i ono što će tek doći... ode vrijeme koje pokušavamo uhvatiti u neku klopku :)

    avatar

    20.03.2015. (18:04)    -   -   -   -  

  • NF

    lijepo s. komentira, danas je bio uglavnom dobar dan i nakon posta si ne dopuštam dodatno filozofiranje

    avatar

    20.03.2015. (20:09)    -   -   -   -  

  • Razmišljanja jedne žene

    dovoljno samo analiziranja. moj komentar bio bi suvišan.
    samo ću te lijepo pozdraviti

    avatar

    25.03.2015. (19:05)    -   -   -   -  

  • propheta nemo

    Mislim da nisam nikad ozbiljno pokušao donijeti novogodišnju odluku. Pa čak ni tu da ne donosim novogodišnje odluke. :)
    *Može se to, tako da nešto radiš, nešto jednostavno, ali zahtjevno. Nacijepati drva, prokopati gredicu, obraditi hrpu brojki u tablicama, rasplesti par metara zapetljanog konca... :)

    avatar

    27.03.2015. (22:46)    -   -   -   -  

  • Dreamer.

    Tvoj me post prilično zbunio :D

    Oprosti na zakašnjelom komentaru. Obveze me stisle.... I umjesto da učim, eto me na netu :D

    avatar

    28.03.2015. (10:41)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    ovaj svijet je onaj, ali ga um filtriranjem pretvara u ovaj

    avatar

    29.03.2015. (17:46)    -   -   -   -  

  • anime freak

    Upravo zato sutra neće imati značajne konzekvence, niti bi ih trebalo imati. Očekivanja će se rasplinuti u nepostojećoj jeci istih.
    -sad, but truth! :/

    Napredak, edukacija, degradacija i deterioracija. Nikad nam nije bilo suđeno, nećemo napraviti nešto vrijedno od ovog svijeta, mi smo nasamareni, poput bezbrojnih generacija prije nas.
    -nisi mogao bolje ovo napisati!
    posjeduješ lijepu dubinu uma i shvaćanja

    Ako jednog dana dosegnem duboku starost i um prvi popusti, nisam siguran želim li tako nastaviti. Ali opet, ako tijelo popusti, ima li veće kazne za zdrav um od zatočenosti u ovozemaljskoj klopci sačinjenoj od agonije neizvjesnosti?
    -ovo me svakako navodi na razmišljanje!

    uvijek sam te htjela pitati: studiraš li ili si studirao filozofiju ili čitaš općenito in that field? riječi koje upotrebljavaš i način na koji se izražavaš - nekako mi tako djeluje :) ...studiram fil., pa pitam :)

    p.s. hvala na čestitci for my b-day ;)

    avatar

    06.04.2015. (02:31)    -   -   -   -  

  • evezmajevska

    tebe treba čitati.

    avatar

    14.04.2015. (20:43)    -   -   -   -  

  • Tramontana

    Prevareni smo koliko si dopustimo biti.
    Postoje istraživanja koja su potvrdila da "primitivne" populacije, zajednice koje ne poznaju slikanje i dvodimenzionalni prikaz, istinski ne vide što je nacrtano na papiru. Ne percipiraju cvijet, ljudsko lice, ništa. To istraživanje tvrdi da smo naučeni gledati dvodimenzionalno, da je to kulturološka komponenta. Malu djecu učimo crtati od najranijih doba kada ona upijaju sve oko sebe, i na taj način nam crtanje, slikanje kao i poslije pisanje postaje automatski.
    Cijeli svijet funkcionira na taj način. Sve što percipiramo u svom okruženju naučili smo definirati, kategorizirati, valorizirati prema svojoj kulturi.
    I percepcija vremena i stvarnosti podložna je tom sistemu.

    Sjetim se toga ponekad, kad znam biti toliko zamišljena da mi se zvuk tramvaja koji se polako kotrlja čini kao prestrašna nedefinirana grmljavina, kao neki avion ili rušenje nečega ogromnog. Tek kad se prenem iz "sna" i aktivno poslušam, moj um prepozna taj zvuk u "folderima" gradski zvukovi > vozila > tramvaj.
    Ovo zvuči malo čudno :D ali možda ćeš razumjeti.
    Stvar je u tome da neke pojavnosti jednostavno očekujemo, prikazujemo si ih na jedan, naučeni način. Jedini način da se toga oslobodiš je baš da to prigrliš; tek kad dobro naučimo prepoznati i razumjeti granice možemo virnuti preko njih.
    Zapravo, slobodan si sad i tu napraviti što god hoćeš! Tvoja očekivanja? izvoli, zgrabi što ti se sviđa!

    Stvarnost. Tu i tamo, kad sam u nekim lošim stanjima, znala sam raditi neke loše stvari očekujući da će se nešto dogoditi, spriječiti me, ispriječiti se prije kraja, samo da vidim do kuda mogu ići. Spoiler alert: nikad ništa nije iskočilo, bila sam sama.
    Odbijam reći da sam prevarena, da i jesam bila bih si sama kriva, rađe bih to formulirala kao - dokazali smo si istinu.
    Kažeš, mi vidimo stvari onakvima kakvi smo mi sami. Izvrsno. Fantastičnost stvarnosti jest cijela stvarnost.

    Natrkeljala sam tu neke nepovezane stvari. Tvoj post duboko me dirnuo. Pala mi je na pamet ideja, i baš mi se sviđa - da te razumijem - no opet možda samo tražim svoj odraz u svemu :)
    U svakom slučaju, koliko god bio razočaran, mislim da si divan i tvoje riječi ja čitam kao pobjedničke.

    avatar

    23.04.2015. (15:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...