Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Lastavica

    "Život je samo crtica između dva datuma na nadgrobnoj ploči".
    A mene se dojmilo da je konačno jedan muškarac priznao da
    mu smeta neuredna žena i da je tražio urednu! ( Kao što ja
    volim uredne muškarce i to fino kažem).

    avatar

    07.02.2015. (19:46)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    str. 804
    Jedne sunčane subote na kraju radnog dana za vrijeme isplate, očigledno zadovoljan napredovanjem poslova na baušteli Srki Boy (gazda, Makedonac, za kojeg su radili, op.s.c.) je oduševljeno rekao: „Čoveče, ovo je stvarno ful neverovatno! Srbi, Makedonci, Hrvati, Bosanci, katolici, pravoslavci, muslimani, cela bivša Jugoslavija u malom, a nike se, bre, ne bije!“ C/P

    Ma je li moguće, da rad oslobadja ljude bilo kakve frustracije pa i političke ?

    avatar

    07.02.2015. (19:59)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @lastavica & mirandolina
    Trebam li vjerovati da ste pročitale cijeli tekst ili pak vas je zaineresirao samo Dodatak? Ako je ono prvo, onda ste sigurno prošle tečaj brzog čitanja :-)!

    avatar

    07.02.2015. (20:14)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    naporan si ko i knjiga, ne ljuti se :) Postala je moda pisati romane od tisuću strana i nešto viška i onda se mučim čitajući mjesto da zatvorim knjigu i zaboravim. Misli vadim sam i bilježim i kasnije uspoređujem kad se pojave citati. Ako su isti naša mišljenja se dotiču. Trenutno se gnjavim s nekoliko knjiga što mi inače nije običaj. Treba mi knjiga, razumiješ?

    avatar

    07.02.2015. (20:28)    -   -   -   -  

  • Vinko

    Nemoj da te dva puta opominjem...

    avatar

    07.02.2015. (20:51)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @sjedokosi
    Ma što bih se ljutio. Onako uspu, najviše sam vremena potrošio krateći prvu varijantu teksta.
    Inače, moja je praksa da dugačke postove prebacim u Word i onda ih čitam u Pogledu za čitanje. Lakše se čita.
    Da ti knjiga treba, potpuno mi je shvatljivo. Meni je to još jedino ostalo i spopadne me muka kad se sjetim da ću umrijeti a neću uspjeti pročitati još toliko knjiga vrijednih čitanja.
    Evo, ja opet naširoko :-)

    avatar

    07.02.2015. (20:57)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Vinko
    Piši što god hoćeš o meni i mojim postovima. Puca mi prsluk što ti o meni i o njima misliš. No svaki, pazi: svaki komentar u kojem ćeš spomenuti i jedno slovo nekog drugog blogera ja ću brisati.
    Nemoj da te dva puta opominjem.

    avatar

    07.02.2015. (20:59)    -   -   -   -  

  • Vinko

    Ono što si izbrisao je na temu posta,ti spomenio u post Jergovića i ja sam ti ga ponudio i koliko znadem on nije bloger koji ti se javlja.

    Miljenko Jergović
    15.06.14 (Allgemein)

    Unijeti na Google,kliknuti i sve se vidi.

    avatar

    07.02.2015. (21:04)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Vinko
    Sad je u redu, ne spominje se drugi komentator.

    avatar

    07.02.2015. (21:09)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Baš mi je zanimljiv ovaj tekst, i to iz više razloga, a navest ću samo dva. Prvi je svakako taj da za razliku od tebe (iako meni književnost jest profesija) roman Mirka Valenta nisam čitala, a dao si mi dobar uvid u to što roman jest. Štoviše, čak i bolji nego često profesionalni kritičari daju (osim što bih ja, možda, način izlaganja kakav je ovdje prisutan prije nazvala 'površinskim', a ne 'linearnim', jer linearno ipak podrazumijeva nešto drugo - (ne)kronologiju sižea). Drugi pak je razlog taj da spominješ "Zločin i kaznu". Imala sam 17 g. kada sam ga prvi put pročitala, i doista se ne sjećam da me do danas (nakon knjiga i knjiga, romana i romana) ijedan roman dojmio na takav način, i toliko intenzivno kao taj. Doživjela sam ga gotovo u bunilu, kao u nekoj groznici (dakako, danas znam da se tako čita samo u tom godinama), ispisivala ulomke i ulomke teksta, referirala o tom romanu... Danas mislim da nije bilo toga romana (i u pjesništvu Ujevića) da bi mi život izgledao sasvim drugačije (od onoga čime se bavim, pa nadalje). Zato me jako, jako zanima tvoj prikaz, jedva čekam! :-)

    avatar

    07.02.2015. (21:45)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    *Milka Valenta

    avatar

    07.02.2015. (21:47)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @ama gi
    Počašćen sam tvojim komentarom :-)!
    Što se tiče dileme oko načina izlaganja, je li on "površinski" ili "linearan" (ako sa ta primjedba odnosi na roman a ne na moj tekst), ja nakon pročitanog romana i dalje ostajem pri izrazu "linearan" jer se gro događaja u romanu odvija "linearno", jedan iza drugoga, prikačeni na jednu misao - "površinski" pogled na svijet. Kao vagoni priključeni za lokomotivu koja ih vuče ravnom prugom bez skretanja, bez tunela, vijadukata.

    Od mojih impresija glede Dostojevskog nemoj previše očekivati. Radi se samo o dvije stvari: utjecaj romana na formiranje jednog mog osjećaja koji me progoni nekoliko godina otkako sam ovremenio i, za mene donekle neprihvatljiv, kraj romana. Opširnije kad dobijem inspiraciju :-)!

    avatar

    07.02.2015. (22:29)    -   -   -   -  

  • Ama Gi

    Ako se događaji odvijaju pravocrtno, kronološki, onda doista i jest linearan, što ne znači, dakako, da automatski nije i površinski (baš ću razmisliti o tome, možda bi se dao smisliti neki bolji termin jer ovaj 'površinski', doista, jest malo nezgrapan :-)
    Što se tiče Dostojevskog, nema veza što si i kako naumio pisati, svakako se veselim pročitati. Tim više ako je riječ o nečem tvojem (radnju, kao i mnogobrojne interpretacije romana, baš kao i autorova pisanja uopče, ionako znamo). A za kraj, apsolutno potpisujem - ne samo da je pomalo neprihvatljiv, nego je tu, čini mi se, čak i u drugim elementima podbacio. No neću brzati, čekam tvoje impresije :-)

    avatar

    08.02.2015. (00:19)    -   -   -   -  

  • Mirandolina i Annaboni

    semper contra
    Pozdrav iz Njemačke!

    avatar

    08.02.2015. (06:06)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Knjigu nisam čitala, potrudit ću se ako nađem u knjižnici.
    A Zločin i kazna..., dvaput, a i treći bi da nema još toliko
    nepročitanih. Čitati je uz totalno isključenje vanjskog svijeta
    doživljaj je koji se teško može ponoviti. U našim godinama
    je skroz drukčiji doživljaj od onog u srednjoj školi, valjda je
    zreliji pristup, ili djetinjastiji..., tko bi znao:)))

    avatar

    08.02.2015. (18:25)    -   -   -   -  

  • Proglasi

    izabrane su rečenice doista poziv na čitanje, a što se mene tiče, ako se prihvatim knjige dulje od stopedeset stranicu uz nju čitam još jednu posve oprečnog sadržaja... recimo uz suvremeni roman neki putopis pa onda na svakih stotinjak novi dodatak, recimo zbirka pjesama, životopis... znači uz ovu trebam posuditi neki krimič pa... pozdrav

    avatar

    08.02.2015. (22:16)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Proglasi
    I ja čitam istovremeno najmanje dvije knjige. Jednu debelu i jednu do 100 stranica. Ovu potonju u skladu s preporukom M.V. na str. 483 :-)!

    avatar

    09.02.2015. (14:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...