Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • borivoj

    "BESKONACNO SE NALAZI U COVEKU
    KAO ULJE U SEZAMU,
    KAO MASLAC U VRHNJU,
    VODA U RIJECI,
    VATRA U KRESIVU". Svetasvatara-Upanisad

    avatar

    04.02.2015. (08:28)    -   -   -   -  

  • borivoj

    4. veljače 2015.

    Mjehurić je rođen iz vode, nastao u vodi, na kraju se miješa s vodom i nestaje. Čovjek je mjehurić, a Bog (Narayana) je izvor vode. Čovjek je rođen od Narayane, sastavljen od Njega i u konačnici se stapa s Njim. To je jednostavna i temeljna istina. Pojedinac (jiva) ima tri aspekta: duhovni, materijalni i nešto povezano sa svakodnevnim životom. Ta tri aspekta nalikuju na stanje dubokog sna bez snova, budno stanje i stanje snova. Baš kao što su valovi nastali od vode i nalaze se u vodi, tako je i svjetovni život sadržan u duhovnom životu. Slatkoća i hladnoća su kvalitete vode i mogu se primijetiti i u valovima i u pjeni. Slično tomu i čovjek ima tri osobine: bitak, svijest, blaženstvo (sat, chit, ananda ). Te osobine predstavljaju duhovni aspekt prisutan u svakom pojedincu i vidljive su u svakodnevnom životu.
    (Ljetni pljuskovi, Osmo poglavlje, 1977.)

    Predanost Bogu pružit će vam blaženstvo, blagostanje i mir. (Baba)

    avatar

    04.02.2015. (08:31)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Medsebojna delitev in strah

    “Dobrine kopičimo, ker nas je strah. A če bi bili sposobni resnično deliti, kopičenje ne bi bilo potrebno, ker bi bilo vsega dovolj.” (Na Zimskih kratkočasnicah o medsebojni delitvi)

    Čeprav običajno o ljudeh, ki kopičijo dobrine oziroma bogastvo, govorimo kot o sebičnežih in pohlepnežih, pa gre v ozadju bolj za nekaj drugega - za strah. A ne govorimo samo o bogataših, tudi mi si želimo imeti nekaj več, imeti nekaj na zalogi, nekaj za “hude čase”.

    Več »

    Uredništvo Pozitivk: Aleš, Igor, Tomaž, Gape

    SONČNA pošta

    avatar

    04.02.2015. (08:36)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Aktivnosti
    Kampanja za zabranu petardi
    Više od 15.600 peticijom prikupljenih potpisa za potpunu zabranu korištenja pirotehnike II. i III. razreda predali smo 2. veljače Ministarstvu unutarnjih poslova, predlažući izmjenu i dopunu Zakona o eksplozivnim tvarima. Zahvaljujemo svima na pomoći oko prikupljanja potpisa te pozivamo sve da pišu Ministarstvu i daju svoje mišljenje do 10. veljače 2015.
    Volontirajte za životinje!
    Pozvali smo sve da 2015. bude godina volontiranja za prava životinja. Tražimo volontere za distribuciju letaka, prevođenje i lekturu tekstova, skupljanje potpisa za peticije, rad na štandovima, kuhanje za degustacije, rad na Vege vodiču i sličnim poslovima koji se mogu obavljati od doma ili u uredu. Javite nam se slobodno na e-mail prijatelji.zivotinja@inet.hr jer zajedno možemo napraviti promjenu.
    Dijeljenje kave s biljnim mlijekom
    Na glavnom zagrebačkom trgu iznenadili smo sugrađane dijeleći kavu s biljnim mlijekom, time pokazujući kako volontiranje za prava životinja može biti i jednostavno i zabavno. Pozvali smo ih na korištenje sojinog, zobenog, rižinog, bademovog ili nekog drugog biljnog mlijeka zbog kojeg se ne muče i ubijaju životinje te ne stradavaju okoliš i ljudsko zdravlje.
    Blic vijesti

    - Gradonačelniku Dubrovnika uputili smo zahtjev da preuzme na sebe zakonom propisano financiranje izgradnje skloništa za napuštene životinje, osnivanje info centra, kao i programe edukacije, udomljavanja i kastracije napuštenih životinja u Dubrovniku. Istaknuli smo i nužnost upućivanja pomoći utočištu na Žarkovici.

    - Gradonačelniku Zaprešića uputili smo zahtjev za zabranu cirkusa Safari koji u svojim predstavama koristi domaće životinje. Ministarstvu gospodarstva podnijeli smo prijavu zbog lažnog oglašavanja cirkusa Safari. Primitivne scene zlostavljanja životinja, poput one u kojoj koza stoji na dasci položenoj između krava, trebaju nestati iz Hrvatske.

    - Zbog prijave u vezi sa slučajem izmučenih konja na Velebitu upućene Inspektoratu rada, inspekcijskim je nadzorom utvrđeno kako Vinko Kalašević u obrtu “Sječa” koristi dvojicu stranaca za izvlačenje drva te mu je izrečena novčana kazna.

    - Zbog nepredviđenih okolnosti, zbog kojih nismo dobili očekivana sredstva za podmirivanje troškova preseljenja, zamolili smo za pomoć kako bismo mogli nastaviti s daljnjim djelovanjem.

    - Reagirali smo i u vezi s problemom farmi svinja u Jakuševcu te istaknuli probleme zagađenja okoliša i nepotrebne patnje kojima su uzrok takvi koncentracijski logori za životinje, za koje mnogi žele da su što udaljenije od očiju i nosova građana.

    - Posjetili smo Osnovnu školu kralja Tomislava gdje smo prezentirali osnove veganske prehrane i zainteresirali djecu za zdrave biljne namirnice i kuhanje kroz predstavljanje novosti na web-stranici: www.spremi-klopu.com.

    - Reagirali smo na medijski popraćen slučaj psa Mede, čijem je skrbniku sud odredio da psa drži po noći zatvorenog u kući. Naglasili smo odgovornost svakog skrbnika da osigura primjerene uvjete za životinju te da psi na lancu trajno pate.

    - Izdvajamo novo na webu:
    a) Vaš novi komentar
    b) Odgovor iz 1. policijske postaje Zagreb u vezi s našom prijavom “živih jaslica” na Kaptolu
    c) Odgovor veterinarske inspekcije na rad božićnih jaslica na Kaptolu
    d) Zapisnik s izvanredne godišnje skupštine 2014.
    e) Godišnji izvještaj 2014.
    f) Šumski Kuhar na popisu restorana
    g) Esplanade Zagreb Hotel dodan na popis dog friendly hotela
    h) Fotografije s radionice kuhanja 24. siječnja 2015.

    - Pozivamo vas da posjetite neke od naših informativnih štandova, bit će nam drago, a njihov raspored održavanja i najave drugih aktivnosti možete vidjeti ovdje.

    Zahvaljujemo svima koji su nam u prošloj godini pomogli članstvom, donacijama, volontiranjem i drugim oblicima podrške koja nam je dragocjena i nužna. Vjerujemo da ćete i ove godine prepoznati naša nastojanja i biti ponosno uz nas u našim aktivnostima.

    Vaši Prijatelji životinja

    avatar

    04.02.2015. (08:37)    -   -   -   -  

  • borivoj

    On Thu, 2/5/15, Kuni Shimizu wrote:

    Subject: Re: Fw: wha haiga contest
    To: borivojbukva@yahoo.com
    Date: Thursday, February 5, 2015, 12:58 AM

    Borivoj-san:

    Thank you for your haiga
    submission.
    all the
    best,kuni

    --------------------

    Thank you dear Kuni

    all the best,
    borivoj

    avatar

    05.02.2015. (10:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...