Komentari

zgmazoretkinje.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Štapina

    pozdrav..nadovezala bih se na vaš posljednji komentar na zadnjem postu: "Najbolji uvjeti su u OŠ Filipović gdje 35 cura serniorskog 1A ima 800 kvadrata i 10 metara visine. U B.Kašiću su uvjeti super, tamo je dvorana viša od 10 metara, prvih sat vremena radimo na 400 kvadrata (dakle svaka cura ima oko 5 kvadrata, a drugi sat na čak 800 kvadrata (svaka ima oko 10 kvadrata)"
    iz ovih podataka se da zaključiti da je na treningu 80 cura..dali je moguće da vi na tom treningu imate minimalno 5 trenera koji treniraju tih 80 cura jer ako takvu skupinu cura trenira manje od 3 trenera onda ti treninzi nemaju baš nikakvog smisla?? ako je manje od 3 trenera na treninzima onda to nije nikakav kvalitetan trening nego samo bacanje vremena nizašto...naravno svaka čast treneru ili trenerima koji vode to, ne osporavam njihovu trenersku kvalitetu, vjerujem da to mora vodit netko tko ipak najbolje barata štapom.

    avatar

    11.03.2015. (11:31)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Hvala Vam na pitanju. Mislio sam da to članovi i njihovi roditelji znaju, ali drago mi je da ste pitali, jer očito ne znaju. Nažalost vaše konstatacije su potpuno krive. Vaš komentar jest ispravan sa laičkog gledišta, vjerovatno bih i ja tako reagirao da se ne razumijem u metodiku i sustav treninga.

    1A timovi imaju jednog trenera na 25 djevojaka, a 1A seniorski čak jednog trenera na 17 djevojaka. No, ovo nisu formacijski, ni koreografski treninzi, a niti trenininzi isplesavanja ili treninzi čišćenja koreografije za koje je potrebna pažnja trenera radi ispravljanja individualnih grešaka i pračenja korelacije cijele formacije. Ovo su treninzi rutine, tj. oni su zamjena za individualne treninge koji bi svaki dan mažoretkinje morale raditi samoinicijativno, a ne rade. Tijekom ovog treninga jedan trener samo zadaje elemente koji su potpuno isti za sva tri tima (kadete, juniore i seniore), kontrolira red, motivira i eventualno ispravlja ekstremne slučajeve (ali samo ekstremne, ne svaku manju devijaciju). Da pojednostavim ovo je trening gdje oni dva sata samo trebaju bacati da im to postane rutina.

    Drugi dio treninga (od cca pola sata) je izbacivanje standarda koji prate tri trenera, dakle na svakih cca 25 mažoretkinja jedan. Što je više nego u redu.

    Ovo ne treba voditi najbolji trener jer ovo nisu treninzi gdje se uče elementi tehniciranja. To se radi na osnovnom treningu. Ovdje se samo ponavlja u beskraj naučeni element da uđe u rutinu. A to može raditi bilo koji licencirani trener, poglavito što se ovdje radi o 1A sastavima koji su vrlo disciplinirani, pa nema ni problema u održavanju reda. 70% uspjeha tehniciranja jest rutina. To je ono što ja kažem "prava je mažoretkinja ona koja vrti flipove a da to niti ne zna, tj. to radi nesvjesno ispred autobusa i kada je pitam što radi ona kaže da ne radi ništa". E to je onda postala rutina. I to se treba postići ovim treningom petkom. Stoga nikako ne možete reći da je to gubitak vremena.

    avatar

    11.03.2015. (12:05)    -   -   -   -  

  • Štapina

    hvala :)

    avatar

    11.03.2015. (12:21)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Molim i drugi puta.

    avatar

    11.03.2015. (12:33)    -   -   -   -  

  • Mažoretkinja

    Pozdrav,
    Zanima me bi li bilo moguće organizirati treninge nekih sastava (ne 1A nego ostalih npr. 1B ili 2) u drugim dvoranama po Zagrebu, jer u Hercegovačkoj često na treninzima smo ograničeni visinom dvorane, pogotovo mi 1B sastav koji bi trebali preći u 1A sastav, a zbog visine se mi mažoretkinje više-manje same organiziramo pa tu i tamo vježbamo vani jer je tamo gotovo nemoguće bacati s 3 okreta. Nadam se da će se ovaj problem riješiti uskoro. Hvala :)

    avatar

    11.03.2015. (14:21)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Da je to moguće već bi mi to odavno napravili. Nažalost, ne samo da ovo nije moguće nego je prije tri godine jedno vrijeme i Seniorski 1A imao treninge u Hercegovačkioj dok smo izgubili jednu dvoranu. Svake godine mi vodimo pravi, ali istinski pravi, rat da zadržimo i ove termine u dvoranama koje imamo. Nemate pojma što sve moramo raditi da bi to zadržali. U Zagrebu postoji kroničan nedostatak dvorana. U rujnu smo skoro izgubili termine u OŠ I.Filipović i HVU. Izgubio sam dvije godine života da to sredim. Kako će biti iduće godine, sam bog zna.

    Hercegovačka nije dobra ni za S2 koji tamo ima jednom tjedno trening jer je preniska, no zato se tada koncentrira na formacijsku probu i isplesavanje, dok se tehniciranje vježba u 1. gimnaziji četvrtkom. No, seniorski 1B nema treninge u Hercegovačkoj, nego utorkom u 1. gimnaziji i petkom u HVU. U obije ove dvorane uvjeti su idealni i po visini i po dimenzijama poda.

    avatar

    11.03.2015. (14:40)    -   -   -   -  

  • fazanka

    Dora je najboljaaaaaaaaaaa !!!! :*:*

    avatar

    12.03.2015. (08:30)    -   -   -   -  

  • ja

    Nije Chuck Norris je najbolji! To samo neki misle da su slični njemu.

    avatar

    12.03.2015. (08:39)    -   -   -   -  

  • :)

    Jel to predizborna promidžba ili puko navijanje. Samo da znam kako da i ja napišem svog "favorita":

    Viki-Viki-Čeh-Čeh ako je navijanje ili

    Viktorija je draga, pametna, sposobna i djevojke je vole ako je predizborna promidžba.

    avatar

    12.03.2015. (08:56)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Ima li ovo neke svrhe?

    avatar

    12.03.2015. (09:10)    -   -   -   -  

  • :P

    i hoce li onda biti nagrade ko je najvise napredovao u timu nor kroz godinu dana ili tako nesto... nemora bit iz 1a nego ovako ko je presao najvise sastava ili tako nesto...?

    avatar

    12.03.2015. (12:51)    -   -   -   -  

  • Zagrebačke mažoretkinje

    Da, prihvatili smo vaš prijedlog i odlučili smo uvesti ovu kategoriju. Hvala na sugestiji. Ideja je bila odlična.

    avatar

    12.03.2015. (18:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...