Komentari

ap-placenici.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • jelen

    Oho, ovaj put ste naišli na šafrane :-)
    I ja sam danas bio u šumi, išao načupati mladih grabrića, da si uzgojim od njih jednu živu ogradu. Eno ih sad u hamperu upijaju vodu, a sutra slijedi sadnja.
    O nestanku @deekshe sam ti odgovorio nešto kod sebe. Mali broj blogova pratim i komentiram... s daljnjom tendencijom smanjenja toga broja, tak da šteta što i ona ode.

    avatar

    16.03.2015. (22:23)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Pa i meni je tako izgledalo, pošto sam zadnji razmjenjivao misli s njom. Šalu na stranu, njoj se to kuhalo u glavi dulje vremena jer tek sada kužim njenu rečenicu "da neće nedostajati". To nije odluka koja se donosi preko noći. No kao i sve drugo što nas okružuje, sve ima svoj životni vijek, pa tako i blog -> http://012station.bloger.index.hr/post/cetiri-misli-o-blogu/290383.aspx
    Što se bilja tiče, već si dokazao bolje poznavanje od mene. Jel možda znaš zašto šafran raste u dvije boje? Pitali smo se to prekjučer i nitko nije znao odgovor.

    avatar

    17.03.2015. (09:20)    -   -   -   -  

  • jelen

    nebi znao zašto točno je to tako, vjerojatno je stvar u genima tih biljaka :-)) Uzmimo recimo tulipane, isto ima žutih i crvenih, maćuhica također ima svakakvih boja. Obično takvo cvijeće ljudi podrazumijevaju samo kao uzgojene kultivare, ali zaboravlja se da sve to raste i divlje u prirodi u raznim bojama.
    Zanimljiva je biljka plućnjak koja baš sad isto jako cvate po šumama, a kod nje baš na istoj stabljici uvijek nekoliko cvjetova i plavi i crveni. Kad sam tražio u literaturi zašto je to tako piše da kad procvate cvijet je crven, a kako stari tako poplavi. Inače vrlo ljekovita biljka kako joj i ime govori, a nemreš fulati kod skupljanja... barem ne tijekom cvatnje :-)

    avatar

    17.03.2015. (21:53)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Ovo sa starenjem zvuči logično. Uostalom i mi sa starenjem mijenjamo boju tj. sjedimo.
    Vidim da si se specijalizirao u nekim područjima u koje bi rado i sam zakoračio, ali obveze i vrijeme jednostavno ne dopuštaju. Osim toga to je područje koje se prenosi u neposredom kontaktu sa poznavateljem. A za to opet treba uskladiti hrpu obveza i naći vrijeme za zajednički boravak u prirodi.
    Dok u tome ne uspijemo preostaje nam "tehnička učionica" kroz literaturu. Nadam se da imaš ovu knjigu -> http://pzglinskabanovina.hr/samoniklobilje/images/pdf/Udzbenik za sakupljanje samoniklog bilja.pdf

    avatar

    18.03.2015. (08:53)    -   -   -   -  

  • jelen

    Stvarno se ne sjećam točnog naslova knjiga koje imam, nisam ih dugo niti vidio, nadam se da su još negdje u ormaru. Nešto o samoniklom i ljekovitom bilju jest u svakom slučaju. Sad ovih dana sijem ricinus da provjerim glasine o tome kako ta biljka tjera krtice iz vrta :-)

    avatar

    19.03.2015. (22:06)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Znači prava iskusnjara po pitanju botanike kad više ne trebaš knjige. Stoga nema smisla nastavljat ovdje sa pitanjima o poljoprivredi. Jel imaš kakav mail-mob da nastavimo komunikaciju "u živo"? Moje kontakt podatke imaš u gornjem lijevom kutu bloga.

    avatar

    20.03.2015. (08:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...