Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • borivoj

    > ZIVOT SVAKOG COVJEKA
    > JE PUT KA SAMOM SEBI.
    > Herman Hese

    avatar

    08.03.2015. (10:24)    -   -   -   -  

  • borivoj

    7. ožujka 2015.

    Možda nastupi vrijeme kad ćete postati umorni i slabi. Tada biste se trebali moliti ovako: “Gospode, stvari su iznad mojih mogućnosti. Teško mi je učiniti bilo kakav napor. Molim Te, daj
    mi snage!” U početku, Bog je dalek, promatra vaš trud kao što učitelj promatra studente dok pišu ispit. Zatim, kad odbacite vezanosti za osjetilna zadovoljstva (bhoga) i krenete činiti dobra djela i nesebično služiti, Bog vam prilazi. Poput sunca, On čeka ispred vaših zatvorenih vrata. Kao sluga koji zna prava svojih gospodara i svoja osobna ograničenja Bog ne lupa po vratima, već jednostavno čeka ispred njih.
    Čim osoba odškrine vrata, Bog, poput sunca, brzo ulazi unutra i tjera tamu van. Dakle, sve što trebate je duhovna bistrina (viveka) da molite i duhovna mudrost(jnana) da se sjetite Njega. (Prema Vahini, Prvo
    poglavlje)

    Vozite se sigurno na divljim vodama svjetovnog života (samsara), budite svjedok, nemojte žudjeti za plodom akcije, prepustite posljedice svih djela Božjoj volji. On je činitelj, vi ste samo instrumenti. (Baba)

    avatar

    08.03.2015. (10:31)    -   -   -   -  

  • Wall

    ako dovoljno dugo i dovoljno uporno promoviraš svoje ludilo, onda su velike šanse da i drugi, jednog lijepog dana, počnu gledati tvojim očima (ekonomist/politolog Sam O., koji je toliko dugo zavidio Meksiku na Majama, da je odlučio izmisliti svoje u rodnoj Bosni)

    avatar

    08.03.2015. (11:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...