Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    "...u provali opće nacionalne sreće nitko nije ni primijetio poveću hrpu toplih govana koja se taložila pod konjskim repom."
    ovu inaugursuzacijsku scenu pak mogu linkati, hvala GOT-u.

    avatar

    17.02.2015. (22:36)    -   -   -   -  

  • Babs

    Ova će nas izblamirati kao nitko do sad.

    avatar

    18.02.2015. (13:00)    -   -   -   -  

  • Hlapićka

    Ajde što je inauguracija bila takav vanity fair, ništa čudno, ali što su od nje napravili Lady Di, to mi je ipak bilo previše. Makar na Borasovoj nije bilo patosa JEDNE suze u oku (zna se da je plakanje zapravo ružno i izobličuje facu, nemoj nam srati da je ta jedna dostojanstvena suza bila rezultat ičega osim vjetra). Kao, imamo osjećajnu predsjednicu, slikala se s bebama (pa pita bebu "gugugu hoćeš i ti biti predsjednica kad narasteš?"), davala novčanice nekoj dječici s košarama (pa joj djeca viču "tako ste lijepi!", a ona će njima "ne, VI ste lijepi!"), pričala sa starcima...ma joj, koja simulacija. Ništa mi ne bi smetalo, ni sokolska garda, ni njen kuhar s ružom za Valentinovo, ni Gundulićevi proljevi o slobodi (da, da, blasfemija, kako samo mogu reći proljevi?), ali ovo što se ona hoće prikazati tako faking savršenom, kao najbolja učenica u razredu, ja znam ja znam ja znam, ja sve mogu odjednom i najbolja sam žena u Hrvatskoj, to je tako prozirno i odvratno, u tome ima toliko mnogo ega, a toliko malo predsjedništva.
    Ma znam, svi to tako i svuda to tako, šta se živciram. Ma zbog te suze se živciram, to me dotuklo.

    avatar

    19.02.2015. (08:27)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    nema naznaka da će u skorijem vremenu postati manje parodično. zapravo očekujem svojevrsni crescendo.
    ta inauguracija jest bila sukus sranja u zemlji.

    avatar

    20.02.2015. (00:53)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Za razliku od Hlapićke, ne mislim da je Kolinda neiskrena, tj. da se radi o simulaciji. Samo što mi se to u ovom slučaju ne čini prednošću, dapače, sve skupa čini se tim opasnije. Skoro da bih rekla - da je barem fake!

    avatar

    22.02.2015. (08:53)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    ama gi, ma ima simulacije kod kolinde dosta (po mom mišljenju). sva ova naslikavanja koja spominje hlapićka su simulacija. korištenje djece u svrhu skupljanja političkih punata je jedna od odurnijih, no dobro, najodurnija (i već klišeizirana) simulacija. ovo što čini za televiziju, odnosno birače putem tv, je samo nešto na što će kad obavi (jer joj je rečeno da na te fore rado nasjedne hrvatski živalj(?!)) staviti kvačicu. kad god je u krupnom kadru uvijek ima (namontiran) osmijeh na licu (jer je to čini (još) ljepšom, a ljepota joj je najjači adut (predsjednički)). često imam dojam da bi ona i kataklizmičnu vijest iznijela s osmijehom, kako ljepota ne bi pala u drug plan pa bi možda (nedajbože) netko i slušao što ona govori, a ne je samo (raz)gleda(va)o.

    nemoj nam srati da je ta jedna dostojanstvena suza bila rezultat ičega osim vjetra
    hlapićka morala sam dva puta provjeriti tko je potpisan pod ovim komentarom. mislim, sviđaš se ti meni i inače ali ovo (ma zapravo cijeli komentar) me je oborilo s nogu. :D

    mene si s tim vjetrom podsjetila na putina. naime, putin je onomad isto pustio suzu na rusku himnu pa su neki to objašnjavali vjetrom, a drugi tvrdili da taj dan nije bilo vjetra.
    ovaj suzni dio ja sam sklona vjerovati da je bio pravi, rezultat emocija i tu bi se složila s ama gi - da je barem fake!

    avatar

    23.02.2015. (14:18)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Emi, ja sam o suznom dijelu najviše i govorila (i popratnim rekvizitima) :))

    avatar

    23.02.2015. (17:18)    -   -   -   -  

  • Hlapićka

    Baš sam se nedavno peru požalila kako me nitko ne doživljava, tj. kako su komentari postali one-on-one s njim, a više ne kao nekoć: štivo forumskog karaktera. Dočim sam se na to požalila, Emi i Ama me doživješe.

    Mogu li Kolindino ponašanje svrstati u poremećaje iz spektra sociopatije? Apsolutno! Zato vam priznajem da je suza možda ipak bila "prava".
    Elem, možda je ona doista i uvjerena u iskrenost vlastite emocije baš kao što je to i Mišo Kovač kad pušta suzu na vlastitom koncertu (perce ima post o tome), ali to ne znači da se ta emocija ne može prepoznati kao čisti kič, što ste vas dvije i učinile!

    avatar

    24.02.2015. (13:32)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    MODESTI - to je to, baš je sjeo insert! :))
    BABS - ne daje na dobro
    AMA G, EMI G & HLAPIĆKA - sve ste između sebe iskristalizirale, ma slova nemam za dodati!

    avatar

    25.02.2015. (08:49)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    HLAPIĆKA - Zapravo, sad kad si spomenula taj stari post o emocionalnosti na Mišinom koncertu (to patvorenijoj i kičerskijoj što iskrenijoj), sjetio sam se da upravo tamo ima citirana i epizoda iz Toma Sawyera s uzor-djetetom, koja idealno fiksira Kolindino ponašanje kako si ga opisala gore (a dosta i ponašanje Deana iz prošlog posta): ''i na kraju, dođe uzor-dječak Willie Mufferson koji se tako brinuo oko svoje majke kao da je ona od kristala. On je uvijek dovodio majku u crkvu; i njime su se ponosile sve vrle gospe. Bio je tako dobar da su ga svi dječaci mrzili. A, osim toga, svima su ga toliko 'nabijali na nos'. Bijela mu je maramica, kao i svake nedjelje, tobože slučajno visila iz džepa. Tom nije imao maramice i sve dječake koji su je nosili uza se smatrao je napuhancima.''

    avatar

    25.02.2015. (09:01)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    hlapićka, nisam ubrala moment u kojem si se požalila per... oću reć ovom u šaci, na nedoživljenost.
    bilo je to koincidentno. što se mene tiče jednostavno moraš češće prostačit. ja naprosto nisam mogla ostati ravnodušna na ovaj tvoj prostaklook :)

    uozbiljit ću se. u pravu si, nema neke interakcije osim s perom zato što je on na svom blogu rijedak k'o inteligencija u hrvata pa 'ko prvi curi, cura njegova (ili kako se već kaže onda kad to ima nekakve veze). stalno se izvlači na nedostatak vremena (kao da je išta važnije od ovog?!), a kad nema njega ni drugima se ne mili previše ni dolaziti ni komentirati (međusobno ili ikako). dakle on je kriv za sve. predlažem da ga ritualno spalimo iako je karneval već prošao.

    ama, slutila sam, ali za one koji nisu... :)

    avatar

    25.02.2015. (09:34)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    otkud se sad stvori odjedared? nisam vidila ova dva (tvoja pero) komentara prije. radila sam i pisala (prethodni) komentar paralelno pa je potrajalo, valjda zato. no prijedlog još stoji. :Đ

    avatar

    25.02.2015. (11:00)    -   -   -   -  

  • Hlapićka

    Ma i nisam mu se požalila ovdje, nego privatno, tako da te ne mogu sumnjičiti za udovoljavanje mojim prohtjevima, ali tim mi je draže što se spontano odigrala interakcija. Doduše, Pero bi bio u pravu kad bi rekao da se ni ja nikad ne osvrćem na tuđe komentare- zato moja žalba i nije bila prava, ta kako da od vas očekujem ono što ni sama ne radim?

    Čini mi se da je Pero u posljednje vrijeme i više nego aktivan ovdje, ali smo i mi zahtjevnija publika nego prije pa nam nikad nije dosta. Ja predlažem da ga ucijenimo: neka da otkaz i potpuno zapostavi svoje manje važne hobije, kao što je recimo praćenje košarke (nisam ga vidjela na završnici Kupa Krešimira Ćosića, ali dam se okladiti da je tamo navijao umjesto da piše postove), ILI ćemo ga ritualno spaliti.

    avatar

    25.02.2015. (12:04)    -   -   -   -  

  • alkion

    A da ga prvo (ina)ugur(ir)amo? Požaaaaar!!!!!!!!!!!!!
    Ja sam suze već nabavio....:))) Đe je dima tamo je i vještica...:)))

    avatar

    25.02.2015. (15:14)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    EMI - Nedostatak vremena je konstanta, ali zadnjih dana se mogu izvlačiti i na još nešto: bolestan sam ka pas, što bi rekle vi Dalmatinke, sa svime što ide: temperatura, bolovi, smlavljenost, baš me satralo, jedva gledam.

    avatar

    27.02.2015. (12:41)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    HLAPIĆKA - Iz razloga koji spomenuh Emi, u zadnje vrijeme imam nešto više vremena - no (standardna ironija sudbine) onda kada sam malo što sposoban s njime aktivnoga činiti. Tako da se u neprilici dodatno posvećujem - pogodila si! - ovom svom, pored posla, drugom hobiju. Ali s obzirom na generalno nestizanje, ograničio sam se i inače na praćenje jedino najboljih, NBA lige, tako da me ipak nije bilo na finalu domaćeg kupa. Iz načina na koji si to rekla povezuje se da si ti bila. Ma daj, kak' to?

    avatar

    27.02.2015. (12:48)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    ALKION - Iz razloga koji spomenuh Emi, čak vam nije nužda dodatno me spaljivati, ionako akutno gorim sam od sebe. :D

    avatar

    27.02.2015. (12:58)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    hlapićka, ucjena zvuči odlično! sviđa mi se tvoj osjećaj za moralno. :D
    s obzirom da se najmiliji nam pero samozapalio u međuvremenu morat ćemo korigirati ovaj ILI. :)

    Đe je dima tamo je i vještica...:)))
    alkion, ne izazivaj....damu u meni. :Đ
    jesi i ti bolestan???? :Đ jedan nam je upravo pobjegao s roštilja pa je mjesto upražnjeno. :Đ

    pero, ako misliš da bi ti pomogao čaj u recimo jpg formatu odma će da ti ga pošaljem. ako misliš da bi ti malo šege (sa "g") pomoglo - tu sam. :)
    šalu na stranu - samo ozdravi nam ti. :)

    avatar

    27.02.2015. (16:00)    -   -   -   -  

  • Hlapićka

    I ti si znači bolestan! Naime, i ja sam, što i nije toliko neobično, ali zapitah se svejedno: je li mene netko prespojio na tvoj inkubator u matrici?

    Ukratko, imam bucketlist i košarkaška utakmica našla mi se na njemu. To je od manje zanimljivih stvari na popisu...

    Emi, mislim ipak da ćemo morati nadoknaditi nedostatak pera/ Pere međusobnim komentiranjem, nikad od njega plandovanje nećemo dočekati :)

    avatar

    27.02.2015. (17:32)    -   -   -   -  

  • alkion

    Ejmi:
    Ma jok, kaki bolestan... taki sam od rođenja... samo prirodno.
    A kaj se roštiljanja dotikavle? Nema ti o' mene koristi. Em sam malečak, još sam i ružan a k tomu i mršav... ishlapio bin prije doticanja roštilja... Velim ti nikake zabave u tome ne bu bivalo...:)))

    avatar

    27.02.2015. (18:42)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    HLAPIĆKA - e da mi je vidjeti ostatak bucketlista :) (a prespojenost u matrici - ona je izvjesna)
    EMI & ALKION - moram reći da mi se izgubljeni tek nije vratio ni od vaših grill sugestija :D

    avatar

    28.02.2015. (13:35)    -   -   -   -  

  • Emi Gablo

    ma to bi bilo tebi u korist alkionoviću. popravio bi si ljubavni cv. mogo bi napisati:"malečak, ružan, mršav...ali vatren" :Đ
    p.u.š, riba će biti drugi put. :)

    avatar

    01.03.2015. (08:45)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...